Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

кам'яний пояс

Курорт для сімейного - Кабардинка   Більш активний і молодіжний відпочинок - Геленджик Курорт для сімейного - Кабардинка

Більш активний і молодіжний відпочинок - Геленджик.

Розташований на березі Геленджікской бухти, утвореної двома мисами Толстим і Тонким. Поєднання гір, моря, вічнозеленої рослинності і сучасної інфраструктури надає широкі можливості для лікування і відпочинку на курорті. Клімат тут схожий на середземноморський, тому влітку в Геленджику не дуже жарко, швидше за тепло і сонячно. В останні роки Геленджик став благоустроєним курортом, з розвиненою інфраструктурою, при цьому зберігши своє тихе чарівність. Клімат тут схожий на середземноморський, тому влітку в Геленджику не дуже жарко, швидше за тепло і сонячно. Ті, хто вважає за краще бувати на вітчизняних курортах, часто приїжджають саме сюди.

Пляжі: галькові, на центральній набережній м Геленджик - штучний насипний піщаний пляж. Візитною карткою курортної зони є 17 км білосніжна, найдовша в Краснодарському краї набережна. Через те що Геленджик розташовується в бухті, то там дуже рідко бувають великі хвилі!
Пляжний сезон з травня по жовтень.

Курорти Геленджикского району: Кабардинка, Дивноморське, Джанхот, Прасковеевка, Бетта, Криниця, Архипо-Йосипівка.

Розміщення: близько 200-х санаторіїв і турбаз, безліч готелів різного рівня і приватних секторів та гостьових будинків.

Показання до лікування в Геленджику - Кабардинці: субтропічний клімат середземноморського типу зони сухих субтропіків , морська вода Чорного моря, прогрівається влітку до 24 ° C і вище, чисте повітря морського узбережжя і передгір'я Великого Кавказу, насичене фітонцидами сосни пицундской і ялівцю, а також морськими аероінов, родовища мінеральних вод.

Розваги і визначні пам'ятки: околиці Геленджика і саме місто надають всім бажаючим величезний вибір розваг - нічні клуби, кафе, дискотеки і ресторани; океанаріуми, дельфінарій, аквапарк, екскурсії, канатна дорога, і навіть річний костюмований карнавал.

Аквапарк Золота бухта - розташований на березі Чорного моря в м Геленджику на території понад 15 га і є не тільки найбільшим в Росії, але і входить п'ятірку найпрестижніших комплексів в Європі Аквапарк "Золота бухта" - розташований на березі Чорного моря в м Геленджику на території понад 15 га і є не тільки найбільшим в Росії, але і входить п'ятірку найпрестижніших комплексів в Європі. «Золота бухта» - це казкове поєднання сонця, води, адреналіну, посмішок і задоволень, тому щороку як магніт, привертає сотні відпочиваючих Росії, а також жителів міста і краю. У центральній частині аквапарку розташований Піратський корабель з водяними гарматами і різноманітними спусками, де дітлахи із задоволенням проводять час. Передбачені тут і розваги для найменших відвідувачів від трьох років. У «Золотий бухті» можна провести весь день, і при цьому не тільки перекидатися у воді, але відпочити і підкріпитися: по всій території рівномірно розташовані понад три тисячі шезлонгів і сонцезахисних парасольок, ресторан на 700 посадочних місць (шведська лінія), піцерія, літні кафе. На сьогоднішній день комплекс включає в себе 69 спусків (до 137 м), 49 гірок (до 25 м), 17 басейнів, 10 водних атракціонів.

Скала Парус - унікальний пам'ятник природи Скала Парус - унікальний пам'ятник природи. Тисячоліття пішли на формування цієї скелі. Це плоска скеля тридцятиметрової висоти і двадцятиметрової ширини нагадує своїм видом вітрило. Один її кінець омивається морем, а інший упирається в берег.Висота її 30 метрів, товщина - 1 метр. Усіх дивує отвір, яке знаходиться на висоті 2,5 метра від рівня води. Існує безліч легенд як про саму скелі, так і про походження цього отвору. Дізнатися все це можна тільки відвідавши скелю Парус. Ця скеля знаходиться на березі Чорного моря в 17 км на південний схід від Геленджика.


Стародавні споруди епохи бронзового століття - дольмени - побудовані близько 5000 років тому Стародавні споруди епохи бронзового століття - дольмени - побудовані близько 5000 років тому. У перекладі з ніжнебретонскім мови дольмен означає "кам'яний стіл". Відомі чотири типи дольменів: плиткові, складові, коритоподібні і моноліти. Найпоширенішими є плиткові дольмени, які складені з чотирьох стін, кришки і статі, що складається з однієї великої або декількох дрібних плит. Про дольменах говорять протягом двох з гаком століть. До сих пір немає єдино вірною версії, яка пояснювала б походження цих будівель. Існує безліч припущень, одне з них говорить так: дольмени - створення інопланетян. Деякі дослідники підкреслюють особливу енергетику цих місць. Вони вважають, що дольмени були побудовані як святині, об'єкти поклоніння. Відомі історії, коли туристи спеціально приїжджали сюди, щоб подзарядіться.Сегодня до дольменам постійно влаштовуються екскурсії. Великою популярністю користуються маршрути саме до долини річки Жане, куди, наприклад, на травневі свята вибираються жителі Геленджика.

Водоспади - В околицях села Відродження, що недалеко від Геленджика, річка Жане разом з притоками утворює мальовничу долину з водоспадами Водоспади - В околицях села Відродження, що недалеко від Геленджика, річка Жане разом з притоками утворює мальовничу долину з водоспадами. Місцеві жителі вірять в те, що якщо викупатися у водоспаді Смарагдовий на Водохреще, то весь рік не будеш хворіти. Дістатися до водоспадів можна з села Відродження. На шляху один за іншим будуть відкриватися каскади води. Перший чекає вже в ста метрах. Поруч з ним розташована велика чаша з бассейном.Следующій з'являється хвилин через сорок. Він складається з чотирьох невеликих водоспадів висотою 10 метрів. Один з них називається Смарагдовий, під ним знаходиться улоговина з романтичною назвою Чаша любові. Неподалік є галявини, де можна влаштувати пікнік або пограти в що-небудь.

Гірський парк «Олімп»Гірський парк «Олімп»

- одне з найбільш чудових місць Геленджика і всього Причорномор'я - парк сімейного відпочинку і розваг «Олімп». Щодня Вас чекають: контактний зоопарк "Поклик джунглів, атракціон" Планета Пандора ", виставка екзотичних риб, планетарій, дитяче містечко, боулінг-клуб, атракціони, музей Палеонтології (скам'янілостей), долина дольменів, рибалка, прогулянки на конях, джипах, квадроциклах, мережу кафе і високогірний ресторан "У хмарах", концертні виступи зірок естради, розважальні програми і заходи, а також головний атракціон парку - канатна дорога. Канатна дорога - це захоплюючий дух незабутній півгодинний політ над мальовничими гора і Маркотхского хребта. З оглядових майданчиків «Олімпу» постає перед Вашим поглядом відкриється незабутня панорама прекрасної Геленджікской бухти та її околиць. Тільки на «Олімпі» єдине в Росії колесо огляду, що стоїть на висоті 600м над рівнем моря.

Старий парк"Старий парк"

- це втілення творчої думки скульптора А. І. Алексєєва, возз'єднати в одному просторі і представити всі архітектурні стилі, наповнити їх змістом і показати, що людська цивілізація єдина. На сьогоднішній день в парку представлена ​​архітектура стародавнього Єгипту, класичної античності, Середньовіччя, стилі Модерн, Бароко. У планах відтворити російську православну архітектуру, зробити плавний перехід до скульптурних композицій народів Кавказу. У найближчому майбутньому в «Старому парку» з'являться російська церква в березовому гаю, дольмени, гроти, водоспади. Після цього скульптору має бути робота над архітектурними композиціями Сходу - культури ісламу, Індії, Китаю, Японії. Розширюючи свій парк культури зберігаючи унікальні вікові дерева на своїй ділянці, Геленджицький скульптор ставить за мету змістити свідомість кожного відвідувача «Старого парку» в кращу сторону, змусити душу стрепенутися.

А так же Джип-сафарі, Кінні прогулянки, Серф-станція, походи в гори, Майстерня рафтингу, Катання на гідроциклах, Віндсерфінг.

Новости