Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пором в Чорногорії - Тіват і Херцег-Нови

При відвідуванні Чорногорії в «обов'язкову» програму екскурсій для кожного туриста, як правило, входить відвідування Которської затоки. І це дуже правильно - тут неймовірно красиво! Боко Которська бухта справедливо вважається одним з найкрасивіших заток світу.

І саме тут знаходиться єдина в Чорногорії внутрішня поромна переправа між селищами лепетання і Каменарі, яка з'єднує громади Тіват і Херцег-Нови . Пороми курсують по самому вузькому місці бухти - протоці Вериги, ширина якого становить 300 метрів. Переправа дозволяє заощадити близько 30 км шляху і близько 45 хвилин часу, необхідні для об'їзду затоки навколо, і одночасно насолодитися мальовничими пейзажами «Боки Которської», а також зробити чудові фотографії. Боку Которська дуже люблять рибалки, так як тут прекрасна рибалка в Чорногорії . Риба і морепродукти в Чорногорії - особливо цікаві туристам.

Пороми вдають із себе платформи на 50 автомобілів. Орієнтовний час у дорозі становить - 10 хвилин. Вартість проїзду для легкового авто становить 4,5 євро, для пасажирів - безкоштовно. Вартість проїзду на поромі лепетання - Каменарі для різних категорій вантажів:
- пішохід / пасажир - проїзд безкоштовно
- велосипед - 1 євро
- мотоцикл - 2 евр про
- легковий автомобіль - 4,5 євро
- легковий автомобіль з причепом / фургон (для перевезення пасажирів понад 7 + 1 місць) - 8 євро
- фургон (для вантажу) / мікроавтобус (7-20 місць) / вантажний автомобіль (до 5т) - 9 євро
- вантажний автомобіль (більш 5т) / фургон (для пасажирів і вантажу) з причепом / вантажний автомобіль (до 5т) з причепом - 12,5 євро
- автобуси - 15 євро
- вантажний автомобіль з причепом або напівпричепом / автобус з причепом - 22 євро
- спеціальні транспортні засоби з нестандартними габаритними розмірами - 25 євро

При під'їзді до переправи на смузі нанесена розмітка - ferry, яку необхідно зайняти і по ній слідувати прямо до порому, де буде поділ по смугах: small car - для легкових автомобілів і truck and bus - для вантажівок і автобусів. Квитки продаються в кіоску прямо біля переправи. Там вам дадуть сам квиток і касовий чек. При в'їзді на пором квиток треба буде пред'явити контролеру і далі вам вкажуть місце для вашого авто на поромі. Після того як всі машини заїдуть на паром, борт піднімається - і парою вирушає в дорогу.

Повідомлення на поромній переправі Лепетане- Каменарі здійснюється за літнім і зимовим розкладом. Літній розклад застосовується на період з червня по жовтень, коли пором відправляється з періодичністю кожні 15 хвилин 24 години на добу. У зимовий період з жовтня по червень паром відправляється орієнтовно 1 раз на годину. Найбільш жвавий рух транспорту через переправу порома відбувається вранці c 7 до 9 годин, вдень з 12 до 14 годин і ввечері з 16 до 18 годин. Пробок на під'їзних шляхах, як правило, немає.

На офіційному сайті компанії-перевізника ferry.co.me ви можете подивитися актуальний розклад і контакти довідкової служби, якщо вам необхідно уточнити інформацію або узгодити особливі умови використання порома.

У розпал туристичного сезону (липень-серпень) можливо доведеться постояти в черзі на пором. Час очікування в черзі може скласти до 45 хвилин. Тому всім, хто втомився від міських пробок, в якості альтернативи, можна запропонувати варіант об'їхати барвистий затоку навколо через колоритні міста - Котор, Пераст, Рисан.

Новости