Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бухта Тиха на півдні Криму

Всі знають, наскільки унікальна і прекрасна природа Криму, тому щорічно сюди спрямовуються тисячі туристів не тільки з Росії, але і з інших країн світу Всі знають, наскільки унікальна і прекрасна природа Криму, тому щорічно сюди спрямовуються тисячі туристів не тільки з Росії, але і з інших країн світу. І подивитися тут дійсно є на що. У розряд природних пам'яток Криму входить і Тиха бухта. Вона розташована прямо між селищем Коктебель і селищем Орджонікідзе. Тим часом, Тиха бухта зарахована до пам'ятників природи, що знаходяться в східній частині півострова. І потрібно сказати, що це місце дійсно відрізняється природною красою.

Сюди дуже люблять приїжджати шанувальники активного відпочинку. Так, по всьому берегу Тихої бухти складно знайти вільне місце через велику кількість туристів, які живуть прямо тут в встановлених наметах. До речі, тут багато і батьків з дітьми, для яких такі вилазки на природу явно цікавіше екскурсій для школярів по Москві . Туристи добираються сюди на своїх авто або навіть на велосипедах, а потім встановлюють привезені намети. Для таких автотуристів тут є кемпінг, де за невеликі гроші можна скористатися деякими послугами, наприклад, сходити в туалет або прийняти душ. Особливо «дикуни» люблять західну частину Тихої бухти, тому в сезон тут завжди хлюпається багато народу. А якщо тягне побути в тиші, то можете прогулятися до східної околиці бухти - до мису, який не має назви.

На західній же частині цієї природної пам'ятки підноситься мис під назвою Хамелеон, який трохи висувається в вод Чорного моря. На азербайджанською мовою мис має іншу назву - Топрак-Кая, що в перекладі на російську означає «Глиняна скеля». Таку назву мис отримав не просто так. Справа в тому, що мис складний з глиняних сланців, які мають одну дивовижну здатність - виходячи з часу доби і рівня освітлення, глиняні сланці змінюють своє забарвлення. Звідси і пішла сучасна назва мису - Хамелеон.
Місцеві туристи не тільки проводять час за купанням в морі і пляжними іграми. Так, можна піднятися з Тихої бухти і вийти на хребет Біюк-Єнішар, а потім звідси пішки прогулятися в селище Орджонікідзе. По дорозі в населений пункт можна присвятити час огляду прекрасних пейзажів, розташованих на березі моря. А можна з бухти піти в іншу сторону і прийти в селище Коктебель. По дорозі до нього знаходиться ще одна бухта - Мертва, а також пристойний пагорб під назвою Кучук-Єнішар. До речі, саме на цьому пагорбі знаходиться могила поета і художника Михайла Волошина.

Новости