Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дельфінарій В Козачій бухті

Унікальною пам'яткою міста Севастополя вважається дельфінарій в Козачій бухті. Севастопольський дельфінарій розташований на території Науково-дослідного центру кримського півострова. Сьогодні це найбільший дельфінарій по всій Європі.

Головні завдання, які були поставлені, перед розробниками і вченими океанаріуму було: вивчення мешканців морського середовища, щоб в майбутньому використовувати їх в протичовнових, протимінних і протидиверсійних державних цілях, а також для знищення наглядової техніки ворога в море і впровадження розвідувальних операцій за допомогою різних видів морських ссавців. Вивчення даних видів тварин з метою подальшого використання їх акустичної звукової системи і способу пересування в морському середовищі проживання для втілення в металеві конструкції.

За час правління радянської влади з 1966 по 1991 року працівники океанаріуму було виконано п'ять важливих для держави наукових програм. З державного бюджету було виділено близько 24 млн радянських рублів.

Свою роботу Севастопольський дельфінарій починає з червня, а закривається в другій половині вересня. Неймовірні шоу, проходять щодня, глядач може побачити, як дельфіни малюють дивовижні картини, роблять різні трюки і навіть можуть пограти з відвідувачами в м'яч. Відвідувач дельфінарію має можливість придбати на аукціоні намальовані дельфіном картини. За окрему плату гість океанаріуму може викупатися з дельфіном в спеціальному розробленому для цього вольєрі і сфотографуватися з вподобаним морським тваринам. Багато вчених приходять до думки, що звукові сигнали, які надходять від дельфінів сприятливо впливають на психологічний стан людини, підвищують тонус і покращують роботу нервової системи.

Можливо Вас також зацікавить:

Новости