Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Балі на острові Крит, Греція: опис курорту, пляжі Балі, а також його пам'ятки і розваги. Готелі, розташовані на Балі. Як дістатися до села і Балі на карті. »Карта мандрівника

  1. Балі на острові Крит
  2. пляжі Балі
  3. Пам'ятки і екскурсії
  4. Розваги і шопінг
  5. Готелі, розташовані в районі Балі на Криті
  6. Як дістатися до Балі

Відпочинок на Криті - це ласий шматочок для туристів будь-якої категорії

Відпочинок на Криті - це ласий шматочок для туристів будь-якої категорії. Це місце може похвалитися багатотисячної історією, яка, в свою чергу, оповита загадками і таємницями, міфами і легендами. Тут чудові пляжі, чудові пейзажі і чисте море. Купуючи тури на острів Крит можна самостійно переконатися в тому, що рай на землі існує, і що його частиною може стати кожен бажаючий. Тут маса всіляких пам'яток і можливостей для відпочинку і розваг, серед яких кожен знайде щось своє.

Балі на острові Крит


Балі - це невеликий і дуже затишний селище, який розташовується всього в 45 кілометрах від Іракліону Балі - це невеликий і дуже затишний селище, який розташовується всього в 45 кілометрах від Іракліону. Балі, в перекладі з арабської мови, означає «мед» - Медове Балі. Це рибальське селище, який користується популярністю серед величезної кількості туристів. Приїжджати сюди необхідно, перш за все, тим, хто вважає за краще розмірений, тихий і спокійних відпочинок, а також тим, хто хоче повністю насолодитися сонцем і морем.

Балі - це неметушлива атмосфера, відокремлені бухти з чистою прозорою водою, гірські схили, вкриті суцільним зеленим килимом рослин і багато іншого. Це місце по праву може вважатися одним з наймальовничіших місць острова. Це прекрасне місце для риболовлі і морських екскурсій. Також, варто відзначити, що тут є величезна кількість всіляких магазинів і таверн, де можна купити безліч різних сувенірів.

Не варто забувати про те, що селище Балі розташовується на пересіченій місцевості, тому прогулюючись, доведеться переміщатися то вгору, то вниз. У зв'язку з цим, матусі з колясками і літні люди будуть відчувати незручності, особливо в тому випадку, якщо готель розташовується не на першій лінії.

пляжі Балі


Селище Балі розташувався на 3 кілометрах уздовж узбережжя Селище Балі розташувався на 3 кілометрах уздовж узбережжя. Всього тут є 4 пляжі з чорним вулканічним піском, який дуже сильно розжарюється на сонці. Саме тому ходити тут найкраще в тапочках. Також, варто відзначити, що тут немає морських їжаків, А для того щоб обійти всю цю територію пішки досить буде 40 хвилин. Кожен пляж знаходиться в бухті.

Перший пляж - Лівадія, в тому випадку, якщо рахувати від траси, є найбільшим і найпопулярнішим. Тут можна купатися і відпочивати. Саме в цій бухті найкраще відчуваються хвилі. Також, тут варто прогулятися по стежці, яка веде уздовж берега до дикого мису.

Другий пляж - Варкотопос трохи менше і простіше. Також, досить популярний пляж Лімані, де знаходиться і майже вся суспільне життя. Тут є відмінний плавний захід у море і чистий пісок. На пляжі дуже чисто, прибирають тут кожен день. Варто відзначити, що парасольки і шезлонги тут платні, за комплект доведеться заплатити 6 євро.

Також, тут є дайвінг-клуб, для тих, хто хоче помилуватися підводними красотами цього місця. Але варто зазначити, що за перше занурення необхідно буде викласти 70 євро.

А ось четверту бухту з пляжем Каравостасі, або Евіта знайти трохи важче. Це пляж розташовується в районі порту, і

енно тому, створюється враження, що після третин бухти Балі закінчується, але тим, хто вирішує заглянути, що знаходиться за горою, потрапляють в маленьку, але дуже затишну бухту. Тут не буває хвиль навіть під час шторму. Тут знаходиться всього один готель і дві таверни. На пляжі розташовується оглядовий майданчик, звідки можна помилуватися приголомшливим світанком. Також, тут можна відмінно провести час з дітьми.

Пам'ятки і екскурсії


Балі підійде до душі не лише любителям пляжного відпочинку, але і тим, хто вважає за краще їздити на екскурсії і дізнаватися історію всіх містечок Криту Балі підійде до душі не лише любителям пляжного відпочинку, але і тим, хто вважає за краще їздити на екскурсії і дізнаватися історію всіх містечок Криту.

До найголовніших визначних пам'яток можна віднести такі пам'ятки старовини як, наприклад, Аксос, Елевтерна і Зомінтов в окрузі Ретімно. Також, тут є цікаві печери, які варто оглянути: печера Сендон в містечку Зоньяна і печера Мелідоні. Печера Сендон - унікальна пам'ятка, яка зберегла свій природний вигляд по закінченню тисячі років. Вона знаходиться всього в годині їзди від Балі, неподалік від міста АНОГ.

Поруч знаходиться печера Мелідоні, або Герондоспіліос. Для того щоб увійти в печеру необхідно піднятися на висоту 230 метрів. Тут є звисають сталактити, які підсвічуються різнокольоровими вогнями. Починаючи з початку березня по кінець жовтня печера відкрита для відвідування з 09,00 по 19,00. Вартість відвідування - 4 євро.

Також, уваги заслуговують гірські села, такі як, наприклад, Аксос, АНОГ і Фоделе, які постійно відвідував художник Ель Греко. Вельми цікава село Аргіруіолі, яка популярна за рахунок своїх ручних ткацьких робіт і смачним сирів. Відпочиваючи тут можна також відвідати село Спілі, яка знаменита своїми кам'яними побудовами.

Трохи раніше тут постійно курсував невеликий екскурсійний паровозик, на жаль, він зараз не працює, тому пересуватися по місту доведеться пішки або на орендованому автомобілі. Громадського транспорту тут теж немає, і для того щоб їздити в сусідні селища, необхідно буде піднятися на головну національну дорогу, на автобусну зупинку. Там рейсові автобуси ходять щогодини.

Розваги і шопінг


На території Балі розташовується величезна кількість найрізноманітніших крамничок і супермаркетів На території Балі розташовується величезна кількість найрізноманітніших крамничок і супермаркетів. Також, тут є безліч традиційних таверн, які попу

лярні завдяки своїй чудовій кухні. Особливою популярністю користується таверна «Панорама», »Псаропула», де чудово готують морепродукти, Каравостасі », а також Golden Sun, де за кожним столиком ростуть бананові дерева.

Також, тут є кілька затишних барів, які працюють незалежно від пори року і сезону. Дівчатам, краще варто відправитися в магазин карамель », де є можливо дешево купити якісний одяг, аксесуари і джинси.

Любителям нічного життя найкраще відправиться в дискоклуб «Highway», який знаходиться прямо під відкритим небом, а також на дискотеку «Crazy town». Відчиняють свої двері ці заклади в 22,30. Вартість одного напою обійдеться в 5 євро.

Готелі, розташовані в районі Балі на Криті


Останнім часом на Балі з'явилося безліч всіляких готелів різних рівнів. Через ландшафту тут немає п'ятизіркових готелів з розвиненою інфраструктурою, тому тут розташовані невеликі, затишні 3-4-х-зіркові апартаменти.

Atali Village 3 * Atali Village 3 *

Це прекрасний готель з усіма необхідними умовами, який розташувався на другій пляжної лінії. Всього тут є 142комфортабельних номери з ванною кімнатою, сейфом, радіо, телефоном, балконом, телевізором, кондиціонером і так далі. Що стосується системи харчування, то в готелі передбачений «шведський стіл».
Інфраструктура і розваги:

  • сад;
  • безкоштовна парковка;
  • ресторани і бари;
  • басейн
  • настільний теніс;
  • тенісний корт;
  • анімація і так далі.

Для дітей тут передбачений великий дитячий клуб.

Bali Mare 4 * Bali Mare 4 *

Це прекрасний готель, який розташувався в бірюзовою бухті, на одному з найкращих пляжів острова. Побудовано готель в 1990 році, оновлений він був в 2010-2012 роках. Всього в готелі є 57 номерів. У кожному номері є балкон і траса, ванна кімната, вен, DVD / CD програвач, індивідуальний кондиціонер, сейф, телефон, холодильник, супутникове телебачення, додаткова ліжко розкладне крісло і багато іншого. Проживання в готелі з тваринами заборонено.
Інфраструктура і розваги:

  • ТВ куточок;
  • автомобільна парковка;
  • WiFi;
  • 1 відкритий басейн з прісною водою;
  • настільний теніс і тенісний корт
  • більярд і багато іншого.

Для дітей в готелі передбачений дитячий басейн, дитячий ігровий майданчик і так далі. Піщаний пляж знаходиться в 250 метрах від готелю. На пляжі є парасольки і лежаки.

Bali Star 3 * Bali Star 3 *

Це невеликий готель, який розташовується всього в 45 км від Іракліона, на першій пляжної лінії. В готелі є 62 номери. Є сімейні та двомісні номери. У кожному з яких є туалет, телефон, радіо, міні-бар, балкон, кондиціонер, ванна або душ.
Інфраструктура і розваги:

  • конференц-зал на 30 осіб;
  • автостоянка;
  • ТВ-зал;
  • басейн;
  • ресторани і бари.

Для дітей в готелі передбачена великий дитячий майданчик. У 30 метрах звідси знаходиться піщаний пляж з парасольками і лежаками.

Lisa Mari 3 * Lisa Mari 3 *

Це затишний комплекс 3-х поверхових будівель для спокійного економного сімейного відпочинку. Всього тут є 81 номер різних категорій (на 2 і на 4 людини). Велика частина номерів має вигляд на море. У кожному номері є холодильник, телевізор, телефон, кондиціонер, балкон, ванна кімната, кухонних куточок і так далі.
Інфраструктура і розваги:

  • відкритий басейн;
  • телезал;
  • басейн;
  • ресторани і бар;
  • видні види на пляжі і так далі.

Піщаний пляж розташовується в 200 метрах від готелю. Тут можна орендувати шезлонги і парасольки.

Sofia Mythos Sofia Mythos

Затишний тризірковий готель, побудований в 1995 році, і реставрований в 2006 році. Тут є 72 номери, на 4 поверхах. У номерах є ванна кімната з душем, індивідуальний кондиціонер, сейф, холодильник, ТВ, тип ліжка, балкон або тераса, фен і багато іншого. Проживати тут з тваринами категорично заборонено.

Інфраструктура і розваги:

  • інтернет-куточок;
  • автомобільна парковка;
  • ТВ кімната;
  • 1 відкритий басейн з прісною водою;
  • настільний теніс;
  • водні види спорту на пляжі.

Для дітей тут є дитячий ігровий майданчик, дитячий басейн, високі дитячі стільці в ресторані. Також, неподалік є пляж з парасольками і лежаками.

Як дістатися до Балі


Автобус. До Ханьи, Ретімно і Іракліон постійно курсують автобуси через Балі, тому дістатися сюди таким чином не складе труднощів. Автобусна зупинка знаходиться всього в 2 км від самого селища, яку доведеться подолати пішки.

Таксі. Для того щоб доїхати сюди на таксі необхідно бути готовим віддати досить багато грошей. З аеропорту Іракліон до Балі поїздка обійдеться в 55-65 євро.

Оренда транспорту. Можна також орендувати скутер або автомобіль. Для того щоб доїхати до Балі на орендованому транспорті, потрібно виїхати на федеральну трасу, далі, потрібно тримати шлях, відповідно до вказівників, які неможливо не помітити.

Іншими способами дістатися до селища буде досить важко.

Балі на карті:

неподалік знаходяться пам'ятки Малії , Які також варто оглянути.

Новости