Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляжі Джубги: «Центральний», в бухті Инал - фото, відгуки

  1. Центральний пляж селища
  2. Пляжі бухти Інал
  3. Пляж Блакитної бухти
  4. Дикий пляж у гори Їжачок
  5. Пляж пансіонату «А-море»
  6. ДЕ ЗУПИНИТИСЯ У Джубга - недорогі готелі, гостьові будинки, приватний сектор

Джубга - перший морський курорт, який зустрічається туристам по московській трасі, якщо їхати з Краснодара. Найзручніше добиратися до селища на автомобілі, тому багато зупиняються відпочити саме тут, особливо, якщо приїжджають на короткі вихідні. Курорт добре розвинений, його інфраструктура стає дедалі більше. Селище віддалений від аеропорту, автовокзалу та залізничної станції.

Клімат на курорті м'який. Основні опади випадають в зимово-осінній період, а купальний сезон при гарній погоді відкривається вже в середині травня. У порівнянні з районним центром - Туапсе, дощів в Джубга випадає набагато менше. Самий жаркий місяць, на який припадає основний наплив відпочивальників - серпень.

Селище розташувався в природній бухті в місці впадання однойменної річки в море між горою Їжачок і мисом Шапсухо. Пляж розтягується вздовж всієї бухти. Покриття на пляжах селища піщано-галькові, в деяких районах піщане. Найпопулярнішим пляжем, як і всюди, є Центральний. Він розтягується вздовж берега практично на кілометр. Є тут і санаторні пляжі, а також пляж нудистів і мальовничі узбережжя Блакитної бухти і бухти Інал.

Центральний пляж селища

Селищний пляж ідеально підходить для відпочинку з дітьми. Море в бухті добре прогрівається, дно знижується повільно. Навіть на відстані 20 м від берега море залишається дрібним. На березі дрібна галька всюди змішана з піском, в воді дно стає м'яким піщаним.

В середині літа на Центральному пляжі ніде впасти яблуку. Відпочиваючі катаються по хвилях на бананах, водних лижах, таблетках. Туристам пропонується здійснити морську прогулянку на катері і з'їздити на рибалку. На території пляжу розмістився невеликий парк розваг для дітей з батутами, гірками та атракціонами. В оренду надаються парасольки і шезлонги, є туалети, кімнати для переодягання та туалети.

За пляжем розтягнулася набережна селища з кафе, магазинами, ресторанами і сувенірними крамницями. Вдень на пляжі все загоряють і купаються, після заходу сонця сюди приходять подивитися феєрверк або захоплююче шоу. Пінна вечірка - одне з найпопулярніших нічних розваг на пляжі.

Центральний пляж практично завжди заповнений і якщо хочеться відпочити в тиші, то треба приходити сюди рано вранці, після обіду або вибрати спокійний дикий пляж Джубги.

Центральний пляж практично завжди заповнений і якщо хочеться відпочити в тиші, то треба приходити сюди рано вранці, після обіду або вибрати спокійний дикий пляж Джубги

Пляжі бухти Інал

Пляж знаходяться всього в 15 км від селища в напрямку Архипо-Осиповки і розтягується на кілька кілометрів. Це невеликий, але дуже популярний курортний район. Тут серед природного лісу побудовано близько 100 баз відпочинку і санаторіїв. Весь пляж бухти поділений на кілька ділянок.

З одного боку пляж бухти покритий величезними каменями і валунами, з іншого - дрібною галькою. Приїжджаючи сюди треба не забути захопити спеціальну пляжну взуття. Туристів бухта приваблює чистим морем, близькістю лісу і тишею. Інфраструктура тут добре розвинена: є кафе, магазини, прокат інвентарю та пляжного обладнання.

Поруч з пляжем в самому центрі бухти знаходиться водойма з цілющою блакитною глиною. Багато хто приїжджає сюди з метою грязелікування, цілющі властивості інальской глини відомі практично всім. Корисну спа-процедуру можна отримати, не йдучи з пляжу, а потім змити глину морською водою.

Бухта Інал популярна серед сімей з дітьми та молоді. Тут завжди тихо і спокійно, при цьому багато розваг.

Тут завжди тихо і спокійно, при цьому багато розваг

Пляж Блакитної бухти

Пляж знаходиться в 5 км від селища по напрямку до Геленджик. Покриття берега галькові, камені невеликі, але ходити по ним незручно. Останнім часом все більше туристів приїжджає на пляж Блакитної бухти в пошуках чистого моря і тихого відпочинку. Якщо кілька років тому тут був «дикий» берег, то зараз в бухті поступово розвивається інфраструктура. В середині літа тут можна покататися на банані або гідроциклі і взяти в прокат шезлонг з парасолькою. На березі відкриті магазини і кафе.

Пляж розташований в незвичайному місці. З трьох боків його оточують мальовничі зелені пагорби. Після відпочинку на сонці приємно прогулятися по прохолодному лісі. Дуже люблять приїжджати сюди фотографи, щоб відобразити морські пейзажі, що відкриваються з берега.

Дуже люблять приїжджати сюди фотографи, щоб відобразити морські пейзажі, що відкриваються з берега

Дикий пляж у гори Їжачок

Дикі пляжі користуються величезною популярністю серед туристів і місцевих жителів, незважаючи на відсутність інфраструктури. Назва горе Їжачок дали місцеві жителі. Її силует нагадує їжака спустився до моря, щоб попити води. Пляж знаходиться біля самого підніжжя гори, його давно облюбували нудисти, він носить неофіційний статус. Знаходиться пляж праворуч від Центрального пляжу селища.

Територія ніяк не обладнана, берег усипаний великими гострими каменями, тому без спеціального взуття сюди ходити не варто. Вода тут набагато прозоріше і чистіше, ніж в центрі селища, але заходити в море незручно. Дно кам'янисте і непередбачуване.

З пляжу і з гори відкриваються надзвичайні види. Відпочиваючих тут завжди трохи, це найкраще місце, щоб відпочити від цивілізації, при цьому особливо далеко від неї не віддаляючись. Крім нудистів, на пляж люблять приїжджати дайвери і нирці з маскою. Також пляж популярний серед ловців мідій.

Пляж пансіонату «А-море»

Відразу за Центральним пляжем розташувався берег пансіонату «А-море». Територія пляжу огороджена від сторонніх, але загоряти на ньому можуть всі бажаючі. Лежаки і парасольки надаються за окрему плату. Рівний берег пляжу засипаний дрібною галькою. Відпочинок на пляжі безпечний. Територія в воді обмежена хвилерізами і буйками. За відпочиваючими постійно стежать рятувальники. Популярний цей пляж серед сімей з дітьми. Глибина починається далеко від берега, а дно ретельно очищено від каменів і валунів.

ДЕ ЗУПИНИТИСЯ У Джубга - недорогі готелі, гостьові будинки, приватний сектор

Гарячі тури за кордон

3 949

Новости