Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі оглядові майданчики в Стамбулі з красивим видом на місто

  1. 1. Пагорб П'єр Лоті
  2. 2. Галатская Вежа
  3. 3. Міст Халіч
  4. 4. Дівоча Вежа
  5. 5. Ресторани
  6. 6. Бюйюк Валіде Хан
  7. 7. Пагорб Чамлиджа
  8. 8. Палац Топкапи
  9. 9. Острів Бююкада, монастир святого Георгія (Aya Yorgi)

Де знаходяться кращі оглядові майданчики Стамбула, з яких відкривається гарний панорамний вид на це прекрасне місто?

Стамбул вражає туристів своєю пишністю, багатою історією і красивими видами. І не випадково! Адже про Стамбул кажуть, що він стоїть на семи пагорбах. Європейська частина старого міста дійсно розташована на семи пагорбах, на яких були побудовані найбільш значущі споруди минулого.

З яких же місць в Стамбулі можна насолодитися мальовничими панорамними видами, які можуть зачарувати вас? У цій статті ми розповімо про 9 цікавих місцях в Стамбулі, які розкриють справжню красу цього міста і назавжди підкорять ваше серце.

Де знаходяться кращі оглядові майданчики Стамбула, з яких відкривається гарний панорамний вид на це прекрасне місто

Кращі оглядові майданчики Стамбула на карті. Натисніть на карту, щоб відкрити її в новому вікні.

1. Пагорб П'єр Лоті

Холм П'єр Лоті був названий на честь французького письменника і поета Жульєн Віо, що мав літературний псевдонім П'єр Лоті. Саме з цього пагорба Лоті часто насолоджувався гарним видом на Стамбул. Дістатися на вершину пагорба П'єр Лоті можна двома способами: пішки або по канатній дорозі. Рекомендуємо вам піднятися саме по канатній дорозі. В цьому випадку Стамбул відкриється для вас з нових красивих ракурсів. Проїзд можна оплатити Істанбул картою або прямо на місці купити жетон. На вершині пагорба є кафе, де ви можете випити знаменитий турецький чай і насолодитися прекрасним видом на бухту Золотий Ріг.

Дістатися до пагорба П'єр Лоті в районі Бешикташ можна поромом від пристані Еміньоню або автобусами 36 CE, 44 B і 99. Режим роботи канатної дороги (Teleferik): з 8 ранку до 22-ї години.
Вхід: Безкоштовно, якщо ви піднімаєтеся на пагорб пішки. Але, якщо ви скористаєтеся канатною дорогою, то вартість проїзду потрібно оплатити.

2. Галатская Вежа

Галатская вежа - це не тільки одна з найпопулярніших визначних пам'яток Стамбула. Ще це прекрасне місце, з якого відкривається приголомшливий панорамний вид на Стамбул: протоку Босфор, бухту Золотий Ріг і Мармурове море. Під оглядовим майданчиком у вежі розмістився ресторан, який працює до півночі. Найкращий час для відвідування Галатської вежі - незадовго до заходу сонця. Тоді ви зможете побачити одне з приголомшливих видовищ Стамбула - гру яскравих фарб старого міста на тлі сонця, що заходить.

Режим роботи оглядового майданчика: з 9:00 до 20:00.
Вартість відвідування Галатської вежі: 25 лір.

3. Міст Халіч

Цей міст і однойменна станція метро знаходяться над так званою бухтою Золотий Ріг. Відвідавши міст Халіч (Haliç) прямо перед заходом, ви зрозумієте, чому бухта, через яку міст з'єднує два райони Стамбула, називається «Золотий Ріг». Прогулюючись по мосту, ви можете поспостерігати за борознять по бухті поромами.

Вхід: Безкоштовно.

Це може бути цікаво:
- Що можна побачити і куди сходити в Стамбулі?
- 9 чудових пейзажів, які ви знайдете тільки в Туреччині
- Кращі нетуристичні місця в Стамбулі

4. Дівоча Вежа

Дівоча Вежа - це, напевно, найвідоміша пам'ятка Стамбула, яка розташована прямо на протоці Босфор. Одна з легенд говорить, що султан помістив свою дочку в цю вежу, щоб захистити її від злого пророцтва, яке віщувало смерть молодої дівчини. Зараз ви можете відвідати Дівоча вежа, відправившись на невеликому поромі від пристані Саладжак, яка розташована в районі Бешикташ на азіатській стороні Стамбула. Якщо ж ви відправляєтеся з європейської сторони, то до Дівочої вежі ви можете дістатися на приватних катерах від пристані Кабаташ.

Режим роботи Дівочої вежі: з 9:00 до 19:00.
Вхідний квиток: 25 лір.

5. Ресторани

Стамбул славиться своїми численними ресторанами, розташованими вздовж берегової лінії протоки Босфор. Чимало кафе також розташовані прямо на дахах готелів або високих будинків. У будь-якому випадку, насолоджуючись кави або вечерею в таких ресторанах, приголомшливий вид на місто і море вам гарантований. Рекомендуємо вам відвідати невеликі кафе в районі Ортакей.

6. Бюйюк Валіде Хан

Це місце також називається «секретне місце», оскільки його колись потрібно ще постаратися знайти, як прихований скарб. Бюйюк Валіде Хан або Великий заїжджий двір розташований недалеко від Гранд-базару. Кращий спосіб дізнатися про його місцезнаходження - це запитати дорогу у місцевих жителів, перебуваючи біля цього середньовічного торгового центру. Незабаром в пошуках Бюйюк Валіде Хан ви опинитеся у внутрішньому дворі, в якому потрібно піднятися по сходах. Потім вам належить знайти двері з номером 64, біля якої ви зустрінете дружелюбного дідуся. Саме він і розповість вам, що він доглядач цього місця і попросить у вас за вхід на даху Бюйюк Валіде Хан символічну плату. З ним, до речі, можна трохи поторгуватися. Від виду на Стамбул з цього місця просто захоплює дух!

Вхід: 1-3 ліри в залежності від ваших здібностей торгуватися.

7. Пагорб Чамлиджа

Кажуть, що з усіх семи пагорбів Стамбула, Чамлиджа - найвищий. Знаходиться він на азіатській стороні міста. На його вершині облаштований красивий парк. З оглядового майданчика на вершині цього пагорба відкривається прекрасний вид на протоку Босфор і інші визначні пам'ятки європейської частини Стамбула. Рекомендуємо приїхати сюди, щоб насолодитися сніданком або помилуватися заходом над Стамбулом з висоти пташиного польоту.

Дістатися на пагорб Чамлиджа можна від Таксимо автобусом 129T, від Кадикёй ходять автобуси 14, 14F або 14R, а від Ускюдарі автобуси 11A, 11E, 11K, 11L, 11M, 11ST, 11Y або 320.
Вхід: Безкоштовно.

Чи плануєте насолодитися прекрасними видами Стамбула? Рекомендуємо заздалегідь забронювати готель зі знижкою. Знайти хороші пропозиції можна на букінгу . Але краще порівнювати вартість через готельний пошуковик RoomGuru , Адже Букинг не завжди пропонує кращі ціни.

8. Палац Топкапи

Розташований на вершині одного з семи пагорбів міста, цей історичний палац Османської епохи, є однією з найбільш відвідуваних туристами визначних пам'яток Стамбула. З тераси палацу Топкапи вам відкриється мальовничий вид на бухту Золотий Ріг, протоку Босфор, азіатську частину Стамбула і Мармурове море, яким султани милувалися століття назад. Отримавши насолоду від справді королівської атмосфери палацу, ви можете відпочити і перекусити в одному з безлічі кафе, розташованих в цій історичній частині старого міста.

Палац Топкапи відкритий для відвідувань з 9 ранку до 16:45.
Вхід: 60 лір.

9. Острів Бююкада, монастир святого Георгія (Aya Yorgi)

Ще одне прекрасне місце з красивим панорамним видом знаходиться в самому умиротвореному місці Стамбула. На одному з Принцевих островів в Мармуровому морі, острові Бююкада, є загубилося серед зачарованого лісу монастир. Як вважають, грецький Монастир святого Георгія на Бююкада був побудований в X столітті. Поруч з цим історичним будинком на найвищій точці острова знаходиться оглядовий майданчик з прекрасним видом на безкрає море, сусідні острови і сам Стамбул. Атмосфера на острові розташовує до повного релаксу. Ви зможете майже в повній самоті милуватися красивими пейзажами, слухати спів птахів і шелест листя вікових дерев.

Дістатися до острова Бююкада можна тільки на поромі або фаетоні. Вони відправляються з пристані Кабаташ в європейській частині Стамбула. Час в дорозі: близько 1,5 годин. Але швидше за все можна дістатися від пристаней Кадикёй і Бостанджи азіатській частині міста.
Вартість проїзду на муніципальному поромі по Істанбул карті: 5,2 ліри. Проїзд на швидкісному фаетоні IDO обійдеться в 10 лір в одну сторону.

Це всього лише деякі з місць в Стамбулі, відвідавши які ви зможете сказати, що місто було у ваших ніг. Чи вдалося вам побувати в якомусь з цих місць? Чи знаєте ви інші оглядові майданчики Стамбула, з яких відкривається гарний вид на це прекрасне місто, розташований відразу в двох частинах світу? Пишіть коментарі і діліться своїми враженнями про Стамбулі разом з нами.

З повагою, автор блогу про подорожі та країнах, Дмитро Павленко.

Тревелхак 1: як економити на туристичній страховці
Не варто вирушати в іншу країну без медичної страховки. Поліс коштує недорого, але вбереже вас від величезних витрат на медицину за кордоном. Сервіс онлайн-страхування туристів Cherehapa порівнює ціни на страховки відразу у більш десятка надійних асистансів. Вибирайте страховку з нульовою франшизою.
Тревелхак 2: як економити на авіаквитках
Найвигідніші ціни на авіаквитки можна знайти на Aviasales . За допомогою календаря низьких цін зручно підбирати дешеві дати для перельоту.

Хочеш отримувати більше корисних порад для подорожей? підписуйся на наш канал в Telegram . Акції авіакомпаній, гарячі тури і авіаквитки зі знижками - все це шукай на нашому каналі.

Сподобалася стаття? Збережи її в соціальних мережах, щоб не забути або поділитися з другом:

З яких же місць в Стамбулі можна насолодитися мальовничими панорамними видами, які можуть зачарувати вас?
Чи плануєте насолодитися прекрасними видами Стамбула?
Чи вдалося вам побувати в якомусь з цих місць?
Чи знаєте ви інші оглядові майданчики Стамбула, з яких відкривається гарний вид на це прекрасне місто, розташований відразу в двох частинах світу?
Хочеш отримувати більше корисних порад для подорожей?
Сподобалася стаття?

Новости