Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Двуякорная бухта в Орджонікідзе (Крим): фото, як дістатися, опис

  1. Де знаходиться бухта в Криму?
  2. Пам'ятка на мапі Криму
  3. Особливості відвідування природної пам'ятки
  4. Як дістатися (доїхати) з Орджонікідзе та Феодосії?
  5. Туристу на замітку

Двуякорная бухта в Орджонікідзе при першому погляді постає перед очима дивиться пустельній і дикої, створюючи при цьому абсолютно сумне й гнітюче враження. Але воно оманливе, хоча це розумієш далеко не відразу. На подібні думки наштовхує голий, майже позбавлений рослинності мис Киік-Атлама, що розділяє зручний Коктебельский затоку на дві бухти, виступаючи природним бар'єром між них, немов розрізаючи яскраво-блакитні води моря, далеко вдається в його простори.

Насичений, глибокий колір морської води і здаються абсолютно млявими висушені сонцем схили мису і навколишніх гряд представляють разючий і дещо незвичний пейзаж, але не позбавлений певного контрасту. Двуякірну бухту важко назвати місцем, в яке закохуєшся з першого погляду. Свідомість її невимовної краси приходить дещо пізніше - тоді вже цим неможливо не захоплюватися!

ЗМІСТ

Де знаходиться бухта в Криму?

Знаходиться Двуякорная бухта на сході півострова, близько курортного селища Орджонікідзе , недалеко від Феодосії . Вона розташована в східній частині Коктебельської затоки, поруч з не менш популярним місцем відпочинку - бухтою Провато .

Пам'ятка на мапі Криму

Що собою являє Двуякорная бухта?

Вона являє собою одну з чотирьох бухт Коктебельської затоки, з заходу обмежена далеко врізався в Вона являє собою одну з чотирьох бухт Коктебельської затоки, з заходу обмежена далеко врізався в   морські простори   Киік-Атлама   , Зі сходу - довгим і вузьким   мисом Хамелеон морські простори Киік-Атлама , Зі сходу - довгим і вузьким мисом Хамелеон. Останній свою назву отримав по змінюється залежно від сезону колориту: навесні він рясніє різноманітними квітами і відтінками зростаючих тюльпанів, до середини літа насичені, яскраві тони змінюються сірувато-бурим забарвленням. На мисі виростають багато видів тюльпанів , Вважається, що околиці Коктебельської затоки є їхньою батьківщиною. Тут і зараз ще можна зустріти рідкісні різновиди тюльпана Шренка, занесеного в Червону книгу.

Двуякорная бухта в Орджонікідзе з боку суші оточена звичними для цієї місцевості пустельними і сірими пагорбами Біюк-Янишари і Кучук-Янишари, подковообразно тягнуться двома грядами паралельно один одному. Замкнуте простір створює своєрідний мікроклімат з майже повною відсутністю руху повітряних мас - завдяки цьому вода в тутешньому затоці прогрівається раніше, ніж в інших частинах узбережжя, залишаючись досить теплою аж до середини осені. У серпні-вересні з тієї ж причини тут, як і в інших бухтах затоки, з'являється велике скупчення медуз, а купання з ними може бути небезпечним.

Особливості відвідування природної пам'ятки

В Орджонікідзе Двуякорная бухта дещо відрізняється від інших. Повітря в ній не настільки нерухомий і нерідко на море спостерігається досить сильне хвилювання, через що кораблі потрібно ставити на два якоря. Завдяки цьому вона отримала свою назву. Але це багато в чому сприяє комфортному перебуванню, ніж навпаки. По-перше, вітерець остуджує в періоди літньої спеки, по-друге, на пляжах не буває настирливих комарів, здатних зіпсувати будь-який відпочинок.

Пляжів тут безліч, вони невеликі, але одні легкодоступні - «Заводський» і «Під сідлом», до інших, подібних «Краснячке», доступ вельми скрутний стрімчастими спусками, що ведуть до берега. Всі ділянки узбережжя розділені скелястими виступами, вдаються в синіючі водну гладь, що приховує їх від сторонніх очей - це досить привабливо діє на туристів, охочих усамітнитися.

Всі пляжі Двуякорної бухти галькові, але галька, що покриває їх, незвичайна і представлена ​​великою кількістю видів окатанних морем вулканічних порід, мають забарвлення і відтінки різних кольорів Всі пляжі Двуякорної бухти галькові, але галька, що покриває їх, незвичайна і представлена ​​великою кількістю видів окатанних морем вулканічних порід, мають забарвлення і відтінки різних кольорів. Іноді можна знайти і досить цінні зразки агата, опала, халцедону або яшми, що раніше лежали на узбережжі купами. Зараз вони зустрічаються все рідше і то в основному після штормів, намивають їх з боку Карадага .

Окрім різнобарвної, барвистою гальки, після шторму на березі часто зустрічаються осколки античних амфор - це привертає сюди безліч дайверів, які мріють відшукати підводні скарби. Для туристів, охочих оглянути морські глибини, тут створені всі умови. центри дайвінгу розташовані буквально на кожному квадратному метрі пляжів, де про безпечний зануренні подбала сама природа.

В цілому Двуякорная бухта в Орджонікідзе - це одне з найкращих місць для відпочинку на території Східного Криму. Вона має масу переваг поряд з місцями, подібними до неї, в міру багатолюдна і шумна, а інші пляжі і зовсім схожі на береги незаселених островів. Примітна її різнобічність. Тут можна як жити дикуном, в наметі, Коротя вечори біля вогнища, під звуки прибою і скрекіт цикад, так і з затишком і комфортом, знімаючи елінг.

тут вашій увазі огляд найкращих місць Криму для дикого відпочинку.

У бухті також відносно чиста вода, хоча за останні десятиліття ситуація змінилася не в кращу сторону. Втім, все одно вона залишається набагато чистіше, ніж на пляжах Феодосії. тутешні пам'ятки Орджонікідзе - це перш за все те, що знаходиться під ногами і оточує з усіх боків. Немеркнуча природна краса, своєрідна завдяки пустельному ландшафту, але від того не менш запам'ятовується - ось вони ....

Як дістатися (доїхати) з Орджонікідзе та Феодосії?

Від селищної центру до природної пам'ятки десь 3 км. Потрібно рухатися в по вул. Леніна в північному напрямку. Повернути на трасу, що веде до Феодосії, далі йде проїхати близько 600 м, потім повернути праворуч і рухатися в північно-східному напрямку близько 500 м. Все, ви у мети, залишилося лише підійти до морського узбережжя.

Якщо по карті орієнтуєтеся краще, доїхати до Двуякорної бухти з Орджонікідзе можна так:

З Феодосії до бухти добиратися найкраще так:

Туристу на замітку

  • Координати: 44 ° 58'55 "N (44.981957), 35 ° 21'18" E (35.355106).

Двуякорная бухта в Орджонікідзе - це одне з тих місць, куди хочеться приїжджати знову і знову. І неважливо, навесні, влітку або восени, в оксамитовий сезон - в будь-який час вона по-своєму прекрасна. Особливо цікава пам'ятка буде людям, охочим не просто розслабитися, а відпочити від буденності і суєти на лоні незвичайної, майже незайманої природи. Численні відгуки про неї зазвичай на цьому і роблять акцент. Якщо ж в процесі проведення часу з якоїсь причини захочеться змінити обстановку, то до послуг всіх бажаючих безліч елінгів та інших ознак цивілізації! Дивіться також невелике відео про цю природного пам'ятці Криму.


Це може бути цікаво:

Де знаходиться бухта в Криму?
Як дістатися (доїхати) з Орджонікідзе та Феодосії?

Новости