Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Акули в Примор'ї 2016 - біля пляжів Лівадії і Андріївки виявлені великі акули

Велику акулу помітили рибалки недалеко від селища Лівадія в Примор'ї. Як стверджують очевидці, які зняли на відео морську хижачку, акула підпливла до узбережжя в кінці минулого тижня.

На відеоролику, який зняв рибалка, який вийшов в море в районі Лівадії, видно великий акулячий плавник.

Достовірно визначити по відео, до якого виду належала виявлена ​​акула, і якого розміру досягала ця хижачка, досить важко.

Висуваються версії, що на кадрах була відображена оселедцева акула .

Однак інтернет-користувачі стверджують, що для сельдевой акули, яка є типовим гостем Примор'я, цей екземпляр є занадто великим.

Оселедцева акула належить до того ж сімейства, що і велика біла , Більш відома як акула-вбивця. Саме тому зовні ці два види акул дуже схожі - по одному плавника, розсікають водну гладь, досить складно визначити вид хижака.

Оселедцевих акули добре пристосовуються до мінливих умов проживання . Полюють на різноманітних донних і пелагічних риб. У раціон входить лосось, оселедець і сардина, сайра, скумбрія.

Крім того, хижачки полюють на акулу катрана і кальмарів. Також їх приваблює риба, спіймана в якості прилову і покидьки з промислових судів.

вважається потенційно небезпечної для людини .

Насправді великі акули в акваторії Примор'я - велика рідкість і, швидше, випадковість.
Як правило, вони заходять сюди в пошуках їжі. Але найчастіше це відбувається під час циклонів. Вони потрапляють сюди разом з океанськими течіями, які приносять теплу тропічну воду.
Прийнято вважати, що білі акули мешкають тільки в теплих водах, і тому біля берегів Владивостока їх зустріти можна.
Насправді холодна вода не є для них перешкодою. Білі акули - теплокровні хижаки , І можуть досить непогано себе почувати і в більш холодних водах. Але навряд чи вони будуть освоювати російські акваторії: тут для них мало їжі, - розповіли вчені.

Офіційного підтвердження про наявність білих акул у водах Примор'я цього літа не надходило. Однак для знаходиться по сусідству Сахаліну вчені-океанографи вже припустили, що поява небезпечних для людини акул - реальність найближчого часу .

Фахівці пояснюють, що неможливо передбачити, де саме з'являться акули. Але судячи з того, що хижачки віддають перевагу більш теплі води, висока ймовірність їх виявити в більш прогрітих акваторіях .

Найтепліша вода, зафіксована по вимірах в середині липня, була на пляжі в бухті кетова - +22 градуси. На пляжах Санаторної і в акваторії бухти Старка - +20 градусів. У бухті Воєвода - +19 градусів.

Найхолодніше в бухтах Лазурна і Три Порося - +18 градусів. Найхолодніша вода спостерігалася в бухті Прикордонної - +17 градусів.

Найчастіше акул помічають в бухті Теляковского - сюди вони спрямовуються слідом за теплими океанічними течіями.

Небезпечних акул виявляли в Примор'ї і в минулі роки , Але в основному це були оселедцевих акули.

Варто згадати, що зовсім недавно 29 червня 2016 року, чергову акулу зловили рибалки в Уссурійському затоці Примор'я.

Хижачкою виявилася самка сельдевой акули, розміри якої не перевищували 2 метрів. Акулу виставили на загальний огляд на березі.

Чергова акула була виявлена ​​в Приморському краї 1 серпня 2016 року. Небезпечну хижачку помітили дайвери між бухтами Витязь і Трійця недалеко від Андріївки.

Незадовго до цього ми пірнали і бачили, що до нас підійшли косяки лакедри (риба-желтохвост, поширена в Примор'ї).
Мабуть, риба і привернула акулу, - розповів один з очевидців. - До речі, цю акулу ми бачимо там вже втретє.

Морську хижачку почали знімати на відео, однак акула, мабуть, злякалася шуму мотора катера і зникла в глибині.

Андріївка, без сумніву, є одним з найпопулярніших місць літнього відпочинку в Примор'ї - тут найбільша концентрація місць відпочинку. Щорічно сюди приїжджає значна кількість відпочиваючих.

Така популярність обумовлена ​​декількома важливими чинниками.

По-перше, це клімат: сезон відпочинку тут починається влітку в липні і закінчується в середині вересня, а море швидко прогрівається. Бухта Трійці і бухта Рисова досить закриті, без холодних морських течій з плавним зміною глибини.

По-друге, сюди можна легко дістатися автобусом з Уссурійська або Владивостока.

Як повідомляють фахівці, найбільшою небезпекою для кожного, хто купається біля берегів Приморського краю, є акули, які вже покалічили тут двох відпочиваючих в 2011 році .

Обидва зафіксованих напади були здійснені білою акулою і відбулися в Битва на озері районі. Травмовані молоді люди 25 і 16 років були вчасно госпіталізовано і прооперовано. Один з них залишився без обох рук.

Незважаючи на серйозну загрозу життю відпочиваючих, представники баз відпочинку не поспішають обладнати пляжні зони засобами захисту, а на тему акул вважають за краще відбуватися жартами і посилатися на дезінформацію від конкурентів.

Статті по темі:

Влада Владивостока назвали пляжі, де можна стати жертвою акули

Небезпечно: акули і купальний сезон в Примор'ї 2016

Новости