Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як самостійно дістатися з аеропорту Тівата в Херцег Нові.

Свого часу, коли ми тільки збиралися переїжджати в Чорногорію, я облазила купу сайтів і блогів, але ніде так і не знайшла вичерпної інформації: як же самостійно дістатися з тіватского аеропорту до міста Херцег Нові. Взагалі-то, я люблю все дізнаватися і планувати заздалегідь, щоб по можливості скрізь обходитися своїми силами, але в той раз так і не знайшла зрозумілої відповіді, а так як у нас було, до того ж, дуже багато багажу, ми вирішили не ризикувати і замовили трансфер. Проживши тут деякий час і зустрівши в аеропорту кількох гостей, ми нарешті з'ясували дослідним шляхом - що і як. Тому сьогодні я вирішила написати невеликий пост з практичною інформацією, раптом кому теж стане в нагоді.

Відразу обмовлюся, що пасажирам з великим об'ємним багажем або тим, у кого був нелегкий переліт з безліччю пересадок і тривалим очікуванням, я б все-таки радила скористатися послугами таксі або трансфером. Таксі від аеропорту до Херцег Нового коштує 30-40 €, трансфер - приблизно стільки ж (ми заплатили 35 €). Можна, звичайно, доїхати на таксі тільки до поромної переправи, це буде коштувати 10 €. Але, на мій погляд, краще або відразу їхати своїм ходом, або добиратися на таксі прямо до місця призначення. Адже висадившись у порома доведеться ще самостійно переправлятися на той берег, йти до зупинки, їхати на автобусі, крокувати від автобусної станції Херцег Нові до своїх апартаментів - занадто багато дій, а це все це не дуже-то зручно, коли у вас багато сумок / валіз.

Але якщо ви приїхали з відносно малою кількістю багажу, то можна заощадити гроші і виконати весь шлях самостійно. Тоді вартість дороги буде наступна: від Тівата до Херцег Нові - 2 €, якщо їхати автобусами фірми "Blue Line" з пересадкою; 2,5 - 5,5 € - прямими автобусами до Херцег Нові.


Отже, ваш літак приземлився в аеропорту міста Тіват. Ви проходите митницю, отримуєте багаж і йдете на вихід. Ласкаво просимо в Чорногорію!
Відразу обмовлюся, що пасажирам з великим об'ємним багажем або тим, у кого був нелегкий переліт з безліччю пересадок і тривалим очікуванням, я б все-таки радила скористатися послугами таксі або трансфером


Ось так виглядає тіватскій аеропорт - скромне одноповерхова будівля сірого кольору. Біля входу, звичайно ж, припаркована купа таксі. Ціна у всіх стандартна, так що шукати, хто довезе дешевше, немає сенсу.




Майже прямо навпроти центральних дверей знаходиться виїзд на Адріатичну магістраль. Туди-то нам і треба. Траса проходить недалеко від аеропорту, йти до неї всього хвилину-дві.



А ось щоб визначитися, куди далі - краще заздалегідь прикинути, на який автобус ви встигаєте після приземлення і про всяк випадок переписати собі розклад автобусів з автостанції Тивата . Тому що якщо ви потрапляєте на рейс до Херцег Нові через затоку - йти до автобусної станції зовсім не обов'язково. Маршрут по затоці з заїздом в Котор кілька більш тривалий, ніж через паром - їхати доведеться хвилин на 30-40 довше, зате і сісти в транспорт якомога раніше, в одному з двох місць, описаних по цьому посиланню .
На лобовому склі потрібного автобуса буде табличка з великим написом "Herceg Novi" або "Igalo".

Новости