Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі пляжі Протарас - опис, карта пляжів і фото

  1. Fireman's beach
  2. Armyropigano Bay і Skoutarospilioi Bay
  3. Kapparis Bay
  4. Trinity Beach
  5. Kalamis Beach (пляж Каламіс)
  6. Polyxenia Beach
  7. Pernera Beach
  8. Sunrise Beach
  9. Fig Tree Beach
  10. Konnos Bay Beach
  11. Як дістатися на Кіпр в Протарас
  12. Як знайти недорогий готель в Протарасе
  13. Як орендувати автомобіль на Кіпрі
  14. Читайте також:

Кращі пляжі Протарас, опис, інфраструктура, готелі і як дістатися до Протараса, фото та відгуки туристів про пляжах Протараса.

Протарас - селище на південно-сході Кіпру, поруч з Айя напій і впритул примикає до території Північного Кіпру . У Протарасе досить довга берегова лінія з перехідними один в інший невеликими пляжами - бухтами і найдовшим міським Sunrise beach він же головний міський пляж Протараса. Не буду згадувати абсолютно всі пляжі, зупинюся на найцікавіших як популярних, так і тих які цікаві тільки місцевим.

Почнемо з кордону з Північним Кіпром і фінішуємо пляжем Коннос Бей, який знаходиться на кордоні з мисом Греко і географічно найближчий до Айя Напі.

Fireman's beach

Відразу за пляжем Fireman's beach (файрменс бич) паркан з «колючкою» і так звана «green line» ( «зелена лінія») зона відчуження між південним і північним Кіпром, але сам пляж вартий уваги. Біля пляжу немає готелів, як наслідок туристів навіть в пік сезону набагато менше, ніж в центрі Протараса. На початку літа їх тут взагалі немає. Купаються в основному місцеві жителі.

Напівовальна бухта з плавним заходом в воду, золотистий пісок і невисокі обривисті берега по краях.

Дістатися можна на орендованому авто. з Айя Напи - 15-20 хвилин їзди, парковка поруч безкоштовна.

Armyropigano Bay і Skoutarospilioi Bay

Якщо рухатися уздовж Файерменс бич (Fireman's beach) в сторону центру Протараса можна побачити мальовничі невеликі бухти. Дві з них позначені на картах MapsMe як Armyropigano Bay і Skoutarospilioi Bay. Тут немає пляжу як такого, але кришталево чиста вода і жодного туриста, навколо каміння і типові для кіпрського узбережжя скам'янілі стародавні корали химерних форм, можна купатися - є заходи в воду.

Недалеко є готель, тому туристи будуть, але не в такій кількості як в центральній частині Протараса.

Дістатися до цих пляжів можна також на машині, яку варто орендувати, якщо хочете побачити більше на Кіпрі.

Дістатися до цих пляжів можна також на машині, яку варто орендувати, якщо хочете побачити більше на Кіпрі

Кращі пляжі Протарас, Кіпр

Kapparis Bay

Kapparis Bay - це середніх розмірів марина, можна орендувати човен і вивчити околиці з моря. Вода як і всюди в Протарасе кристально чиста, пляж небагатолюдний, поруч кілька апартаментів і невеликий готель.

Навпаки марини - невеликий пляж, пісок темно жовтий і мокрий. Поруч кілька готелів і апартаментів. Пляж популярний як серед туристів, так і серед місцевих жителів.

Trinity Beach

Мініатюрна овальна бухта розділена на дві частини маленьку і побільше. Цей пляж відноситься до узбережжя Паралімні. Пісок жовтий і мокрий, трохи схожий на той, що в Ларнаці. Пляж гідний хіба що для відвідування з метою різноманітності - тривалий час я б тут не проводив.

Пляж гідний хіба що для відвідування з метою різноманітності - тривалий час я б тут не проводив

Кращі пляжі Протарас, Кіпр

Kalamis Beach (пляж Каламіс)

Орієнтир пляжу - церква святого Миколая в традиційних синьо-білих кольорах, вона органічно вписується в пейзаж і радує око.

Пляж Каламіс - дуже красива бухта, по всій видимості штучно створена як і багато бухти в Протарасе. На пляжі великий жовтий пісок, пологий вхід у воду і пішохідна доріжка по периметру пляжу. На одній з країв бухти є виступ, який служить оглядовим майданчиком. Є лежаки і парасольки, платні, як і всюди на Кіпрі. Парасолька краще мати свій, за час відпочинку його вартість відіб'ється тричі.

Церква святого Миколая, Протарас

Polyxenia Beach

Невеликий пляж, який популярний у постояльців знаходяться поруч готелів. Доглянута територія, людей небагато. Уздовж пляжу йде пішохідна стежка - променад по якій приємно гуляти вздовж моря.

Уздовж пляжу йде пішохідна стежка - променад по якій приємно гуляти вздовж моря

Кращі пляжі Протарас, Кіпр

Pernera Beach

Пернера - досить відомий пляж, овальний з пологим хорошим входом в воду і стандартно чистою водою. Через свою географії в бухті практично немає хвиль - відмінно підходить для відпочинку з маленькими дітьми.

Поруч з пляжем досить багато готелів і апартаментів, через це в сезон на пляжі багатолюдно. Пляж знаходиться близько до центру Протарас, дістатися можна на прокатної машині, на таксі або на автобусі №102 з Айя Напи.

Кращі пляжі Протарас, Кіпр

Sunrise Beach

Головний міський пляж Протараса, незважаючи на його багатолюдність, вважаю його найкращим якщо ви віддаєте перевагу класичному сімейний пляжний відпочинок. Найрозвиненіша інфраструктура і протяжність більше кілометра робить його найпопулярнішим. Недолік - в липні-серпні на цьому пляжі досить багато народу. Якщо живете поруч з Санрайз Біч можна чергувати його з Фіг Три бич, який знаходиться поруч і робити вилазки-виїзди на безлюдний Fireman's beach і в бухти поблизу - це на кордоні з Північним Кіпром, поруч з «green line» - зеленою лінією поділу острова.

Fig Tree Beach

Fig Tree Beach - продовження міського Санрайз Біч. Це найбільш розкручений і найпопулярніший в мережі пляж Протараса. Безумовно, Fig Tree Beach (Фіг Три Біч) дуже гарний пляж - природна овальна берегова лінія, інжіровие дерева по периметру через які він і отримав свою назву і центральне розташування в Протарасе.

Нагорі пляжу Фіг Три бич є видова альтанка і променадна стежка яка йде уздовж всієї центральної частини Протараса.

Готелі біля Фіг Три Біч можна знайти на сайті Booking.com або RoomGuru .

com   або   RoomGuru

Кращі пляжі Протарас, Кіпр. Фіг Три Біч

Konnos Bay Beach

Ось він найкрасивіший пляж Протараса. Коннос Бей багато хто відносить до Айя Напі - пляж розташований на краю мису Греко ближче до Протарас. Він «напівсекретний», навіть відомі мандрівники часто обходять його стороною через незнання і абсолютно даремно.

Дуже видовий пляж, зі скелястими берегами і красивою бухтою посеред якої мініатюрний острівець і великі валуни. Пляж цивілізований, з розвиненою інфраструктурою - шезлонги, парасольки, кафе, ресторан і точка продажу фаст фуду. По верху пляжу проходить пішохідна стежка по якій можна дійти до мису Греко і вийти на дорогу, що веде до Айя Напі.

Дістатися до Коннос Бей можна по асфальтовій дорозі з Протараса або Айя Напи, він знаходиться приблизно посередині між двома селищами. Для цього можна як орендувати автомобіль так і взяти на прокат баггі або квадроцикл .

Коннос Бей у мене присвячена окрема стаття - Пляж Коннос Бей (Konnos Bay) на мисі Греко

Біля Коннос Бей є прекрасний готель з видом на море - Grecian Park Hotel . І кілька красивих вілл - Villa Luxury Konnos Beach 1 і поряд з нею Konnos Beach Villa 1 .

І кілька красивих вілл -   Villa Luxury Konnos Beach 1   і поряд з нею   Konnos Beach Villa 1

каво Греко

Як дістатися на Кіпр в Протарас

Спочатку потрібно купити дешевий авіаквиток до Ларнаки. Туди є безліч прямих рейсів з Москви, Києва, Риги, Тель Авіва та інших міст. Підібрати рейс і купити дешеві авіаквитки можна на сайті aviasales.ru . рекомендую перевірити наявність дешевих авіаквитків за календарем низьких цін.

З аеропорту Ларнаки беремо таксі і добираємося до потрібного готелю. Таксі ми замовляємо заздалегідь онлайн на сайті Kiwi Taxi - водій зустрічає на виході із залу прибуття аеропорту з табличкою на якій написано ваше ім'я, речі в машину і через 1 годину ми вже в готелі Протарас.

Як знайти недорогий готель в Протарасе

Ми традиційно шукаємо і бронюємо готелі на Booking.com - Protaras або на RoomGuru - Protaras . На цих ресурсах хороший вибір і ціни часто нижче ніж безпосередньо на сайтах готелів або в разі пошуку на місці по приїзду. У високий сезон - червень-серпень бронювати варто заздалегідь, Протарас - дійсно дуже круте і популярне місце якщо цікавлять пляжі і спокійний сімейний відпочинок на Кіпрі.

У високий сезон - червень-серпень бронювати варто заздалегідь, Протарас - дійсно дуже круте і популярне місце якщо цікавлять пляжі і спокійний сімейний відпочинок на Кіпрі

Кращі пляжі Протарас, Кіпр

Як орендувати автомобіль на Кіпрі

Я завжди беру машину на Кіпрі і рекомендую це робити всім хто хоче більше побачити. Громадський транспорт тут розвинений слабо, залізниць на Кіпрі і зовсім немає, тому альтернативи прокатному автомобілю не існує.

Рух на Кіпрі правосторонній - спасибі англійцям, чиєю колонією був острів, але це зовсім невелика проблема. Звикаєш до керма праворуч приблизно за 5-15 хвилин. Орендовані машини мають червоні номерні знаки - по ним місцеві водії визначають туристам і розуміюче відносяться, поступаючись дорогу. Рух на острові коректне, дороги відмінні і в основному роздільні, тобто виїхати на «зустрічку» шансів практично немає.

Оренда автомобіля на Кіпрі

Ми орендуємо машину на сайті Myrentacar , Який об'єднує більшість місцевих прокатників. Ціни хороші, цілодобова російськомовна підтримка, користувався ними вже 6 разів за три роки. Скарг немає, умови прописані прозоро, тому завжди можна знайти прийнятний варіант.

Читайте також:

Протарас. Загальна інформація про курорт

Чому потрібно поїхати на мис Греко, якщо відпочиваєш в Протарасе або Айя Напі

Чи потрібна віза на Кіпр і як її отримати

Новости