Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Будапешті

  1. Основні види відпочинку в Будапешті
  2. На замітку!
  3. Фотографії відпочинку в Будапешті


Відпочинок в Будапешті - відмінна можливість побачити середньовічні фортеці, будови часів турецького ярма, покуштувати національну кухню, побувати на різних концертах і фестивалях, підлікуватися в місцевих санаторіях, помилуватися природними красотами.

Основні види відпочинку в Будапешті

  • Екскурсійний: на одній з екскурсій ви побачите собор Матяша, Королівський палац, Цитадель, Будайську фортеця, замок Вайдахуняд, Рибацький бастіон, Ланцюговий міст, побуваєте в Музеї образотворчих мистецтв, Музеї Людвіга, парку Варошлігет і на горі Геллерт.
  • Подієвий: спланувавши поїздку в Будапешт до проведення різних заходів, ви зможете побувати на Літньому фестивалі (червень-серпень), Карнавалі на Дунаї (червень), Музично-культурному фестивалі "Sziget Festival Budapest" (липень-серпень), Осінньому фестивалі мистецтв "Café Budapest "(вересень-жовтень), Кінних скачках (вересень).
  • Активний: всі бажаючі можуть відправитися в аквапарк "Aqua World Budapest", в круїз по Дунаю, покататися на фунікулері, який з'єднує долину Хювеш і пагорб Сечені, повеселитися в нічних клубах "Capella", "E-Club", "AngelClub", зайнятися картингом .
  • Оздоровчий: оскільки Будапешт - бальнеологічний курорт, то тут можна оздоровитися за допомогою цілющої води з термальних джерел і свердловин (термальну воду використовують як для купання, так і пиття). У Будапешті лікують астму, бронхіт, неврологічні, захворювання серцево-судинної системи і опорно-рухового апарату. Основними лікувальними процедурами є грязьова припарка, вуглекислі, солоні і вагові ванни, масаж (лікувальний, підводний променевий), лікувальна гімнастика, гаряча і волога парилка, фізіотерапевтичні процедури.
  • Пляжний: всім відпочиваючим варто звернути увагу на пляж-купальню "Palatinus": тут можна покататися на водних гірках, викупатися в басейнах з термальною водою, відвідати сауну, провести час на спортивних майданчиках.

Ціни на тури в Будапешт

Найкращим часом для відвідування угорської столиці вважається квітень-травень, літні місяці і вересень. У пік туристичного сезону (червень-серпень) ціни на тури в Будапешт збільшуються на 25-35%. Помітне підвищення вартості путівок спостерігається і напередодні Нового року і Різдва. Бережливим мандрівникам варто запланувати відпочинок в Будапешті в низький сезон (листопад, початок грудня, середина січня, лютий-березень). Але крім демократичних цін, для цього часу характерна мінлива погода.

На замітку!

Для переміщень по місту рекомендується користуватися автобусами і тролейбусами - вони доставлять вас до будь-якої пам'ятки (для пільгового проїзду на громадському транспорті іпосещенія музеїв міста варто обзавестися спеціальною дисконтною карткою). Планують користуватися послугами таксі, варто знати, що багато водіїв беруть оплату з пасажирів в доларах США (вартість доцільно обговорити заздалегідь).

Розраховуючись в ресторанах за рахунком, прийнято залишати чайові (10-15% від суми, відображеної в чеку).

Бувалі мандрівники радять привезти з Будапешта угорські салямі, паприку, палінку, токай вина, бальзам "Унікум", порцелянові вироби, марципанові солодощі, керамічні вироби, угорський кришталь, витончені мережива.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 09.02.2015


Фотографії відпочинку в Будапешті

Популярні статті


Відео


Путівник по Будапешту Інша відео про Будапешті

Новости