Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Озеро Чани база відпочинку Бухта Лазурна - огляд, ціни, контакти та відгуки рибалок

  1. Риболовля на озері Чани
  2. «Бухта блакитна» - як дістатися?
  3. На поїзді
  4. На машині
  5. Режим роботи і контакти бази «Бухта Лазурна»
  6. Офіційний сайт туристичної бази Бухта Лазурна
  7. Розміщення і відпочинок
  8. Відгуки відвідувачів бази відпочинку

Найбільшим безстічним озером Західного Сибіру вважається озеро Чани. Воно знаходиться в Новосибірській області, на Барабинской низовини. Назва озера походить від тюркського слова «чан», що в перекладі звучить як «велику посудину». Ширина дзеркала озера 88 кілометрів, довжина - понад 90 кілометрів.

Ширина дзеркала озера 88 кілометрів, довжина - понад 90 кілометрів

Воно неглибоке, найвища позначка глибини - 7 метрів. Площа поверхні водойми змінюється в залежності від кількості опадів і випаровування, інтервал становить від 1500 до 2000 квадратних кілометрів. Вода в озері солона, прозора, бірюзового кольору. Грунтову поверхню дна складають пісок і мул, а береги низькі, порослі очеретом і чагарником.

Озеро Чани - це одне з найулюбленіших місць проведення дозвілля для жителів Новосибірської, Омської та Кемеровської областей. Воно утворене з трьох озер: Великі Чани, Малі Чани й Яркуль. На приозерної території розташовуються численні бази відпочинку з різним переліком послуг.

Відомо озеро і своїми рибними ресурсами - в водоймі живе більше п'ятнадцяти видів риб. Крім того, воно рясніє водоплавними птахами, що привертає до озера безліч мисливців. Тут мешкають лебеді, журавлі, чаплі, гуси. Цікаво, що на озері Чани зустрічається рідкісна для цих країв птах пелікан. Це означає, що природа тут дуже чиста, адже пелікани вибирають найменш забруднені місця для проживання.

Риболовля на озері Чани

Риболовля на озері Чани

За твердженням досвідчених рибалок, риболовля на озері Чани - одна з кращих в Сибіру. Сезонність рибної ловлі тут цілорічна, але все ж перевага має зимова риболовля. Житла риби також сезонні - якщо навесні озерні жителі вважають за краще триматися біля берега, то на зимівлю йдуть на глибину. Основні місця проживання іхтіофауни - Ярковській плесо і озеро Яркуль. Крім того, на чанах велика кількість островів, з яких також зручно рибалити, як і з човна. Найбільший острів зветься Амелькина Грива.

Найчисленніші види іхтіофауни, що мешкають в озері - це окунь, карась, сазан, судак, язь. Окремі особини срібного карася досягають у вазі одного кілограма. Меншу частину улову складають щука, ялець, плотва, піскар, лящ. Різноманітна рибалка і своїми видами залежно від спорядження: вертикальне блеснение, спінінг, поплавочная вудка, донка .

Рибалки зазначають найбільшу активізацію окуня після 10 години ранку, він починає брати будь-яку приманку з дна. Це самий легко видобувається вид риби на чанах. Улов деяких завзятих рибалок досягали 60 кг, окремий особини окунів вішають 1500-1700 кг. Найчастіше окуня відразу ж на місці засолюють або коптять, якщо є необхідний агрегат. І в тому, і в тому випадку виходить дуже смачна риба.

Плотву, ляща і щуку найкраще ловити в водних заростях, а в глибинних ямках дуже часто зустрічається йорж. Для риболовлі в зимовий час знадобляться ледобур, пешня, теплий одяг.

Одним з найпопулярніших пансіонатів на чанах є база під назвою «Бухта Лазурна». Це відмінний варіант проведення часу, як для сімейного відпочинку, так і для риболовецьких груп.

«Бухта блакитна» - як дістатися?

«Бухта блакитна» - як дістатися

Бухта практично рівновіддалена, як від Омська, так і від Новосибірська. Відстань від цих міст до бази одно 375 кілометрів від Новосибірська і 350 кілометрів від Омська. Дістатися до бази можливо двома шляхами:

На поїзді

В цьому випадку потрібно зійти на станції Барабинск, а звідти вже рейсовим автобусом до села під назвою Квашніна. Далі пішки.

На машині

По федеральній трасі М-51 потрібно їхати, орієнтуючись за вказівниками або навігатора до села Квашніна. І з боку Омська, і з боку Новосибірська буде покажчик з поворотом на бухту. Після повороту необхідно проїхати ще 50 кілометрів, 14 з яких - це асфальт, решта - дорога з твердим покриттям.

На цьому шляху будуть зустрічатися такі села як Маметкіно, Новофекліно, Зенкин. Кінцевим пунктом, від якого починається саме озеро Чани, буде село Таган. Звідти, також за вказівниками, можна знайти пансіонат.

Режим роботи і контакти бази «Бухта Лазурна»

Ворота пансіонату цілий рік розкриті для відвідувачів, адже тут пропонуються не тільки літні, але і зимові види розваг. Харчування у вартість проживання не включається, тому для відпочиваючих на території бази розташовані їдальня, бар, кафе і банкетний зал.

Режим роботи їдальні з 8:00 до 22:00, бару - з 09:00 до 23:00 в будні дні, а з п'ятниці по неділю до 01:00 ночі.

Аналогічний і режим роботи кафе. Банкетний зал здатний вмістити в себе 160 чоловік, і працює він в залежності від часу бронювання. Для цього потрібно зателефонувати 8-383-62-22-141 і 8- (383 62) -22-931 - і день народження, ювілей або інше сімейне торжество будуть оформлені найкращим чином. Для бронювання номерів в разі проживання є

Номер телефону адміністратора: 8-913-062-11-03

Офіційний сайт туристичної бази Бухта Лазурна

buhta-laz.ru - на сайті ви знайдете всю вичерпну інформацію про відпочинок на озері Чани

E-mail: [email protected]

Розміщення і відпочинок

Умови проживання на турбазі різні і адаптовані під будь-які фінансові можливості відвідувачів. Це і номери економ-класу, і упорядкований корпус зі всілякими зручностями.

Для розселення пропонуються:

  • Сімейні будиночки. Цей варіант відмінно підійде для тих, хто звик відпочивати великою компанією. Вони п'ятимісні, з зручностей в них розташовані телевізор, холодильник, чайник та інші необхідні дрібні речі. Ціна на такі двокімнатні будиночки в будні дні становить 2500 рублів за добу, у вихідні та святкові дні - 3400 рублів за добу. Вартість проживання понад десяти днів - 2250 рублів.
  • Літній корпус. У будиночках корпусу знаходяться чотири-і восьмимісні номери. Підійдуть як для сімейного відпочинку, так і для друзів. У будні дні за чотиримісний номер відвідувач заплатить 1800 рублів, у вихідний - 2800 рублів. За восьмимісний номер - 3000 і 5000 рублів відповідно.
  • Дерев'яний будинок, обладнаний верандою. На території бази таких будинки всього два, тому рекомендується завчасне бронювання. Проживання в такому будинку коштує від 2000 до 3500 рублів залежно від днів тижня і кількості спальних місць.
  • Вагончики. Це, мабуть, самий улюблений варіант розміщення для рибалок. Місткість таких номерів складає від 6 до 12 осіб, ціна коливається від 1800 рублів до 2900 рублів. Це ще й самий бюджетний варіант, який привабливий як для рибальських груп, так і для великих компаній.
  • Упорядкований корпус. У кожному номері цього корпусу знаходяться душова кабіна, санвузол, великий телевізор, одно-або двоспальні ліжка. Ціни за такі зручності складають від 3500 до 3800 рублів на добу. На території цього корпусу знаходиться їдальня.

Для проведення дозвілля на базі існує безліч розваг, в основному для активного відпочинку. Це не тільки дискотеки і різні концерти, а й екскурсії по самому озеру, кайтінг, прокат різної техніки (скутер, катер ), Футбольний і волейбольний майданчики.

Для більш спокійного проведення часу в пансіонаті запропонована лазня, мангал, більярд, і, звичайно ж, відпочинок на пляжі. Для маленьких відвідувачів передбачена велика кількість різних ігор і майданчиків.

Відгуки відвідувачів бази відпочинку

Відгуки відвідувачів бази відпочинку

Щороку на базі відпочинку «Бухта Лазурна» відпочивають тисячі людей, і з кожним новим сезоном кількість приїхали відпочити і порибалити тільки зростає.

Огляд риболовецького господарства на озері Чани - Бухта Лазурна

Оцінка: 3.5 2 голосів

Огляд риболовецького господарства на озері Чани - Бухта Лазурна

Оцінка: 3.5 2 голосів



Читайте також:

«Бухта блакитна» - як дістатися?

Новости