Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Безвізовий режим: як дешево подорожувати по Європі

Новина про прийняття безвізового режиму українці зустріли по-різному: оптімісти- з радістю, песимісти з - характерним бурчанням: мовляв, все одно поїздки коштують надзвичайних грошей і ніхто нікуди не поїде. На зло скептикам, мені вдалося відшукати способи подорожувати по Європі, які не надто вдарять по гаманцю.

Так, якщо ви хочете заощадити, про пригоди в форматі "вийшов за хлібом, прийшов до тями в Парижі" мріяти не доводиться. Але якщо все ретельно і заздалегідь спланувати, подорож вийде дуже бюджетним.

Отже, у нас є 4 важливих статті витрат: дорога, житло, їжа, розваги. Розберемося, як їх зробити зовсім безвитратними.

дорога

автобуси

на цьому сайті іноді трапляються акції. Мені вдалося знайти квиток зі Львова до Варшави всього за 200 гривень + 100 гривень за плацкартне місце з Києва до Львова, наприклад.

Так, квиток за 200 гривень передбачає гак через Мінськ і дорога займе набагато більше часу, але зате дешево. Прямий автобус їде в два рази менше і коштує в два рази дорожче. Подібні акції варто вичікувати з терпінням розвідника, але муки варті того, правда?

А цей сайт допоможе спланувати подорож далі: як вам ідея дістатися з Варшави до Парижа, Берліна чи Амстердам за ціною плацкарта в поїзді "Харків-Львів"?

До речі, якщо копнути глибше, можна знайти квитки і зі Львова до Відня, і з Ужгорода в Будапешт. І якщо раніше сервіс був корисним для тих, у кого відкрита віза, тепер можна просто підстроїти плани під акційний квиток.

літак

Квиток на літак - зовсім не розкіш, якщо купити його заздалегідь. Найдешевший квиток можна вихопити за 10-12 місяців до передбачуваної поїздки. Шукати такі квитки можна тут .

Шукати такі квитки можна   тут

Насправді, подібних сервісів дуже багато: на Aviasales , Наприклад, є навіть календар низьких цін. Шукати квитки краще через вкладку "Інкогніто" в вашому браузері (Ctrl + N).

Хитруни, які продають авіаквитки враховують навіть вашу історію пошуку і якщо ви недавно шукали якісь дорогі товари, система розпізнає вас як дуже навіть забезпеченої людини і не буде показувати дешеві квитки. Також недорогі квитки можуть ховатися, якщо ви регулярно переглядаєте один і той же напрямок.

Шукайте квитки з вильотом в середині тижня і вночі. Комфортні рейси, які вирушають вранці і вдень у вихідні коштують дорожче.

Зверніть увагу, що лоукост-польоти припускають, що ви подорожуєте без багажу. Тільки ручна поклажа. Тільки найнеобхідніше. Але відчайдушному мандрівнику багато не потрібно - змінна футболка і жага пригод.

житло

Найпопулярніший спосіб - спеціальні системи бронювання. Можна знайти все, чого душа забажає: від койкомісця в хостелі до шикарного готелю. Зверніть увагу, що житло в розпал сезону, у вихідні, під час проведення великих фестивалів або спортивних ігор буде коштувати дорожче.

А ось за допомогою цього сервісу можна зняти кімнату, квартиру або навіть будиночок в потрібному місті. Це вигідно ще й з тієї точки зору, що у вас буде кухня, а це дозволить заощадити на їжі.

І мій улюблений пункт - Каучсерфінг. І зовсім не тому що це абсолютно безкоштовно. На цьому сервісі ви можете знайти людину в будь-якій точці планети, у якого можна зупинитися. Тут можна знайти друзів, які покажуть вам місто таким, яким не зможе жоден екскурсовод.

їжа

Обід навіть в недорогому європейському ресторанчику може вдарити по гаманцю. Тому краще купувати їжу в супермаркеті де-небудь подалі від центру. Якщо ви оселилися в готелі або хостелі без кухні, розвідайтеся, де люблять бувати місцеві жителі. Зазвичай в таких місцях дешевше, смачніше і немає проблем з вільними місцями.

Носіть з собою пляшку для води, вам обов'язково зустрінуться спеціальні крани \ фонтанчики з питною водою.

Пообіцяйте собі не піддаватися кулінарним спокусам начебто вуличного хот-дога або морозива в ріжку.

Розваги

Відмовтеся від платних екскурсій по місту. Це самий нудний і самий непотрібний спосіб вивчити нове місце. Ходите пішки до приємної болю в ногах, не бійтеся заблукати, розчиніться в місті, змішати з натовпом, спостерігайте і вам відкриється те, що завжди втрачається в екскурсійній суєті.

Візьміть велосипед напрокат, у багатьох європейських містах прокат велосипедів на добу коштує як декілька поїздок на громадському транспорті. В Амстердамі велосипед на 24 години коштує від 8 євро, а проїзд в автобусі 2-3 євро.

Виберіть заздалегідь місця з платним входом, в які ви не можете не заглянути. Вивчіть сайт / графік роботи / ціни. У багатьох музеях бувають дні з безкоштовним входом, з великою знижкою для студентів або пенсіонерів і так далі.

У деяких місцях, наприклад, парках атракціонів працює система бронювання, схожа на транспортну - чим раніше ви купите квиток, тим дешевше він обійдеться.

Сподіваюся, ви вже збираєте рюкзак :)

Раніше ми розповідали, скільки грошей потрібно мати при собі в подорож до Європи. Витрачати все зовсім не обов'язково, але для успішного перетину кордону наявність певної суми в гаманці - обов'язкова умова.

Подібні акції варто вичікувати з терпінням розвідника, але муки варті того, правда?

Новости