Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бухта Халонг, В'єтнам. Корисна інформація та рекомендації

  1. Історія і легенди В'єтнаму і бухти Халонг
  2. Погода в Халонге
  3. Острови в затоці Халонг
  4. Чим зайнятися в Халонге

Бухта Халонг - це чудове мальовниче місце знаходиться в провінції Куанг Нінь у В'єтнамі, славиться своїми горами, водою, хмарами, печерами і гротами.

Бухта Халонг - це чудове мальовниче місце знаходиться в провінції Куанг Нінь у В'єтнамі, славиться своїми горами, водою, хмарами, печерами і гротами

Халонг - це центр великий водоохоронної зони, включаючи Бай Ту Лонг на північному сході і острова Катба на південному заході, знаходиться в північному В'єтнамі, в 164 км на схід від Ханоя . Площа заповідника 1500 квадратних кілометрів і містить близько 3000 скелястих і земляних островів, зазвичай у вигляді нерівних вапнякових стовпів, які виступають з моря, декількох печер і гротів, які зливаються разом, щоб створити екзотичний і мальовничий морський пейзаж. У водах і тропічних лісах зустрічається різноманітне заселення морських і наземних ссавців, рептилій, риб і птахів. Залив був визнаний ЮНЕСКО об'єктом Всесвітньої спадщини в 1994 році і внесений до списку «Нових 7 чудес світу» в 2012 році.

Історія і легенди В'єтнаму і бухти Халонг

Є дві схожі легенди про походження бухти, які відображені в його назві. Перша легенда стверджує, що дракон топтався на землі з такою силою, що руйнувалися гори, утворюючи великі долини, які незабаром наповнилися водою. Тільки вершини гір - тепер скелясті острови затоки Халонг - залишалися над поверхнею.

Інша легенда свідчить про дракона, чий великий хвіст розірвав землю, створивши долини і щілини, які залились водою. Обидві версії перейшли в сучасну легенду про Тараскгуе - морському істоту схожим на дракона, яке, як вважають, мешкає в затоці.

Відкриття численних кам'яних артефактів засвідчило культури Хоабіньхіан, яка процвітала близько 10 000 років тому, і є також свідчення певної культури Халонг. У 19 столітті бухта використовувалася китайськими і в'єтнамськими піратами, в 20 столітті окупація островів в затоці Халонг була відносно обмеженою. На узбережжі є значне місцеве населення, яке розраховує на бухту для судноплавства і риболовлі. Туризм також є важливою галуззю економічного розвитку регіону.

Сьогодні плани по збільшенню економічного зростання в цьому районі шляхом додавання заводів і житлових районів протистоять зусиллям щодо збереження біологічних і фізичних характеристик затоки.

Погода в Халонге

Середньорічна температура становить 22,8 С і підходить для туристів, які можуть подорожувати круглий рік. Кращий час для відвідування бухти - з березня по серпень, тому що в цей час туристи мають можливість знімати екзотичні фотографії з блакитним небом і морем гладким і спокійним, як невеликий ставок. Хмарно з дощами восени, особливо, в період з серпня по жовтень - сезон тайфунів, досить холодно взимку.

Острови в затоці Халонг

Архіпелаг затоки Халонг складається з тисячі дев'ятсот шістьдесят дев'ять островів, як жилих, так і незаселених, також дуже багато цікавих і мальовничих місць . До них можна дістатися з різних портів, також індивідуально на острів Катба ви можете прибути на автомобілі, мотоциклі або на автобусі (через Хайфон ) Або комбінованому автобусі / катері (з Ханоя через місто Халонг).

  • Острів Бан Сен, який покритий густим лісом, майже безлюдний, до нього можна дістатися поромами в Кгуан Лан з Кай Ронга.
  • острів Катба знаходиться під загрозою зникнення. Національний парк, численні печери - це найпопулярніше місце в затоці Халонг для туристів. До нього можна доїхати на місцевому автобусі і поромі від автовокзалу Луонг Йен з Ханоя (рекомендується), або на туристичній човні з міста Халонг (п'ятигодинне «важке випробування», але його вибирають натовпи туристів з Ханоя), або місцевим автобусом або поромом з Хайфону ( менш мальовничий шлях).
  • Острів Кгуан Лан , Історично значимий віддалений острів з зачатками деякої туристичної інфраструктури і прекрасними пляжами. Добираються на поромі з Кай Ронга або також (за повідомленнями) з міста Халонг.
  • Острів Ван Дон - великий острів, який добре заселений, мало відвідуваний туристами і пов'язаний дорогою з материком недалеко від міста Куа Онг.

Чим зайнятися в Халонге

Найкраще уникати пляжів і плавання, поки не дійдете до острова: в залежності від вітру і течії на пляжі і у воді може бути багато сміття.

Проте, ось що ви можете робити:

  • Круїз по бухті
  • Плавання на байдарках
  • дослідження печер
  • Відвідування плавучих сіл
  • плавання
  • Сонячні ванни
  • Читання на борту
  • екскурсії
  • фотографування місць
  • Кулінарний майстер-клас

Новости