Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найцікавіші місця в Ласпі

  1. Що подивитися туристу відпочинку в Ласпі
  2. мис Айя
  3. Підводний сад каменів
  4. храм Сонця
  5. Ласпінський перевал

Ласпі є одним з районів Криму

Ласпі є одним з районів Криму. У перекладі з давньогрецької назву «Ласпі» означає «бруд». Незважаючи на таке непривабливе назву, це місце цілком здатне конкурувати з такими визнаними курортами світу, як Лазурний берег і Гран-Канарія. Греками ж така назва була дано селищу тому, що тут були знайдені джерела лікувальних грязей.

Що подивитися туристу відпочинку в Ласпі

Відпустка в Ласпі унікальний по-своєму. Тут відпочивають душею і тілом, насолоджуючись чистим морем і цілющим кліматом. Багато туристів їдуть на курорт за спокійним сімейним відпочинком, так як тут є дельфінарій і кілька піонерських таборів. Штормів в бухті практично не буває, а значить, відпочинку ніщо не зможе перешкодити. Мальовнича природа, галькові пляжі і кристально чиста вода - що ще потрібно для незабутнього відпустки? Забронювати готель в цьому райському куточку можна на сайті www.planetofhotels.com .

мис Айя

мис Айя

У перекладі з грецької назва мису означає «святий». Це єдиний в Криму вертикальний обрив висотою понад 300 метрів! Зараз сюди дістатися можна лише по морю, так як в цих місцях знаходиться державний заказник, де ростуть найцінніші види рослин. Вік деяких з них досягає більше 2000 років!

Підводний сад каменів

Підводний сад каменів

Ті відпочиваючі, які не бояться пірнути під воду, можуть побачити таке диво як Підводний кам'яний сад. Утворився він після землетрусу (1869 г), коли величезні кам'яні брили сформували на дні ціле місто або сад каменів.

храм Сонця

храм Сонця

Хочете потрапити в легенду? Тоді вам потрібно обов'язково відвідати Храм Сонця, який являє собою кільце з 24-х діоритових каменів. Вважається, що Храм Сонця здатний дати людині колосальну енергію і допомогти здійснити найзаповітніше бажання. Головна умова: це бажання не повинно принести шкоду іншим людям.

Так це чи ні, але багато вчених вважають, що в період Другої світової війни на цьому місці німецький підрозділ «Аненербе» проводило засекречені експерименти.

Ласпінський перевал

Ласпінський перевал

Ласпінський перевал є найвищу точку на території шосе Ялта-
Севастополь. Тут є оглядовий майданчик, з якого відкривається прекрасний вид на бухту.

Серед інших визначних пам'яток можна відвідати розкопки на місці стоянки первісних мисливців, а також залишки давньогрецьких поселень.

Бухта Ласпі також цікава ще тим, що саме тут проводилися зйомки відомого фільму «Людина-амфібія».

Мальовнича природа, галькові пляжі і кристально чиста вода - що ще потрібно для незабутнього відпустки?

Новости