Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Балі

Крит славиться своєю унікальною природою, найчистішими водами Середземного моря, смачною їжею і великою різноманітністю курортів. Одним з таких чудових місць для відпочинку на Криті є селище Балі. Завдяки своєму вдалому розташуванню і природним особливостям, Балі набув великої популярності серед туристів з усього світу.

Курортне селище Балі розташований в західній частині Криту в 40 км від столиці острова - Іракліон і міжнародного аеропорту. Національна траса, що з'єднує Іракліон і Ретімно, проходить поруч із селищем, що дає можливість легко дістатися до обох міст, а також пам'яток, що знаходяться в центральній і задній частині острова.

Курорт Балі примітний своїм розташуванням - селище з усіх боків оточений горами, а пляжі розташовані в мальовничих бухтах, де завжди спокійне море. Така особливість створює можливості для спокійного умиротворення відпочинку, який підійде молодим романтичним парам, сім'ям з дітьми та літнім людям. У селищі досить багато бюджетних готелів і апартаментів, що пропонують недороге, але комфортне розміщення гостей. Харчування по системі «все включено» краще не брати, так як в селищі безліч таверн з чудовою кухнею, невисокими цінами і величезними порціями.
пляжі Балі

У селищі і його найближчій окрузі розташовані чотири пляжі. Найбільшим з них є пляж Лівадія. Він повністю обладнаний всім необхідним для пляжного відпочинку, і на його території розташовані кілька барів. Цей пляж зазвичай досить заповнений, і любителям самоти краще відправитися на дикий пляж Кускурас, находяшаяся в окремій бухті і прихований від селища скелею. У центрі селища розташований прекрасний піщаний пляж Варкотопос, також обладнаний всім необхходімим, і відповідний для відпочинку з дітьми. У порту Балі (Лімані) можна знайти невеликий пляжик, який знаходиться в крокової доступності від магазинів і таверн. Ну а самим мальовничим пляжем курорту є пляж Каравостасіс, він невеликий за розміром, але також добре організований.

Ну а самим мальовничим пляжем курорту є пляж Каравостасіс, він невеликий за розміром, але також добре організований

Відпочинок на курорті Балі

Завдяки прісноводним джерел, що пробивається в море зі скель в районі курорту, Балі є прекрасним місцем для дайвінгу. Прозора вода, мальовничі скелі, багатий водний світ робить підводні прогулянки досить цікавими. У порту є школа дайвінгу, де можна взяти уроки занурення, і орендувати інвентар. Також з порту регулярно відправляються катери на морські прогулянки в Ретімно.

Любителям шопінгу можна пройтися по місцевим магазинчиках і крамницях сувенірів, а за серйозними покупками краще відправитися на автобусі в Ретімно або Іракліон . З історичних пам'яток поблизу від Балі знаходиться монастир Атали (1635 г.) і церква Панагії Харакіані. До іншим відомим пам'яток острова регулярно організовуються екскурсії з готелів курорту.

До іншим відомим пам'яток острова регулярно організовуються екскурсії з готелів курорту

Вечори можна проводити, прогулюючись і споглядаючи морський захід або в одному з ресторанів острова. Особливо рекомендується таверна «Панорама», названа так за шикарний вид на море. В даному ресторані вам люб'язно запропонують замовити столик і відвідати національний критський вечір з піснями, танцями і мелодійною музикою. Для любителів нічного життя в селищі є два клуби.
Багато туристів відзначають унікальну енергетику цього місця, адже недарма, ще з незапам'ятних часів тут влаштувалися хіпі, побляклих представників яких можна зустріти і зараз.

Новости