Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорт Макаді Бей в Єгипті

Навіть багато систем пошуку турів не роблять різниці між Макаді Бей і Хургада, вважаючи їх одним єдиним курортом. У цьому полягає ще одна незручність, що виникає ще в процесі вибору путівки. Уточнюйте розташування готелю перед покупкою туру, щоб потрапити саме в Макаді Бей, або намагатися не потрапити сюди, як хочете.

Персонал готелів в Макаді Бей знає російську мову. Звичайно, це не Шарм і не Хургада, де по-російськи говорять всі співробітники готелів, тут на нашій мові говорять "через одного". Це дуже великий плюс, так як на малих курортах така ситуація - рідкість. Нещодавно ми розповідали про курорти Ель-Гуна і Ель-Кусейр , Де російської мови майже не знають, і це стає серйозною перешкодою для наших мандрівників.

Нещодавно ми розповідали про курорти   Ель-Гуна   і   Ель-Кусейр   , Де російської мови майже не знають, і це стає серйозною перешкодою для наших мандрівників

Англійське слово "bay" ( "бий") перекладається як "бухта", і курорт Макаді названий так не просто так. Це дійсно бухта з чудовими пляжами і кораловими рифами. Море - це перевага Макаді Бей номер один.

Місцеві пляжі хвалять всі туристи. Невелика глибина робить воду дуже теплою і приємною. Пляжі піщані, хоча корали в них все-таки зустрічаються, і без спеціального взуття не обійтися.

Багаті коралові рифи роблять похід в воду цікавим, як ніби плаваєш в акваріумі з тропічними рибками. Ці рифи не дають утворюватися великим хвилям, і діти із задоволенням плескатися у воді, і за них можна не хвилюватися.

Втім, на деяких пляжах занадто дрібно, що дратує туристів. Але навіть в цьому випадку, не варто сумувати, адже ніхто не забороняє перейти купатися на сусідній пляж, це не забороняється, хоча і не вітається персоналом готелів.

У момент публікації цієї сторінки нашого сайту, в Макаді Бей налічується 22 готелю. Ще десяток перебуває в стадії будівництва, передбачити їх кількість на момент вашого прочитання цієї статті ми не беремося.

Ще десяток перебуває в стадії будівництва, передбачити їх кількість на момент вашого прочитання цієї статті ми не беремося

З цих 22 готелів немає жодної "троячки", всього 5 "четвірок", а всі інші 17 класифікуються як 5 зірок.

Якщо ви прочитаєте відгуки туристів в інтернеті про готелі Макаді Бей, то знайдете багато цікавих подробиць. Висновок буде очевидний - ці готелі ніяк не «тягнуть» на свої п'ять зірок. Харчування убоге, обслуговування посереднє, подекуди у туристів крадуть речі і гроші і ще маса інших недоліків.

Є відчуття, що готелі домовилися між собою, пішли в єгипетське міністерство туризму і купили собі зірочки оптом. З огляду на досить високий рівень корупції в Єгипті, таким сюжетом ніхто не здивується. До слова, Єгипет вважається менш корумпованою країною, ніж Росія. В останньому рейтингу найбільш порядних країн 2014 року у них 94-е місце з 174, а у нас 136-е.

Новости