Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Боко-Которська бухта

  1. Що подивитися?
  2. Як дістатися

Боко-Которська бухта - справжня перлина Чорногорії, входить в топ-25 найкрасивіших заток земної кулі. На березі бухти розташовані старовинні міста з безліччю пам'яток: церквами, фортецями, палацами і мальовничими рибальськими селищами.

Що подивитися?

Которська бухта є занурений у воду річковий каньйон, хоча її і називають південним фьордом Європи. Складається з декількох з'єднаних каналами заток, оточених землями Чорногорії. Територія навколо Котора була заселена ще в античні часи - на берегах збереглися середньовічні міста з приголомшливим архітектурною спадщиною. Узбережжя бухти привертає і паломників: тут знаходиться багато православних і католицьких церков, монастирів. Три міста - Котор, Херцег-Наві і Тірат - найбільші туристичні центри країни, після знайомства з древніми містами можна відпочити на одному з пляжів гавані - тут вони галькові або кам'янисті.

Головні пам'ятки Которської бухти:

  • Міста Котор, Тіват, Херцег-Нови, Пераст. У старому районі Котора можна прогулятися по вузьких середньовічних вуличках, посидіти в затишному кафе, зазирнути в сувенірні лавки і придбати що-небудь на пам'ять. Пераст здавна був притулком моряків і капітанів, тут багато прекрасних будівель в стилі бароко, музеїв, старовинних церков, пам'яток і палаців.
  • Святої Богородиці, Мамула. Рукотворний острів св. Богородиці зведено в 1452 році, на території знаходиться невелика церква з вівтарем з чотирьох видів мармуру, значну колекцію оберегів моряків і морських музеєм.
  • Церкви і монастирі: храм святого Миколи, церква святого Луки, собор Святого Трифона. Церква святого Луки 1159 року - одна з небагатьох будівель, що збереглися після землетрусу 1979 року в первозданному вигляді. Собор Св. Трифона 1166 року - найдавніший діючий храм Адріатики.
  • Блакитна печера. Одне з найкрасивіших місць Чорногорії - блакитна печера - отримала свою назву через найчистішої води в гроті: відбиваються від поверхні сонячні промені переливаються на кам'яних склепіннях грою відтінків, від бірюзового до ультрамарину.

Одне з найкрасивіших місць Чорногорії - блакитна печера - отримала свою назву через найчистішої води в гроті: відбиваються від поверхні сонячні промені переливаються на кам'яних склепіннях грою відтінків, від бірюзового до ультрамарину

Як дістатися

Дістатися до Боко-Которської бухти з Будви можна декількома способами:

  • На орендованому автомобілі. Щоб не об'їжджати затоку по периметру, можна переправитися на поромі між селами лепетання і Каменарі - це буде коштувати 4.5 євро для пасажирів на автомобілі. Доїхати до місця можна за 25-30 хв.
  • На автобусі від автостанції Будва, напрямок Герцег-Нові через Котор. Час шляху - 30-40 хвилин, автобуси ходять регулярно, 2-3 рази на годину, з ранку і до вечора. Вартість поїздки в один кінець складе 4 євро.
  • На таксі-трансфер. Замовити таксі обійдеться трохи дешевше, ніж оренда авто - близько 25 євро в один кінець, час поїздки - 15-20 хв.
  • З екскурсією

екскурсії

Відвідати пам'ятку можна в складі морських групових екскурсій в Боко-Которської бухти - денний або вечірній. Вартість денної екскурсії - 25 євро (обід на кораблі - за бажанням, від 10 євро), вечірньої - 50 євро (у вартість включено обід). Також можна замовити індивідуальну екскурсію на півдня (вранці або ввечері) - від 90 євро. Екскурсії в Котор - одні з найдешевших, які можна придбати в Будві.

Якщо відправлятися в подорож на автомобілі, припаркувати його можна на недорогих платних стоянках: в порту Котора за 20 євро на добу (90 центів на годину), або біля торгового центру Камелія (якщо зробити покупку в ТЦ і показати чек на виїзді, ціна парковки значно знизиться).

Що подивитися?
Що подивитися?

Новости