Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пиріжки солодкі або бухти

У Чехії, як і в Росії, дуже люблять і печуть пиріжки. Тільки пиріжки ці за формою нагадують швидше пампушки - високі квадратики з тіста, наповнені виключно солодкою начинкою - маком, сиром або фруктами. Раніше жоден недільний обід не обходився без таких солодких пиріжків, які чехи називають бухтами. Сьогодні багато господинь лінуються ставити опару і піч бухти, а частіше відправляються в магазин, щоб купити вже готові. Хоча мій чоловік каже, що смак магазинних пиріжків нітрохи не відрізняється від тих, що пекла йому в дитинстві бабуся. Але ми, старанні господині, знаємо, що приготоване своїми руками завжди смачніше. А запах дріжджового тіста, який під час випікання солодких ласощів розноситься по квартирі, не можна замінити ніякими магазинними пиріжками.

Отже, для приготування чеських бухт або пиріжків нам знадобиться 500 гр. борошна, 50 - цукру, 40 гр. дріжджів, 2 жовтки, 250 міліграмів молока, сік одного лимона, один пакетик ванільного цукру, дрібка солі. Для начинки найкраще взяти 250 грамів запареного маку, змішаного з цукром, хоча підійде і солодкий сир з родзинками або будь-які фрукти, що є в господарстві.

Половину молока розігрійте до кімнатної температури, додайте ложку цукру, половину борошна і дріжджі Половину молока розігрійте до кімнатної температури, додайте ложку цукру, половину борошна і дріжджі. Отриману опару поставте в тепле місце, і коли вона виросте вдвічі, втрутився залишок борошна і цукру, лимонний сік, жовтки, сіль, ваніль і решту холодного молока. Отримане тісто треба знову поставити в тепле місце і почекати, поки зійде. Далі тісто розкачати в пласт, висотою 5 сантиметрів і розрізати на квадратики 4 на 4 сантиметри. Тепер на допомогу можна покликати дітей, які в серединку кожного пиріжка будуть накладати начинку, а потім з'єднувати краю. Причому, треба намагатися, щоб форма пиріжка залишалася такою ж. Деко і боки квадратних бухт треба змастити маслом, і поставити на деко близько один до одного. Масло допоможе бухтах не сліпо під час випікання. Верхівки змажемо жовтком. Бухти печемо при температурі 200 градусів близько 40 хвилин. Готові пиріжки посиплемо цукровою пудрою. А тепер можна і чай поставити.

Смачного!

Новости