Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Миси Бурлюк - Улан-Хада - Улан | Гостьовий будинок "Горхон" Горячинськ

  1. Миси Бурлюк - Улан-Хада - Улан 15 квітня 2015 Відпочинок на Байкалі з відвідуванням мисів Бурлюк...
  2. Відпочинок на Байкалі і пишність мисів Бурлюк -Улан-Хада - Улан.

Миси Бурлюк - Улан-Хада - Улан

15 квітня 2015

Відпочинок на Байкалі з відвідуванням мисів Бурлюк -Улан-Хада - Улан, розташованих уздовж Ольхонських воріт.

Скельний мис Бурлук безмежно красивий, заливши яскраво-блакитного кольору затишно обрамляє гори. Тут здається, що хмари спустилися так низько, що до них можна дотягнутися рукою.

За Бурлюком з північної кінцівки Куркутского затоки розташований мис Улан-Хада. Доїхати на автомобілі до нього можна по гірській дорозі західного узбережжя затоки Куркут. З десь первозданна природа, затишна безвітряна піщана мілководна бухта, обрамлена скельними мисами. Завдяки цьому вода в ній прогрівається в розпал літа до 23С, що доставляє багато радості відпочиваючим на Байкалі туристам.

У місцевості бухти Улан-Хада на західному березі були знайдені багатошарові стоянки древніх людей різних віків, дорога веде туди через скелястий гребінь. Дійшовши до точки призначення, розумієш який тут дивовижний незайманий ландшафт з альпійськими гірками і квітучою акцією, чебрецем і червоними саранка. Первозданний відпочинок на Байкалі! Археологи проводили тут розкопки і виявили унікальні «Китойских гаки», кільця з нефриту. Знахідки датовані II тис. До н. е. і відносяться до культури предкурикан. «Китойских гаки» - це гаки з каменю, з прикріпленими зубами гризунів. У сьогоднішні дні археологічний розріз призупинено для нових досліджень.

За Улан-Хадой в сторону Ольхонского протоки слід Улан, по-іншому його називають мис бажань - він є найвидатнішим в Куркутском затоці, трохи схожий на черепаху, підповзає до води. Дорога до нього веде через бухту Радість 1, потім уздовж берега безіменного затоки. З Улана відкривається чудова панорама на Сармінское ущелині, острів Ольхон, бухти Радості 1, 2, 3 і великий Байкал. Чудовий відпочинок на Байкалі!

Відпочинок на Байкалі і пишність мисів Бурлюк -Улан-Хада - Улан.

Читайте далі:


Новости