Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Угорщині самостійно

6 травня 2014 р 8:57 Будапешт, Мішкольц - Угорщина Квітень 2014

В Угорщину літали удвох з подругою з 7 по 15 квітня 2014 року. Оформляли все самостійно: переліт авіакомпанією Wizz Air, готелі через booking.com, страховий поліс і візи в посольстві Угорщини. В Угорщину літали удвох з подругою з 7 по 15 квітня 2014 року

Квитки Wizz Air купували через інтернет на офіційному сайті, які обійшлися нам в 86 євро на людину. Готелі Elvis Studios з 7 по 15 обійшовся нам у 125 євро на людину і Siesta Vendеghаz в Мішкольц-Тапольце з 12 по 13 в 13 євро. Страховий поліс в 9 євро. Віза 35 євро. Одна організована екскурсія Балатон - Хевіз 60 євро. Для покупки проїзних квитків, вхідних квитків, продуктів, сувенірів і походів в ресторанчики ми взяли по 470 євро. РАЗОМ вся поїздка нам обійшлася в 800 євро на людину.

Що ми подивилися:

1 день - купальні Сечені, парк Варошлігет, Базиліку святого Іштвана, Будайську фортеця, Рибацький бастіон.

2 день - місто Сентендре, музей під відкритим небом «Скансен», музей транспорту, музей марципан

3 день - Замок Борі в містечку Секешфехервар, велику синагогу, набережну, парламент.

4 день - екскурсія Балатон - Хевіз.

5 день - гора Янош, парк ведмедів в місті Верешедьхаз, нічний Будапешт з кораблика.

6 день - місто Мішкольц, курорт Ліллафюред, містечко Мішкольц-Тапольца і купальні в печерах.

7 день - вранці купальні, острів Маргіт у Будапешті.

8 день - вулиця Vaci, центральний ринок, купальні Геллерт, гора Геллерт

9 день - виліт рано вранці.

Тепер про все більш детально.

7 квітня (1 день) купальні Сечені, парк Варошлігет, Базиліка святого Іштвана, Будайська фортеця, Рибацький бастіон.

Ми прилетіли в Будапешт в 5.30 ранку. В аеропорту поміняли трохи грошей на перший час і поїхали в місто. На вокзалі Budapest-Nyugati залишили валізу в камері схову, перекусили, взяли все необхідне для купання і пішли в Сечені ( http://www.szechenyibath.hu/ ) Працюють 6.00 - 22.00. У купальні увійшли з головного входу, там, в холі каси, де купили 2 квитка: один з кабінкою 4600 Ft, другий з шафкою 4100 Ft нам дали годинник-браслет, які треба прикласти до турнікету. Далі ви побачите на стіні екран, приклавши до якого браслет, покаже номер, виший кабінки, якої ми користувалися удвох. З собою ми брали рушник, шльопанці, купальник, мило, шапочку і фотоапарат. В купальнях ми провели близько 4-х годин, нам там дуже сподобалося, особливо після літака.

Поруч з купальнею розташовується парк «Варошлігет» з замком Вайдахуняд і пам'ятником анонімусів. Також по дорозі ми відвідали площа Героїв та ресторанчик Паприка (одна тисяча сімдесят один Budapest, Dózsa György út 72, Magyarország), де є меню російською мовою.

О 16.00 ми домовилися про заселення в апартаменти Elvis Studios: VI. Zichy Jeno street 40 (міні-кухня, бездротовий інтернет, постільна білизна, рушники, оплата після прибуття готівкою в євро або угорських форинтах). Після заселення ми зайшли в готель «Medosz» Jókai tér 9, де на другому поверсі розташовується туристична компанія «1000 доріг» замовити екскурсію Балатон-Хевіз на 10 квітня (більш докладно описано далі).

Увечері пішки від готелю ми прогулялися до Оперного театру, недалеко від якого на сусідній вулиці є статуя коміку Геза Хофі (Nagymező utca 22), далі подивилися Базиліку святого Іштвана і статую охоронця порядку на вулиці Október 6. Через Ланцюговий міст Сечені пройшли до площі Clark Ádám з нульовим кілометром і піднялися пішки на Будайський пагорб, де розташовані Королівський палац, птах Турул, церква Матяша, Рибацький бастіон (до бастіону ми прийшли ввечері і каси вже не працювали, тому пройшли безкоштовно).

З пагорба спустилися до Széll Kálmán tér M і на трамваї 4 або 6 повернулися в готель (для проїзду купували block of 10 single tickets вартістю 3000 Ft, якщо купувати окремо кожен буде коштувати 350 Ft, квиточки компостуються прямо в транспорті).

8 квітня (2 день) місто Сентендре, музей під відкритим небом «Скансен», музей транспорту, музей марципан.

Вийшли з готелю ми о 8.00 ранку від зупинки Oktogon на трамваї 6 або 4 доїхали до станції Margitsziget (на мосту Маргарет там вийшли, щоб сфотографувати завдання парламенту), спустилися по ходу руху трамвая в перехід під міст, де розташовані каси і вхід на станцію Margit híd. Електричкою Н5 HЕV в дорозі приблизно 40 хвилин до Сентендре (Szentendre) - це кінцева станція. У Сентендре поруч з ж.д. вокзалом знаходиться автобусна станція від зупинки № 7 або № 6 відправляється автобус в 10.35, 13.05, 14.05, 15.05, 16.05, 17.05 до музею під відкритим небом (коли ми купували квиток 230 Ft на автобус нам в касі написали на папірці час і номер зупинки) , їхати приблизно хвилин 20. Перед тим як заходити в музей, перейдіть через дорогу в зворотному напрямку і сфотографуйте час відправлення автобуса, так як ходять вони раз на годину.

Працює музей «Скансен» з 9.00 до 17.00 адресу: 2000, Szentendre, Sztaravjdai út, вхід коштує 1800 Ft складається з 10 зон розташованих на величезній території. У музеї представлені споруди, інтер'єри, побут різних часів, можна покататися на потязі або взяти напрокат велосипед, ми ходили пішки близько чотирьох годин, місце чудове раджу його відвідати.

Повернувшись в Сентендре ми попрямували до музею транспорту (2000 Szentendre Dózsa György út 3, Magyarország, близько залізничного вокзалу) працює з 10.00 до 17.00, вхід коштує 350 Ft і окремо фото / відео 500 Ft, там представлені поїзда, автобуси, трамваї , виготовлені в різні роки, в деякі з них можна залазити всередину.

Ще ми встигли відвідати музей марципанів (2000, Szentendre, Dumtsa Jenő utsa 12) працює з 9.00 до 19.00, де представлені різні фігурки, композиції, зроблені з марципанів.

Повернулися в готель близько 10 години вечора.

9 квітня (3 день) Замок Борі, велика синагога, парламент.

Вийшли з готелю ми о 8.00 ранку від зупинки Oktogon на трамваї 6 або 4 доїхали до станції Széll Kálmán tér звідки пішки дійшли до ж.д вокзал Budapest-Déli. В дорозі приблизно 1 ч до містечка Секешфехервар (Székesfehérvár) вартість близько 1400 Ft. Далі 15 хв автобусами 31 або 32 за 300 Ft, автобуси ходять рідко - раз на годину, до замку Борі ( http://bory-var.hu/ ) (8000 Székesfehérvár, Öreghegy, Máriavölgy út 54) працює з 9.00 - 17.00.

> Угорський архітектор і скульптор Йено Борі будував замок протягом 40 років з 1912 по 1959 і присвятив своє творіння своїй дружині Ілоні, його ще називають замком вічної любові.

Повернувшись в Будапешт, ми попрямували в більшу синагогу, найбільша синагога Європи, вхід коштує 2850 Ft. Дуже велика, красива і розкішна, у дворику знаходиться пам'ятник жертвам Голокосту «плакуча верба», на металевих листочках якої вибиті імена і прізвища жертв.

Прогулявшись по єврейському кварталу і вийшовши на набережну, ми пішли в сторону будівлі парламенту. По дорозі ми сфотографували ще один пам'ятник євреям «бронзова взуття», знаходиться поруч з парламентом. Пам'ятник дуже цікавий і незвичайний, присвячений розстріляним євреям, скинутим в Дунай.

Підійшовши до будівлі парламенту, ми потрапили на зміну варти, але час не запам'ятала. Сфотографувавши його в різних ракурсах, ми попрямували в ресторанчик Sir Lancelot Lovagi Étterem ( http://www.sirlancelot.hu/ ), Працює з 12.00 до 1.00 (Podmaniczky utca 14), інтерес він представляє інтер'єром в старовинному стилі, на цьому 3 день і закінчився.

10 квітня (4 день) екскурсія Балатон - Хевіз

Екскурсію БАЛАТОН-ХЕВІЗ ми замовляли в перший день на 10 квітня в туристичній компанії «1000 доріг». Офіс розташований за адресою: Hungary, 1061 Budapest, Jókai tér 9 в готелі «Medosz» на 2-му поверсі на площі Йокаи (Jókai tér) поряд з площею Октогон (Oktogon tér). Телефон: +36 1 374 30 20 Працює: понеділок - п'ятниця з 09:00 до 18:00, в суботу з 10:00 до 14:00. На офіційному сайті є опис, час проведення і вартість різних екскурсій, так само є адреса офісів і представників в Москві, але екскурсії через них можна замовити, тільки купуючи готовий тур, тому ми купували екскурсію в Будапешті. Вартість 60 євро з людини, у вартість включено: обід з вином і вхідні квитки в старовинне абатство XI століття, огляд палацово-паркового ансамблю графа Фештетич Балатонфюред. Вхідні квитки для купання на термальному озері в Хевізе оплачуються додатково 2600Ft. Для купання необхідно взяти з собою купальні приналежності!

Збирають туристів в певних місцях Будапешта, нас забирали о 08:30 якщо стояти навпроти входу в готель Le Meridien Budapest, Erzsébet tér 9-10, то автобус зупиняється трохи лівіше (там ще зупинка двоповерхових автобусів). Екскурсія нам дуже сподобалася, гід дуже професійно і цікаво розповідала, група була дуже пунктуальна, всюди встигли, тільки з погодою не пощастило було похмуро і періодично капав дощик.

Széll Kálmán tér і від туди на автобусі 21 або 21а до зупинки Normafa і далі на дитячому або піонерської залізниці http://www.gyermekvasut.hu/english/timetable.php , Розклад можна подивитися на сайті, будьте уважні, тому що є дні, коли вона не працює, доїхали до Janos-hegy на горі Януш. Ж.д. цікава тим, що на ній крім машиніста працюють діти, при від'їзді поїзда вони віддають честь і вагончики дуже симпатичні. Варто 600Ft. До вежі Ержебет дійшли за вказівниками, з неї відкриваються гарні краєвиди.

Назад повернулися на канатній дорое Chair lift або Libegő працює з 10.00 до 18.00 коштує 900Ft до зупинки Zugliget, звідки на автобусі № 291 (ходить кожні 20 хв) до вокзалу Budapest-Nyugati.

Наступною поїздкою цього дня є парк ведмедів. Від ж.д. вокзалу Budapest-Nyugati поїздом 45 хв 560 Ft розклад дивіться на сайті залізниці, в кінці відкликання до станції Ivacs місто Верешедьхаз ( Veresegyház ). Від станції Ivacs пішки 1,5 км 30 хв за вказівниками до парку (спочатку три вулиці по місту, потім виходите за місто і хвилин через 10 переходите залізниці дорогу, далі якщо побачите парк поні Póni Kaland Alapítvány за адресою: 2112 Veresegyház Patak utca 48, а потім Veresi Western Ranch то ви на правильному шляху) Medveotthon 8.00 - 19.00

У парку ведмеді, вовки, єноти, купите собою обов'язково мед, ведмедів можна годувати з ложки, вони стоять біля входу в спеціальному ящику. Нам дуже сподобалося: погуляли, погодували ведмедів, попили пивка.

Увечері, повернувшись в Будапешт, доїхали на метро до набережної в жовтому одноповерховій будівлі (між ланцюговим мостом і мостом Ержебет) купили квиток за 2990 Ft на 21.00 кораблик http://www.szemelyhajozas.hu/. Послухали аудіогід, подивилися нічний Будапешт і випили келишок вина.

12 квітня (6 день) - місто Мішкольц, курорт Ліллафюред, містечко Мішкольц-Тапольца і купальні.

Від вокзалу Budapest-Keleti їхати 2 ч. Електричкою 3900Ft до Мішкольц (Miskolc) Tiszai railway station. Навпаки залізниці вокзалу в касах купили квиток Day pass (for 1 day) 1.600Ft, показували на папірці, тому що по англійськи нас не розуміли. Взагалі в Угорщині будьте готові до того, що виїжджаючи з Будапешта англійську мову мало хто знає. Транспорт в місті Мішкольц http://www.mvkzrt.hu/english/ . Квиток ми використовували спочатку на трамваї № 1 від зупинки Tiszai pu до зупинки Diosgyor vk., Де якщо перейшовши через трамвайні колії можна вийти до фортеці Діошдьер Diósgyőri Vár (Vár utca 24) - нам не пощастило фортеця була на реконструкції. Потім від Diosgyor vk. на трамваї № 1 доїхали до кінцевої де пересіли на автобус № 5 до Ліллафюред (Lillafüred). Дуже приємне місце з замком-готелем, водоспадиків, озером, печерами. Ми погуляли, випили вина і взяли на 1 годину на прокат човен покататися по озеру. У Ліллафюред від Мишкольца ходить ще маленький потяг, де я не читала скрізь пишуть, що він закритий, але коли ми там були, він курсував з людьми.

За квиточки Day pass ми повернулися назад і на трамваї № 1 доїхали до остановкіVárosház tér звідки по пішохідній вулиці дійшли пішки до автобусного вокзалу на Búza square, поруч з вокзалом кілька великих магазинів, в одному з них ми закупилися на вечір, так як в Таполіце ми не знали де знайти магазин і з покупками сіли на автобус №20, ходить він у вихідні. У будні автобус № 2. В дорозі близько 20 хвилин.

В Мішкольц-Тапольца ми зняли номер в отелеSiesta Vendеghаz на одну ніч. Це двох поверховий приватний будинок, з паркуванням і невеликою територією з альтанкою. Номери з ремонтом, чисті. Вранці брали сніданок омлет, булки з маслом і джемом, кава, чай на вибір. Поряд з готелем пішохідна вулиця, з кафешками, парк і купальні.

Так, як 12 квітня ця перша субота місяця, в купальнях з 19.00 до 23:00 було нічне купання 2000Ft, народу було мало, всякі масажні штучки працювали не за часом, а постійно - нам дуже сподобалося.

13 квітня (7 день) - купальні, острів Маргіт у Будапешті.

Вранці наступного дня ми виселилися з готелю і знову пішли в купальні. З собою не забудьте взяти монету 100 ft, вона знадобитися щоб закрити шафку. Днем багато туристичних груп, дітей та масажні штучки працюють за часом, розклад включення написано на трафаретах біля басейну. Скупавшись, доїхали до міста Мішкольц, а від туди в Будапешт.

Від вокзалу Budapest-Keleti пішки дійшли до трамвайної лінії, на №4 або №6 доїхали до зупинки Margit híd і там спустилися по мосту на острів Маргіт. На острові невеликий міні-зоопарк, руїни монастиря і церкви, погулявши, ми поїхали в готель.

14 квітня (8 день) - вулиця Vaci, центральний ринок, купальні Геллерт, гора Геллерт.

В останній день ми від готелю пішки дійшли до пішохідної вулиці Vaci, просто прогулятися. Дійшли до центрального ринку, де на першому поверсі можна купити продукти, а на другому закусочні і намети з сувенірами (де ми їх і купили).

Від ринку по мосту Свободи перейшли на іншу сторону Дунаю, де розташовуються гора Геллерт і купальні Геллерт 6.00 - 20.005300Ft (Kelenhegyi út 4, вхід в купальні праворуч від центрального входу в готель, є покажчики).

З купальнями Геллерт нам не пощастило, працювали тільки криті басейни, та й переодягатися було не дуже зручно: роздягальні там діляться на чоловічі і жіночі, але в жіночому відділі переодягатися в загальному коридорчику між шафками, де було досить багато народу.

З купалень ми пішли в гору до цитаделі і пам'ятника свободи, підйом нам здався важким, але види на Будапешт приголомшливі і це варто того.

Спускалися ми в протилежну сторону до вуличці Orom, від неї маленька вуличка Filozófusok sétaútja веде до скульптури філософський сад і пам'ятника Зустріч Буди і Пешти. Потім ми спустилися і через міст Ержебет пішли в готель збиратися.

15 квітня (9 день) - виліт

Виліт у нас був рано вранці в 6.05, ми знали, що з Будапешта до аеропорту можна доїхати на автобусі - автобусі, але ми вирішили скористатися маршрутом електричка - автобус.

На сайті поїздів http://www.mav.hu/english/index.php виписали час відправлення, вночі було два потяги від вокзалу Budapest-Nyugati до зупинки Frihegy в 00.43 і в 03.08 (яким ми і скористалися), а від зупинки Frihegy (поруч з терміналом 1) на автобусі 900 доїхали до аеропорту.

Сайти, якими ми користувалися для поїздки:

1. аеропорт Liszt Ferenc ( http://www.bud.hu/pyccko ) Тут можна подивитися проїзд від аеропорту до міста.

2. розклад і маршрут громадського транспорту Будапешта ( http://www.bkk.hu/en/timetables ) Автобусів, трамваїв з зупинками.

3. розклад, маршрут і ціна поїздів MAV ( http://www.mav.hu/english/index.php ) Вводиш станцію відправлення і прибуття, дату на календарі і висвічується розклад поїздів.

4. http://www.szechenyibath.hu купальні Сечені, час роботи, вартість.

5. замок Борі http://bory-var.hu/ час роботи.

6. туристична компанія «1000 доріг» http://www.1000dorog.ru/ - контакти офісу в Будапешті, опис різних екскурсій, вартість, час і місця зустрічі.

7. дитяча залізниця http://www.gyermekvasut.hu/english/timetable.php зупинки, вартості, час і дні роботи.

8. канатної дорое Chair lift або Libegő http://www.bkv.hu/en/chair_lift_timetables/opening_hours час роботи.

9. http://medveotthon.hu/ парк ведмедів.

10. http://www.szemelyhajozas.hu кораблики по Дунаю, вартість, час і маршрути.

11. транспорт в місті Мішкольц http://www.mvkzrt.hu/english/ на сторінці сайту можна подивитися як проїхати до основних визначних пам'яток, так само з правого боку можна зайти в карту, розклад транспорту (як по місту, так і маршрутів автобуса № 5 до Ліллафюред і автобусів №2 і №20 до Таполіци), вартість (уважно дивіться робочі та вихідні, святкові дні).

12. купальні в печерах Мішкольц-Таполіца http://www.barlangfurdo.hu/ вартість.

13. купальні Геллерт http://www.gellertbath.hu/ проїзд, вартість входу і різних процедур, час роботи.

Новости