Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Битва на озері району




Пам'ятки Битва на озері району

Важливим напрямком перспективної спеціалізації Битва на озері району є внутрішній і міжнародний туризм. Передумовами його розвитку служать мальовничий лісовий, гірський і морський ландшафти, багатство рослинного і тваринного світу.

Територія виключно багата біологічними, рекреаційними, земельними ресурсами. Умови тут просто ідеальні: порізана берегова лінія з мальовничими бухтами і мисами, сприятливий мусонний клімат (взимку вітри дмуть з материка в море, влітку - з моря на материк), скелі, гроти, сопки, ліси. У бухтах мілководні, Новгородської, Експедиції, Лебяж'е лагуні криються найбагатші запаси лікувальних грязей (наприклад, тільки в родовищі Ясному в бухті Експедиції розвідано 15583 тонни). А взяти акваторії, берега, ряд унікальних об'єктів історії та культури! За висновком економістів, далеких від захоплених вигуків, "рекреаційне освоєння району має не тільки соціально орієнтоване значення для економіки самого району, а й міжрегіональне, а також міжнародне значення".

Індустрія туризму і відпочинку - порівняно молода, але швидко розвивається галузь економіки Битва на озері району. Значна увага сьогодні приділяється розвитку внутрішнього і в'їзного туризму. В даний час через Хасанський район по пасажирської лінії р Сокчо - порт Зарубіна проходить близько 46 тис. Південнокорейських транзитних туристів, що прямують до священних для корейського народу Небесному озеру Тян-чи і горам Пікду-сан. Близько 25 тис. Туристів в рік проходить по маршруту Хуньчунь-Слов'янка-Владивосток.

У Битва на озері районі працюють 2 турпідприємства: ТОВ "Беркут" і ТОВ Компанія по туризму "Хасанінтур", які щорічно приймають близько 12% в'їзного потоку іноземних туристів в край - близько 16-17 тис. Чоловік. По лінії внутрішнього маршрутного туризму на території району обслуговуються близько 10 тис. Чоловік.

Завдяки тому, що в Битва на озері районі найтриваліший на Далекому Сході кліматично сприятливий сезон, влітку район стає Меккою туризму. У пік сезону населення збільшується в 2-3 рази.

На мальовничих берегах бухт Бойсмана, Трійці, Круглої, міноносок, Баклан розташовано 26 баз відпочинку, які можуть приймати за літній сезон понад 1500 туристів. Туристи з усього Далекого Сходу розміщуються в наметових містечках, але багато хто воліє відпочивати на базах відпочинку. Що ж стосується фірм, розташованих за межами району, то вони активно експлуатують наші ресурси. Так, ліга ходьби "Женьшень-інтур" розробила екскурсійні маршрути по Битва на озері районі, об'єднавши їх в цикли "Краси Південного Примор'я".

На території району сформовано 9 рекреаційно-туристичних зон. Кожна з них має свій внутрішнім ландшафтно-естетичним і екологічним своєрідністю. Ресурсний потенціал Битва на озері району дозволяє організувати пляжно-купальний, лікувальні, мисливсько-рибальські, науково-пізнавальні, історико-меморіальні і водноспортивні види туризму.

Більшу частину зони відпочинку "Мис Мармуровий" займає заболочена дельта річок Болотній і Лебединій з численними озерами. Можна відпочити на піщаних пляжах бухти Рейд Паллада від коси Назимова до мису острів. Любителі морських купань і шоколадну засмагу давно облюбували ці мілководні, добре прогріті пляжі.

Найбільш комфортним місцем відпочинку є півострів Краббе з затишними мініатюрними бухтами і околиці оз. Карасьов з численними протоками, старицями, де можлива спортивна риболовля. Прогулянки по узбережжю півострова нікого не залишать байдужим до його красот. Акваторія бухт Рейд Паллада, Новгородської і Експедиції глибоко вдається в сушу, створюючи неповторні за красою і величчю панорами. У 3 км на південь від п. Краскін в північно-східній частині бухти Експедиції розташоване родовище мулових грязей "Ясна". Властивості грязей ідентичні знаменитим лікувальним грязям з Садгород, а з екологічної чистоти перевершують їх.


півострів Гамова

Півострів Гамова - це місце справжнього паломництва відпочиваючих з усього Далекого Сходу, Сибіру і навіть Уралу. Сьогодні улюбленими місцями відпочинку туристів стали мальовничі піщані пляжі і бухти в районі села Андріївка і в бухті Витязь.

Зона відпочинку бухти Бойсмана - одне з найкрасивіших місць узбережжя. Високі столообразние останці, ущелини в скелях, пляжі з кольорового гальки створюють неповторні краєвиди. Відмінні піщані і галечникові пляжі, пишна рослинність, річки з джерельною водою, тепле море щорічно привертають сюди тисячі туристів. Більше десятка баз відпочинку готові розмістити до тисячі відпочиваючих. Для любителів дайвінгу пропонуються тури з навчанням підводному плаванню. Любителі рибного лову, морських прогулянок, можуть скористатися послугами прогулянкових катерів, що здійснюють рейси по всій акваторії Амурського затоки. Для любителів кінних прогулянок туристські компанії пропонують тури з навчанням верховій їзді.


бухта Баклан

Зона відпочинку "Бухта Баклан" розташовується від мису Нерпа до губи Чирок. Берегова лінія, химерно вигинаючись, утворює безліч середніх і дрібних бухт, де люблять відпочивати і місцеві жителі, і приїжджі. Закрут бухти - це один безперервний пляж з численними лагунами, косами, протоками та озерами. Невеликі долини з весни до глибокої осені радують око смарагдовою зеленню, різнобарв'ям трав. Тут можна на власні очі побачити легендарний едельвейс. Майже на всьому протязі бухти Баклан впритул до берега підходять стариці з прісною водою і тягнуться вздовж нього так, що утворюється унікальний піщаний пляж шириною від 30 до 100 м, з одного боку якого - морська вода, з іншого - прісна річкова. Тут же на старицях - гніздування качок і чапель, чудова рибалка, а ще - лікувальні грязі. У губі Чирок дуже близько до берега підходять скельні рифи, на яких при спокійному морі можна побачити чарівний підводний світ, стоячи, в буквальному сенсі, по коліно у воді: морські зірки і їжаки, килим морської рослинності. Вода в цій зоні відпочинку дуже повільно остигає, в середині вересня ще + 20оС. Тут можна вибрати, як відпочити: в готелі або в наметі біля багаття.

Зона відпочинку "Півострів Янковського" розташовується від бухти табун до півострова Ломоносова. Південний берег з крутими обривистими берегами, гірськими струмками хороший для любителів екстремального відпочинку, а північно-східна частина, долина річок Нарва і Колгоспна залучають білими пісками, спокійним морським мілководдям і риболовлею в численних озерах і старицях.

Місця відпочинку традиційно склалися в бухті Перевозна і півострові Піщаний. Береги пологі з піщано-кам'янистими пляжами, глибина на видаленні 20-30 метрів, від берега - від 0,5 до 20 метрів.

Багатоступінчастий каскад водоспадів поруч з селом Кравцівка сьогодні користується великою популярністю серед жителів району і приїжджих туристів. Кравцовське водоспади до великих не віднесеш, оскільки висота кожного з них становить всього 4-6 м. Зате вони дуже красиві. Особливо восени. Поєднання чистого повітря, унікальної лісової рослинності і мальовничого гірського ландшафту з невгамовної гуркотом падаючої води благотворно впливає на міського жителя. Розташовані на невеликій гірській річці - струмку Кравцовське. Перший водоспад "Казка" має правильну класичну форму, а до другого - Кам'яної чаші треба піднятися майже по прямовисній кам'яній стіні. Дика пащу, третій водоспад їх каскаду, по своїй висоті не поступається першому. Його висота 6 м. Назва, по -видимому, отримав від шматка скелі у вигляді стирчить зуба. Наступний водоспад - Ступінчатий, складається з двох рівних за розміром ступенів, має загальну висоту 5 метрів. П'ятий водоспад - Кришталевий, висота його трохи більше чотирьох метрів. Цей водоспад найширший серед всього Кравцовського каскаду. Після огляду останнього, п'ятого водоспаду, туристи як правило, забираються на вершину сопки, увінчану величезною ялиною. З вершини цієї сопки відкривається захоплюючий вид на всю річкову долину і навколишні гори.

По історичних місцях Битва на озері району організовані туристичні маршрути. Екскурсія поєднує яхтову прогулянку по Амурському затоки і пішохідний маршрут по історичних місцях півострова Янковського, який є красивим місцем Південного Примор'я, де колишній царський засланець, польський офіцер М. І. Янковський заснував господарство з розведення плямистого оленя Хуа-Лу (олень-квітка). Тут колись йшла жорстока боротьба місцевого населення з хунхузами, бродили тигри і вирощувалися виноградники. Пішохідна екскурсія по південному узбережжю півострова Брюса знайомить з минулим, сьогоденням і майбутнім Битва на озері району, його дивовижною природою: піщані пляжі, смарагдова зелень, різнобарвності долин, струмки з кришталево чистою водою, таємничі гроти, круто йдуть в море скелі, насичений запахом моря і трав повітря, цілюща морська вода. На півдні району зберігся і дбайливо охороняється місцевими жителями квітка з легенди - лотос. Чи не перелічити всіх красот і чудес землі Битва на озері.

Активно підключається до цього напрямку і приватний бізнес - жителі району організують прокат коней, прогулянки на морському транспорті по акваторії затоки Петра Великого, виїзд на острови, професіонали-водолази надають послуги дайвінгу.

Територія Битва на озері муніципального району може повністю служити в якості модельного району для розвитку екотуризму, оскільки має найбагатший на Далекому Сході Росії біорізноманіттям.

У зв'язку із зростанням потреби населення в туризмі та відпочинку, з економічними перетвореннями, з загостренням екологічних проблем в країні і, зокрема, в приморському регіоні створюється соціально-економічна ситуація, при якій на перший план виступає організація рекреаційної діяльності вже не просто як дослідницька, але і як містобудівна завдання, як завдання економічна, соціальна та екологічна.

Виходячи з природно-рекреаційного потенціалу, вимог до охорони і дбайливого використання курортно-рекреаційних ресурсів, необхідності дотримання пропорційності розвитку всіх сфер народного господарства, а також наявності реальних інвесторів визначилися основні напрямки перспективного курортно-рекреаційного освоєння території Битва на озері району.

Слов'янський рекреаційний підрайон, який є частиною Владивостоцької приміської зони рекомендується для переважного розміщення баз відпочинку підприємств і організацій, установ дитячого відпочинку та застраіванія підприємствами, установами, організаціями Владивостока, а також п. Слов'янки. В межах даного підрайону рекомендуються організація та благоустрій цілісного ряду ділянок узбережжя для короткочасного відпочинку населення Владивостока, Уссурійська, Слов'янки, Приморського, а також сільських населених пунктів, розміщених в приморській частині району - на північ від Слов'янки. Зарубіна-Посьетский подрайон рекомендується для розміщення будинків і пансіонатів відпочинку, курортних і туристських готелів, турбаз, а також санаторно-курортних установ на базі використання лікувальних грязей. Забудовниками в даному подрайоне виступатимуть крайова і місцеві адміністрації, МОЗ Росії, крайовий комітет з туризму, Російська асоціація туристичних агентств (РАТ), окремі іноземні фірми і спільні підприємства, відомства та організації Далекосхідного федерального округу.

У складі кожного з виділених підрайонів пропонується формування курортних і рекреаційних зон, що забезпечують в межах транспортно-повсякденному доступності місця ночівлі, сферу обов'язкових та додаткових послуг відпочиваючим, місця розселення обслуговуючого персоналу, централізоване і інженерне облаштування. У свою чергу курортна (або рекреаційна) зона складається з комплексів тривалого і короткочасного відпочинку, які є основною структурною одиницею формується курортно-рекреаційної системи Битва на озері узбережжя.

Туризм в Битва на озері районі може отримати значний розвиток завдяки цінним, а часом унікальним природним умовам, поєднання яких буде в перспективі залучати сюди як вітчизняних (з міст Приморського і Хабаровського країв), так і іноземних туристів

Вивчення даної території, її можливостей продиктували районування Битва на озері узбережжя в рекреаційних цілях: північна частина призначається для короткочасного відпочинку населення Приморського краю, Далекого Сходу і Сибіру; центральна частина - для оздоровчого відпочинку та частково - курортного лікування; південна частина - для розвитку туризму міжнародного класу (що не виключає і вітчизняний туризм, також високого рівня).

Прикордонне розташування району та незамерзаючі морські порти створюють сприятливі умови для співпраці в сфері туризму з країнами Азіатсько-Тихоокеанського узбережжя.

Хасанський район на сьогоднішній день - це унікальна земля нерозкритих можливостей, на якій існує дуже багато "точок зростання", місць прикладання капіталу і активності і поки ще слабка підприємницька конкуренція.

[до початку]


Новости