Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Росіяни проведуть відпустку вдома, не дивлячись на зусилля регіонів з розвитку внутрішнього туризму

Більшість росіян цього літа проведуть відпустку вдома або на дачі - такі дані опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки. Влада регіонів прагнуть подолати небажання росіян подорожувати в 2012 році. Для залучення туристів в Краснодарському краї губернатор закликає створювати нові "фішки", в Челябінській області влада видала путівник по регіону, а на Рибінському водосховищі відкриють «морський» курорт.

Більшість росіян цього літа проведуть відпустку вдома або на дачі - такі дані опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки. Причина такого вибору наших співвітчизників - нестача коштів на подорожі.

Третина респондентів вважають поїздку в далекі країни ідеальним варіантом відпустки. Трохи менш популярні вітчизняні курорти на узбережжі Чорного моря (їх згадали 23% опитаних). Але грошей на такі поїздки вистачає далеко не всім. Втім, це не єдина причина, чому власний будинок - на третьому місці в списку найбільш привабливих місць для відпочинку. Навіть маючи кошти на поїздку, відпочинок в спокійній обстановці в колі сім'ї вважали за краще б 16% росіян.
До слова, до 2010 року обидва ці напрями (зарубіжні та російські курорти) здавалися росіянам однаково привабливими. Але за останні два роки закордонні подорожі вирвалися в лідери.
Відносна більшість росіян як і раніше ігнорують активний відпочинок: 36% опитаних віддали перевагу б грітися на пляжі. Пізнавальні поїздки вибирає кожен п'ятий. Число тих, хто їде подивитися визначні пам'ятки і відвідати музеї з минулого року знизилося на 9%.
Менше стало і тих, хто вважає за краще санаторне лікування. І хоча в цьому році санаторії тих же Кавминвод заманюють відпочиваючих інноваційними методами лікування і новими послугами, прихильників такого відпочинку - всього 18%. У минулому році їх було 25%.
Походи, риболовля і полювання залучають 15% опитаних (проти 20% в минулому році). У будинку відпочинку і пансіонати поїхали б 9% респондентів (у 2011 році їх було 17%). Найбільше тих, хто зібрався провести вільні дні вдома і на дачі (24 і 22% відповідно).
Все це стосується переваг росіян, які відповідали на питання, який вид відпочинку вони вважають за краще в цілому. А ось що стосується конкретних планів наших співвітчизників, тут все трохи інакше. 50% з них влітку відпочиватимуть вдома (минулого літа таких було 55%), 24% - на дачі, 10% поїдуть в інше місто в межах країни. Всього 9% відправляться на Чорне море, 5% - за кордон, 2% - до Криму.
Більшість росіян не вважають, що на цей раз відпочинуть краще, ніж рік тому, хоча, відпочити гірше вони теж не планують (60%). Кожен п'ятий росіянин, втім, дивиться на майбутній відпочинок з великим оптимізмом: 22% респондентів впевнені, що в цьому році вдасться відпочити краще, ніж в минулому. І лише 5% респондентів вважають, що в порівнянні з минулим роком нинішній відпустку проведуть гірше.
Що стосується дитячого відпочинку, то, як і раніше, відносна більшість маленьких росіян в цьому році проведуть літо вдома (42%). 19% дітей проведуть канікули на дачі. Трохи менше тих, хто збирається відправити дитину в дитячий табір (13%). Вивозити дітей на відпочинок особисто збираються небагато батьків.
Більшість з тих, хто, все ж, вирішив не обмежувати відпочинок межами дому та дачної ділянки, відкладають гроші на поїздку заздалегідь (65%). Істотно менше тих, хто оплачує поїздку з поточних коштів (13%). По 3% тих, хто гроші на відпочинок займає у рідних або в банку.
49% заявляють, що на подорожі їм не вистачає коштів. 13% відзначають, що відправитися подорожувати влітку їм заважає стан здоров'я. Для 12% основна перешкода - це робота. Ще 8% з тих, хто нікуди не поїде, посилаються на сімейні обставини.
Ті з наших співгромадян, хто все ж кудись їде цього літа, розраховують витратити на відпочинок трохи більше 27 тисяч рублів на людину.
До речі, росіяни все частіше схиляються до того, щоб організовувати свій відпочинок самостійно. 73% з тих, хто свій попередній відпустку проводив не вдома і не на дачі, згадують, що організовували його самостійно. І тільки кожен п'ятий поклав організацію своєї відпустки на турагентство. У меншості - ті, хто розділив ці обов'язки з турфірмою (6%).

vesti.ru

***

У Краснодарському краї недостатньо існуючих туристичних об'єктів для постійного розвитку туристичної галузі, повідомив губернатор Олександр Ткачов на нараді, що пройшла напередодні в Єйську.
«Завдання курортних влади - весь час створювати нові« фішки »для залучення туристів», - цитує главу регіону сайт адміністрації Краснодарського краю.
О.Ткачов також констатував, що в останні роки ряд курортних проблем зрушився з мертвої точки. Так, скоро в краї з'явиться ціла мережа яхтових марин і об'єктів морського туризму. Головним чином, Кубань бере участь у розвитку інфраструктури, що серйозно полегшує завдання інвесторів і підвищує привабливість будь-якого курорту, додав він.
Губернатор підкреслив, що реалізація масштабних проектів в сфері морського туризму здатна відкрити узбережжі для іноземних туристів, яких до цих пір відлякувала необлаштованість і складність митного оформлення яхт - його потрібно проходити в кожному порту

"Іноземці готові їхати до нас на відпочинок, - наводяться на сайті слова А.Ткачева. - І начебто Кубань може запропонувати величезний спектр послуг та влітку, і взимку: це санаторно-курортне лікування, гірські лижі, дитячі табори, піші туристичні маршрути, етнотуризм, рибалка і полювання. Але правда і в тому, що існуючих об'єктів для постійного розвитку недостатньо ".
Глава Кубані навів такі дані: у 2010 році 16% туристів не витратили на краснодарських курортах та половини тих грошей, які планували. У 2011 році таких стало вже 20%.
"Про що це говорить? У нас не вистачає нових об'єктів показу, цікавих екскурсій, сучасних об'єктів розваги, - зауважив губернатор. - Зате старі нерідко деруть ціни втридорога. Це абсолютно не розумний підхід. Ніхто не буде їздити з року в рік на одну і ту ж екскурсію і ходити на одне і те ж уявлення в дельфінарій ".
О.Ткачов привів в приклад етнографічний комплекс «Атамань» на Таманському півострові. Його побудували кілька років тому прямо в степу на морському березі - в тому самому місці, де колись висадилися на Кубань перші козаки. Сьогодні, за його словами, «Атамань» стала справжнім туристичним «якорем». Щорічно комплекс відвідує майже 600 тис. Туристів.

interfax.ru

***

Челябінські влади створили путівник "Челябінська область. Тут збуваються мрії" для поліпшення іміджу регіону. У планах - інтернет-версія цього довідника.
Зараз путівник дарують безкоштовно гостям регіону. Його творці планують, що інформація з путівника буде поширюватися по "сарафанне радіо". Тобто туристи будуть дізнаватися з паперового гіда про визначні пам'ятки Челябінської області і розповідати про них друзям і знайомим. Творці путівника визнають, що тільки за допомогою путівника збільшити туристичний потік в область навряд чи вдасться, але це частина масштабної роботи щодо поліпшення іміджу регіону.
Начальник відділу спецпроектів адміністрації губернатора Челябінської області Наталія Денисова, яка є координатором даного проекту, навела приклад, як працює "сарафанне радіо": якщо в минулому році на Ільменський фестиваль авторської пісні, який є свого роду брендом Південного Уралу, приїжджав один європеєць, то в цьому році на фестивалі очікують вже цілу делегацію з Європи. І саме учасники минулорічного Ильменского фестивалю отримали пробний варіант путівника, що складається з 80 сторінок.
"Зараз в путівнику 400 сторінок. Він надрукований в російській версії тиражем 10 тис. Примірників і в англійській версії 3 тис. Примірників. У ньому багато ілюстрацій, є інформація про місцезнаходження регіону, визначні пам'ятки, готелі, ресторанах, магазинах", - повідомила Interfax- Russia.ru Наталія Денисова.
За її словами, над довідником працювали близько року - провели ревізію культурних і природних об'єктів, пам'ятників архітектури Південного Уралу. Фахівці, що працювали над створенням путівника, виїжджали в райони області, фотографували цікаві об'єкти і спілкувалися з краєзнавцями.
Начальник відділу спецпроектів адміністрації губернатора Челябінської області впевнена, що почитати путівник буде цікаво не тільки туристам, а й жителям області, так як часто жителі одного міста Южного Урала не знають, що цікавого є в іншому.
Віце-губернатор Челябінської області Вадим Євдокимов також вважає, що регіон в першу чергу може залучити російських, а не зарубіжних туристів. "Моря у нас немає, так що з-за кордону ніхто до нас не поїде. А для внутрішнього туризму, в тому числі і промислового, потенціал є. Скажімо, ЧТПЗ (Челябінський трубопрокатний завод - ІФ) вже готовий прийняти гостей, люди їм дуже цікавляться ", - повідомив журналістам Вадим Євдокимов.
Крім того, на Південному Уралі є історико-культурний заповідник Аркаим, що привертає як археологів, так і любителів езотерики, різні природні та історичні пам'ятки, такі як, наприклад, Саткинськая "Пороги", внесені ЮНЕСКО в список пам'ятників світового значення, і де практично без змін зберігся заводський комплекс початку XX століття.
"Список (пам'яток - ІФ) великий. Але проблема в тому, що подібні пам'ятники найчастіше є федеральною власністю, а отже, є обмеження для розвитку необхідної інфраструктури", - говорить віце-губернатор Челябінської області. Він нагадав про ситуацію з Китової пристанню ( "казкове містечко") в національному парку Зюраткуль, яку вимагав знести директор національного парку.
"Зрозуміло, що подібні випадки позначаються на настрої інвесторів. Тому необхідні, напевно, якісь зміни в законодавстві", - резюмував Вадим Євдокимов.
Однак він вважає, що просувати пам'ятки Челябінській області все одно потрібно, і краще це робити через інтернет. "Зараз люди все частіше самі купують собі квитки, бронюють готелі - все через інтернет ... Тому ми робимо ставку на мережу - саме там повинна бути вся необхідна для туриста інформація про регіон. Це куди ефективніше", - заявив віце-губернатор.
Питання іміджу Челябінської області в світовій мережі є в якійсь мірі хворий мозолем. Близько року тому блогер Олексій Навальний розкритикував обласній владі за те, що вони оголосили конкурс по вибору підрядника, який би виправив результат пошукової видачі в пошукових системах Яндекс і в Googlе. Зокрема, була поставлена ​​задача, щоб пошуковики по 15 запитам, серед яких "радіація в Челябінську", "найбрудніше місто планети", "екологія Челябінської області", видавали виключно позитивну або нейтральну інформацію про екологічну ситуацію в регіоні. Ціна питання була більш 300 тис. Рублів.
Тоді перший заступник губернатора Олег Грачов пояснив, що сьогодні Карабаш вже не є найбруднішим містом країни або планети, а критика блогера не виправдана, адже мова йде не про підтасовування фактів, а про оновлення фактологічної інформації.
В результаті це оновлення фактологічної інформації так і не було проведено. Згідно з даними сайту держзакупівель, на даний конкурс не було подано жодної заявки. І зараз, як і раніше, пошуковики на запит "найбрудніше місто планети" видають результат "Карабаш".
Тим часом, влада регіону оголосили конкурс на підготовку та розміщення інформаційних матеріалів, спрямованих на формування позитивного іміджу Челябінській області, в бортових журналах російських авіакомпаній. Максимальна ціна питання - понад 5 млн рублів.
"На просування регіону гроші виділяються другий рік, починаючи від публікацій іміджевого характеру в пресі, закінчуючи в бортових журналах", - підтвердила начальник відділу спецпроектів адміністрації губернатора Челябінської області Наталія Денисова.
Вона додала, що довідник "Челябінська область. Тут збуваються мрії", також створений для просування регіону, в майбутньому повинен з'явитися в інтернеті, а наступним кроком стане створення версії довідника для комунікаторів. Крім того, путівник можна буде купити і в звичайних книжкових магазинах.
Тим часом, інші регіони Уральського федерального округу також прагнуть залучати до себе туристів і створювати свої бренди. Наприклад, в Ямало-Ненецькому автономному окрузі є власний Дід Мороз Ямал Ірі, зареєстрований в 2010 році як товарний знак. Також в арктичному регіоні для популяризації туризму проводять міжнародні снегоходние пробіги, а турфірма, заснована владою округу, пропонує етнографічні тури з проживанням в чумах і зі сплавами по річках.
У Тюменській області проводили акцію "Сім чудес Тюменської області", присвячену 65-річчю з дня утворення регіону. В ході цієї акції чудесами регіону вибрали Тобольський кремль, річку Об, сургутський міст через Об, Абалакский монастир, Уренгойське родовище, Першу свердловину (Р-1) на Самотлоре і Полярний Урал.
Тим часом в Курганської області для збереження природних комплексів, рідкісних і зникаючих об'єктів рослинного і тваринного світу, розвитку екологічного туризму до 2015 року планується створити національний парк. А в Ханти-Мансійському окрузі прокладуть етнографічні маршрути для підлітків і молоді. Для підготовки цих маршрутів в лютому в окрузі пройшла спеціальна багатоденна експедиція "Намисто Югри".
У свою чергу "візитною карткою" Свердловської області може стати духовний центр Уралу, який передбачається створити в місті верхотуру, де збереглося безліч об'єктів культурної спадщини.
Крім того, в регіонах УрФО є безліч інших цікавих місць, де було б цікаво побувати, ось тільки інформацію про них необхідно довго шукати. Челябінська ж область своїм путівником вирішила полегшити туристам цю задачу. Оскільки поряд з інформацією для туристів важлива і розвинена інфраструктура, то в регіоні вже розробили відповідну програму. Так, планується, що в 2012-2016 роках в Челябінській області на розвиток туризму буде спрямовано понад 13 млрд рублів, з них 12 млрд рублів - це кошти інвесторів.
Уряд області в свою чергу має намір створити єдиний туристичний портал в інтернеті для просування області на туристичному ринку. У перспективі регіон планує увійти в десятку найбільш привабливих для розвитку туризму регіонів Росії. Путівник - один з кроків на шляху до цієї мети.

interfax-russia.ru

***

Курорт «Ярославське узбережжі» планується відкрити на Рибінському водосховищі в Ярославській області. «Перша ластівка» проекту - клубний готель «Heliopark Бухта Копріно», введений в експлуатацію ще в 2010 році, обзаведеться численними сусідами. Комплексний розвиток території, площею понад 8600 гектарів, включає в себе будівництво 20 готелів, в тому числі готель Mercure 3 * на території яхт-клубу і готель Ibis 2 *, розрахований на молодь. Контракти на будівництво цих готелів вже підписані. Також територія курорту включатиме яхт-клуб з великим спа-центром, торгово-розважальні комплекси і річковий порт. Протяжність пляжної лінії курорту сягатиме майже шести кілометрів.
Обсяг інвестицій в проект може дійти до 15 млрд рублів. На поточний момент на будівництво вже витрачено понад 1 млрд. Рублів. Передбачається, що новий курорт зможе приймати до 2 млн туристів щорічно. Наскільки можливості нового майданчика будуть затребувані - питання відкрите.
Це не єдиний масштабний туристичний проект, що реалізовується в Ярославській області. Ще один глобальний курорт «Золоте кільце» передбачається відкрити в цьому сезоні в Переславлі-Заліському.

tourprom.ru


«« «Всі новини про Полюванні і Рибалці

Для того, щоб залишити коментар увійдіть через соціальний сервіс.

Quot;Про що це говорить?

Новости