Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Одих в Шаркс-Бей в 2019, Єгипет - ціни, розваги, пам'ятки

  1. Історико-географічна довідка
  2. клімат
  3. Як дістатися до Акулячої бухти
  4. Як пересуватися по курорту - місцевий транспорт
  5. Де зупинитися в Шаркс-Бей
  6. Де краще жити на відпочинку:
  7. Національна кухня
  8. Що спробувати зі страв національної кухні:
  9. Шопінг
  10. Пам'ятки і розваги
  11. Куди поїхати на пляж
  12. Що ще потрібно знати про відпочинок
  13. Безпека

Шаркс-Бей (акули бухта) - мрія кожного дайвера. Особливо приваблива для новачків в цьому виді спорту. Побачити найкрасивіші рифи, багатий підводний світ, можна саме тут. Розташована недалеко від аеропорту, вона вже через десять хвилин після прильоту, подарує незабутні враження. Все про відпочинок в Шаркс-Бей, розвагах, визначні пам'ятки і цінах, розповімо в даній статті. Шаркс-Бей (акули бухта) - мрія кожного дайвера

Акули бухта (Шаркс-Бей)

Історико-географічна довідка

Шаркс-Бей знаходиться в дуже зручному для туристів місці, а по своїй суті є унікальним куточком Єгипту . В першу чергу примітно, що бухта розташована всього лише в п'яти кілометрах від аеропорту Шарм-ель-Шейха . Туристи, які вирушають в Шаркс-Бей, виявляються на місці в лічені хвилини після прильоту. Дістатися до курорту вони можуть на таксі або спеціальних шаттлах, що належать готелю.

Місто Шарм-ель-Шейх, до складу якого входить курорт, розташований на півдні Синайського півострова . Це районний центр губернії Південний Синай. Історія розповідає, що з простого рибальського селища, в 1970 році він почав перетворюватися в курорт світового рівня.

Шаркс-Бей на карті:

Валюта країни - єгипетський фунт.

1 USD = 17,65 EGP

1 RUB = 0,25 EGP

Дика природа Акулячої бухти

клімат

Погода, як і на всій території Єгипту, тропічна і субтропічна. Середня температура літнього сезону 28 ° C, а в зимові місяці не нижче 22 ° C. Клімат відноситься до пустельному, відмінна риса якого - невелика кількість опадів.

Як дістатися до Акулячої бухти

На жаль, прямих рейсів, з Росії на сьогоднішній день немає. Можна дістатися з пересадкою в Стамбулі або містах Європи. Пряме авіасполучення налагоджено з Києва і Мінська. згідно досягнутих домовленостей плануються прямі вильоти по маршруту «Москва- Каїр «.

Для відвідування країни необхідна віза. Її нескладно оформити після прильоту, в аеропорту. При подорожі за допомогою турагенства, воно бере на себе оформлення медичної страховки і візи.

В останні роки з'явилася унікальна можливість оформити електронну візу. Спрощується процедура оформлення документа. Її можна замовити перед поїздкою з домашнього комп'ютера. Після отримання візи можна подорожувати по країні протягом місяця.

Перед поїздкою оформляється медична страховка міжнародного зразка.

Як пересуватися по курорту - місцевий транспорт

Є можливість взяти автомобіль в оренду. По місту розташовано безліч транспортних компаній, які надають такі послуги. Необхідно пред'явити права міжнародного зразка і укласти договір. На орендованому автомобілі переміщайтеся по всій території Єгипту. Вартість оренди 33-200 $ за 1 добу.

Бюджетний варіант пересування по курорту - мікроавтобуси. Вони зупиняються на вимогу в будь-якій частині міста. Проїзд оплачується водієві і стоїть 0,2 - 0,4 $.

Щоб дістатися з аеропорту можна взяти таксі. Про вартість потрібно домовлятися з водієм, не у всіх машин є лічильники. Коли подорожуєте з дітьми, краще скористатися трансфером готелю. Його вартість включать в ціну бронювання номера.

Його вартість включать в ціну бронювання номера

Басейни на території готелю

Де зупинитися в Шаркс-Бей

На узбережжі бухти побудовано багато готелів різної цінової категорії. Поруч з шикарними п'ятизірковими готелями реально відшукати недорогі, але комфортабельні готелі з трьома зірками.

Перед вибором готелю необхідно з'ясувати, що входить до складу «ALL INCLUSIVE». Ця категорія включає в себе різний перелік послуг. Всі готелі дотримуються правила, що безкоштовні напої наливаються в склянки. Всі напої в пляшках, морозиво і соки оплачуються окремо. Деякі правила в системі харчування, зобов'язують туриста носити браслет протягом усього часу перебування в готелі. Коли в «ALL INCLUSIVE» входить шведський стіл слід пам'ятати, що на вечерю пропонуються напої за окрему плату.

Де краще жити на відпочинку:

  • «Logaina Sharm Resort» - готель для сімейного відпочинку, 2 басейни, 2 бари, в номері кондиціонер, безкоштовні сніданки, трансфер з аеропорту, дитячий басейн і спортивний майданчик, що поруч: Шарм-ель-Шейх, центр міста, пляж Шаркс-Бей (в 22 хв ходьби), площа Сохо (в 42 хв ходьби), пляж Монтаза (4,4 км), гольф-курорт, Шарм-ель-Шейх (4,6 км), вартість від 845 руб .;
  • «Maritim Jolie Ville Royal Peninsula Hotel & Resort Sharm El» (5-зірок) - безкоштовний сніданок, Wi-Fi, парковка, відкритий басейн, дитячий басейн і тенісні корти, що поруч: гольф-курорт Шарм-ель-Шейх (в 20 хв ходьби), Голлівуд в Шарм-ель-Шейху (в 30 хв ходьби), пляж Шаркс-Бей (в 42 хв ходьби), вартість від 2220 руб .;
  • «Concorde El Salam Hotel Sharm El Sheikh» (5 зірок) - власний пляж, 3 ресторани, 2 бари, 3 відкритих басейну, 1 закритий, дитяча кімната, басейн і послуги няні, що поруч: пляж Монтаза (в 5 хв ходьби), площа Сохо (в 5 хв ходьби), пляж Шаркс-Бей (в 31 хв ходьби), риф Джексона (5,8 км), гольф-курорт Шарм-ель-Шейх (5,8 км), національний заповідник Набк (15,6 км), старе місто (18,7 км). Вартість близько 4796 руб.

Національна кухня

Традиційним хлібом вважається «баладійская коржик», яка готується з цільного зерна і обсипається меленими зернами пшениці. У цю коржик загортають різні начинки. Її також маку в соуси і пасти на основі оливкового масла. Найціннішим хлібом, вважаються коржі з білої пшеничної муки.

Найціннішим хлібом, вважаються коржі з білої пшеничної муки

Гуляш національної кухні

Що спробувати зі страв національної кухні:

  • в їжі використовуються традиційні єгипетські коржі замість хліба. У кожному ресторані є свої секрети їх приготування;
  • «Торби» - м'ясний гуляш з рисом і овочами, з приправ: часник, майоран. Для приготування використовують дрібні шматочки яловичини або баранини;
  • «Кюфта» - це кульки з м'ясного фаршу, нанизані на шампур. Їх приправляють спеціальною сумішшю пряних трав;
  • «Пастрома» - шматочки в'яленої яловичини, щедро присипані спеціями;
  • «Торба» - екзотичне для туристів блюдо, набитий м'ясом баранячий шлунок;
  • запечена курка - рецепт тривалого приготування. Спочатку цілу курку відварюють, потім маринують у великій кількості меду і спецій, після повільно запікають в печі.

На морських курортах існує безліч рецептів по приготуванню різних видів риб і морських мешканців. Традиційним вважається простий спосіб готування свіжої риби - на грилі. Всілякі складні рецепти, з різними соусами, були спеціально придумані для їжі туристів.

Шопінг

У зимовий період магазини відкриті з 9.00 до 20.00, з перервою на обід з 12.00 до 14.00. Ввезення і вивіз іноземної валюти обмежується сумою в 10 000 $.

Ввезення і вивіз іноземної валюти обмежується сумою в 10 000 $

Сувенірна крамниця

У Єгипті існують особливі традиції торгівлі. Якщо хочете зробити вдалу покупку, потрібно дотримуватися правил:

  • завжди торгуватися. Це національна традиція. Початкова ціна завищується в 4-6 разів;
  • в процесі торгу покупець називає свою ціну, прийнято зменшувати ціну продавця вдвічі;
  • торгуватися без емоцій, з байдужим виразом обличчя. Чи не показувати зацікавленість в придбанні товару;
  • якщо бажана ціна не досягнута, потрібно залишити товар і йти. Продавець, найчастіше, наздожене покупця.

Коли вирішуєте, що привезти на пам'ять про Єгипет, слід пам'ятати, що з країни можна вивозити морські мушлі, корали, слонову кістку, опудала крокодилів.

Коли вирішуєте, що привезти на пам'ять про Єгипет, слід пам'ятати, що з країни можна вивозити морські мушлі, корали, слонову кістку, опудала крокодилів

Килими ручної роботи

При покупці кальяну не забувайте, що існують сувенірні моделі, які не можна використовувати на практиці. У Єгипті туристам пропонують взяти з собою кальяни:

  • залізні, як правило, дуже недовговічні;
  • алюмінієві, при роботі виділяється токсин;
  • латунні;
  • «Бурі» - трубки зі скляним посудиною, який дуже складно мити.

Пам'ятки і розваги

Що варто подивитися в Акулячої бухті:

На жаль, акули бухта, настільки багата на чудеса природи, не зможе порадувати відпочиваючих пам'ятками. Всі архітектурні та історичні пам'ятники знаходяться в деякому віддаленні від курорту. До них можна дістатися на літаку або автобусі.

Якщо ви не плануєте під час відпочинку залишати Шаркс-Бей, то єдиною пам'яткою, доступною вам, стане набережна, де розташувалися кафе і сувенірні крамнички або площа Сохо, великий торговий комплекс під відкритим небом. Навколо цього місця зосереджено багато магазинів і ресторанів. Тут можна придбати будь-які сувеніри, якими славиться Єгипет, проте ціна буде вище, ніж в дрібних крамницях в інших районах.

Куди сходити ввечері - для любителів вечірок, крім розваг на території готелю, організовують безкоштовні екскурсії в Наама-Бей , Де багато нічних клубів.

Практично всі розваги в Акулячої бухті пов'язані з морем. Тільки на цій частині узбережжя можна покататися на банані і водних лижах, в інших місцях Шарм-ель-Шейха ці розваги знаходяться під категоричною забороною. Як і в багатьох інших куточках Єгипту, в Шаркс-Бей заборонено купатися вночі, адже все отруйні морські мешканці в нічний час підбираються ближче до берега.

Як і в багатьох інших куточках Єгипту, в Шаркс-Бей заборонено купатися вночі, адже все отруйні морські мешканці в нічний час підбираються ближче до берега

Пляж в бухті

Куди поїхати на пляж

Узбережжя розділене на зони, які обслуговує персонал готелів. Так як багато готелів розташовані на височині, то пляжі спускаються вниз терасами. Самим елітним вважається пляж у кромки води. Там завжди великий попит на шезлонги. Однак постояльці готелю має право розраховувати на ці місця. На пляжах розташовані недорогі ресторани і кафе.

Пляжі бухти мають відмінну рису - в околицях берегової лінії коралові рифи. На багатьох пляжах зустрічаються понтонні мости, що йдуть в море. Вони дозволяють всій родині перейти смугу коралів, до чистої води. Спостерігати за життям рифу можна з моста, вода настільки чиста, що добре видно корали і риб.

Для дітей безпечним місцем купання є басейни при готелях.

Зате підлітки із задоволенням займаються дайвінгом разом з досвідченими інструкторами. Майже кожен готель має свій дайвінг - центр. Для дорослих пропонуються нічні занурення.

Активний відпочинок не обмежується дайвінгом, можна пограти в міні гольф або теніс. Відвідати спа-салон або зайнятися фітнесом.

Відвідати спа-салон або зайнятися фітнесом

Пляж з понтонами

Що ще потрібно знати про відпочинок

зв'язок

Після приїзду рекомендується купити карту місцевих операторів зв'язку. В Єгипті є три основних оператора: Водафон, Оранж і Етісалят. Пакети послуг і вартість різні, область покриття, практично однакова - це долина річки Ніл, узбережжя і деякі поселення в пустелі. Не забувайте, що далеко від міст мобільний зв'язок стає гірше.

Безкоштовний Wi-Fi має кожен готель, зона покриття може бути різною.

Безпека

У Шарм-ель-Шейху: туристична поліція: 600-675, поліцейське управління: 660-306.

Що потрібно знати для безпечного відпочинку:

  • купання тільки в позначених зонах або басейнах готелю, дно вкрите рифами і морськими їжаками;
  • перед заняттями дайвінгом рекомендується ознайомитися з хижими і небезпечними мешканцями Червоного моря, щоб уникнути зіткнення з ними під водою;
  • не можна нічого чіпати голими руками в море. Більшість риб можуть бути отруйними і викликати сильну алергічну реакцію. У воду рекомендується заходити в спеціального взуття для купання, яку можна придбати в місцевих магазинах;
  • не можна відривати корали від рифа, штраф сягає 100 $;
  • заборонено засмагати і купатися топ лес на пляжі;
  • не можна намагатися познайомитися з місцевими жінками на вулиці;
  • не рекомендується пити воду з-під крана. Навіть для чищення зубів і миття фруктів використовуйте кип'ячену воду або воду з пляшки.

В останні роки в зв'язку з почастішанням терористичними актами на території країни міністерство закордонних справ не рекомендує поїздки. Однак уряд Єгипту приймає надзвичайні заходи щодо забезпечення безпеки відпочиваючих на популярних курортах. Кожну групу туристів супроводжують люди зі служби охорони готелю, а також військові або поліцейські. Для власної безпеки слід відхиляти пропозиції незнайомих гідів.

Якщо проявити турботу про власну безпеку і не відбиватися від групи, то перебування на території курортної зони не несе загрози. Настійно не рекомендується відвідувати центральні провінції країни і Каїр .

Захід в Шаркс-Бей

Навіщо люди їдуть в Єгипет? За пригодами, красою, релаксом і, звичайно ж, незрівнянним морем. Воно тут дивовижне. Щогодини хвилі змінюють колір, переходячи від перлового ранкового до бірюзового полуденного. А ввечері морські води набувають глибокий синій відтінок, який нагадує колір найдорожчих індійських сапфірів. Якщо ви відправляєтеся на відпочинок заради морських розваг, то сміливо вибирайте Шаркс-Бей. У цьому місці Червоне море є абсолютно особливим.

Відео-ролик про зустріч з дельфінами в бухті Шаркс-Бей:

Новости