Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бухта Майя Бей

  1. опис бухти
  2. Печера вікінгів
  3. Відео огляд бухти Майя Бей
  4. вартість відвідування
  5. Готелі
  6. Як дістатися?
  7. Корисні поради

Бухта Майя Бей - одне з найпопулярніших місць в Таїланді. Сюди з'їжджаються натовпи туристів, щоб побачити райський пляж, де знімався знаменитий американський актор Леонардо Ді Капріо у фільмі «Пляж». Бухта перебувати на безлюдному острові Пхі-Пхі Лей і входить до складу національного парку Таїланду. Тут можна попірнати з маскою, зайнятися дайвінгом або просто позасмагати на пляжі, милуючись красивими видами.

опис бухти

Бухта Майя Бей оточена високими скелями, тому сюди не проникають вітру і на морі не піднімаються високі хвилі навіть в сезон дощів. Спокійне і чисте море, білий пісок і красивий вид на скелі - все що потрібно для райського відпочинку на березі моря. І це місце було б ідеальним для любителів пляжного відпочинку, якби бухта була настільки популярна і щодня сюди не припливали десятки човнів з туристами. Але зараз на пляжі Майя Бей народу стільки, що неможливо зробити красиві фотографії без натовпів туристів і насолодитися в тиші її красою.

На території бухти Майя Бей заборонено ночувати і готувати їжу. Але якщо ж ви все-таки хочете переночувати на пляжі Майя Бей, то на острові Пхі Пхі Дон можна купити нічну екскурсію. Вас привезуть в бухту Майя Бей о 18:00. Ночувати ви будете на катері. Завдяки цьому ви зможете побачити красивий схід сонця, провести час на пляжі Майя Бей без натовпів туристів і зробити красиві фотографії.

Завдяки цьому ви зможете побачити красивий схід сонця, провести час на пляжі Майя Бей без натовпів туристів і зробити красиві фотографії

Як я вже писала вище, бухта Майя Бей стала користуватися великою популярністю серед туристів після виходу голлівудської картини «Пляж». Фільм знімався по книзі, дії в якій відбувалися на тайському острові Ко Тао . Однак знімальна команда змінила цей момент і вибрала острів Пхі-Пхі Лей. Якщо ви прагнете потрапити в бухту Майя Бей після перегляду даного фільму, то варто сказати, що бухта трохи відрізняється від тієї, яка представлена ​​у фільмі.

По-перше, у фільмі бухта повністю оточена скелями, але в дійсності це не так, деякі скелі були домальовані при монтажі.

По-друге, на острові Пхі-Пхі Лей немає того чудесного водоспаду, який представлений в картині.

По-третє, бухта Майя Бей - це зовсім не тихе і відокремлене місце, як показано у фільмі, тут завжди багато людей.

Печера вікінгів

На острові Пхі-Пхі Лей недалеко від бухти Майя Бей розташовується ще одне популярне місце серед туристів - печера вікінгів. У ній добувають Ластівчине гніздо, так як вони є корисним і зовсім недешевим делікатесом. Суп з даної сировини має велику кількість цілющих властивостей і є відмінним афродизіаком. Вартість 1 кг Ластівчине гнізд становить 500 дол.

Всередині печери вікінгів мешкає безліч ластівок. Якщо хочете побачити цих прекрасних птахів, то обов'язково відвідайте печеру вікінгів. Також біля печери знаходиться багато невеликих пляжів, де можна викупатися в ідеально чистій воді і позасмагати на березі моря.

Відео огляд бухти Майя Бей

У відео ви побачите. як виглядає бухта Майя Бей, наскільки багато там людей і човнів.

вартість відвідування

Бухта Майя Бей перебувати в складі національного парку і вхід на її територію платний. Якщо ви самостійно добираєтеся до бухти, то вам доведеться заплатити за вхід 400 бат. Якщо ж ви їдете в складі екскурсії, то вартість включена в тур-пакет і платити нічого не доведеться.

Готелі

Острів Пхі Пхі Лей безлюдний і ніякого житла на ньому немає. Ви можете зупинитися в готелі на найближчому острові Пхі Пхі Дон, там широкий вибір гостинець на будь-який смак і гаманець. Найкраще бронювати готель заздалегідь на сайті Хотеллук . Чому я рекомендую цей сайт і як за допомогою його можна економити на проживанні я розповідала в цієї статті .

Як дістатися?

Найкраще придбати екскурсію, в програму якої включено відвідувань бухти Майя Бей. Таку екскурсію можна купити на Пхукеті, Крабі або острові Пхі Пхі Дон. У тур-пакет такої екскурсії, як правило, включені гід, оснащення для снорклинга, трансфер, туристична страховка і обід. Замовити таку екскурсію з Пхукета ви можете на цьому сайті .

Також можна дістатися до бухти Майя Бей самостійно. Для цього вам спочатку слід прийти на поромі на острів Пхі Пхі Дон, потім в порту на цьому острові найняти швидкохідну човен і відправитися на Пхі Пхі Лей. Вартість човна приблизно 1500 бат. Також я рекомендую прочитати мою статтю, де я детально описувала, як дістатися з Пхукета на Пхі Пхі .

Якщо ви добираєтеся з Крабі, то з пірсу Passenger Port of Krabi 4 рази на день відправляються пороми на Пхі Пхі Дон. Квитки ви можете купити в касі на пірсі або на цьому сайті .

Точне розташування бухти Майя Бей дивіться на карті.

Корисні поради

  1. Якщо ви хочете відвідати бухту Майя Бей без натовпів туристів, то приїжджайте сюди на орендованій човні в 8 ранку. Це найоптимальніший час, так як сонячного світла досить, щоб зробити красиві фото і немає великих натовпів людей на пляжі. Або вирушайте в бухту Майя Бей з нічної екскурсією.
  2. Якщо ви збираєтеся добиратися до бухти Майя Бей самостійно, то приїжджайте до 9 години ранку або після обіду. В інші години бухта переповнена туристами і човнами. І в ці години є велика ймовірність, що ви не зможете пришвартувати свій човен, так як всі місця можуть бути зайняті. Дуже часто човнам доводиться чекати кілька годин, щоб пришвартуватися.
  3. Беріть з собою їжу на острів Пхі Пхі Лей, так як там готувати не можна, а в туристичних лавках продаються тільки сувеніри, прохолодні напої і сухі закуски.

Бухта Майя Бей і самі острова Пхі Пхі дуже красиві і їх обов'язково слід відвідати хоча б один раз. Ви побачите справжні природні шедеври і отримаєте масу нових вражень.

Як дістатися?

Новости