Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пороми в Чорногорії

Пороми в Чорногорії досить популярні, тут діють, як внутрішня поромна переправа, так і міжнародне сполучення по морю Пороми в Чорногорії досить популярні, тут діють, як внутрішня поромна переправа, так і міжнародне сполучення по морю. Внутрішня поромна переправа функціонує цілий рік і з'єднує селища Каменарі і лепетання в найвужчому місці Бока-Которської затоки Вериги. Пором дозволяє заощадити близько години часу і більше 30 км відстані, так як в противному випадку вам доведеться об'їжджати уздовж берега велику частину затоки.

Міжнародне поромне сполучення з'єднує порт міста Бар з Італією, також в літній час ходять морські судна в Грецію і Хорватію.

В Італії ходять два пороми Бар - Анкона - Бар в центральну частину, і Бар - Барі - Бар на південь країни. У розпал туристичного сезону також є парою Котор - Анкона - Котор. Громадяни нашої країни можуть скористатися міжнародним поромних повідомленням в Чорногорії тільки в тому випадку, якщо у них є багаторазова шенгенська віза або одноразовий шенген в Італію. Раніше була одноденна екскурсія в Барі не вимагає шенгену, але її відмінили через те, що туристи з СНД стали часто не повертатися назад на паром.

Пором з Бара до італійського Барі ходить два рази на добу в літній час, вранці і ввечері, час в дорозі 10 годин Пором з Бара до італійського Барі ходить два рази на добу в літній час, вранці і ввечері, час в дорозі 10 годин. Вечірній рейс надає пасажирам можливість комфортного сну (в двомісних каютах), але при цьому і буде коштувати дорожче, близько 60-70 євро з людини. Ранковий рейс дешевше, 50-55 євро, але дорогу ви проведете в зручних кріслах. Ціни вказані приблизні, тому що вони можуть змінюватися в залежності від комфортабельності порома і сезонності.

У Анкону з Бара пороми ходять тільки в літню пору, в дорозі ви проведете близько 18 годин, приготуйтеся до цього.

Пором з Чорногорії в Італію має кілька палуб, на яких ви зможете приємно провести час. Тут є магазини duty-free, а також кілька кафе і ресторан.

Новости