Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

бухта Афродіти

У списку найбільш романтичних куточків планети Кіпр займає особливе місце. Адже саме тут, в бухті, розташованої неподалік від Пафосу, з'явилася на світло Афродіта. Богиня кохання народилася з піни морської - про це говорить відома всім легенда. Сьогодні цей острів - третій за величиною в Середземному морі - приваблює туристів з усього світу.

У квітні Кіпр можна побачити оповитий серпанком флердоранжа. Його навіть порівнюють із прекрасною нареченою - може бути, тому закохані пари прагнуть тут скріпити свої серця узами шлюбу? придбати гарячий тур Кіпр і насолодитися усіма принадами середземноморського відпочинку досить просто в будь-який час року. Деякі готелі Пафосу пропонують свої послуги виключно закоханим парам.

Безліч закоханих відвідують це місце, щоб загадати бажання і пов'язати стрічку на одне з дерев, що ростуть на березі. Бухту Афродіти знайти неважко - різнокольорові стрічки вказують до неї шлях.

Закохані, викупалися в цих водах, завжди будуть разом і пронесуть ніжні почуття крізь роки. Ті ж, хто наважиться проплисти повз каменю, біля якого з'явилася Афродіта, в опівнічне час, будуть винагороджені: жінкам дарується вічна краса і молодість, чоловікам - мужність і відвага.

Один з найвідоміших туристичних маршрутів у знаменитій бухти отримав назву Стежки Афродіти. Пройшовши по круговій дорозі приблизно 7,5 кілометрів, мандрівник виявляється у того ж місця, звідки починався шлях. За легендою, богиня любові саме тут зустріла свого коханого.

В одному з гротів, в оточенні папоротей і дерев інжиру, Афродіта приймала ванни і готувалася до побачень. Ця купальня славиться своєю чудодійною силою - дівчата вірять в те, що скупавшись тут, можна знайти неземну красу і вічну любов.

Пішохідний маршрут, що йде від бухти, призведе мандрівників до Фонтану Любові. Легенда свідчить, що ті, хто вгамує спрагу водою з фонтану, зможуть повернути втрачену молодість. Спустившись до пляжу, можна насолодитися самотою в оточенні мальовничого пейзажу.

Закохані можуть насолодитися дивовижною красою заходу: рожеві олеандри, яскраво-зелені чагарники, шум моря - все це наводить на думки про дивовижну легендою. Відвідавши ці чарівні місця, можна не тільки доторкнутися до найдавнішої історії, а й залишити незабутні враження на все життя.

Його навіть порівнюють із прекрасною нареченою - може бути, тому закохані пари прагнуть тут скріпити свої серця узами шлюбу?

Новости