Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турагенти: страховик відмовляє частини туристів «Перлової Річки»

Страхова компанія «Орбіта» не приймає документів від туристів «Перлової Річки», чиї вильоти повинні були відбутися в період з 8 до 12 грудня 2018 року. Про це TourDom.ru повідомили турагенти 19 грудня. Справа в тому, що в наказі Федерального агентства по туризму про виключення двох юросіб туроператора від 12 грудня є примітка . У пункті 3 сказано, що невиконання зобов'язань за договорами про реалізацію туристського продукту ТОВ «Тревел Дизайнерс» і ТОВ «Геркулес Тревел» почалося з 8 грудня 2018 року.

На ринку це сприйняли як підставу для звернень до страховика. "Допоможіть розібратись! У багатьох турагентств туристи не вилетіли в ці дати. Сьогодні колеги телефонували в «Орбіту». Там їм сказали, що відмовлять. Мабуть, страховику наплювати на накази і укази », - обурюються представники роздрібного ринку.

Париж сьогодні: 2 готових сценарію і 20 ідей для уїк-енду

Актуальний гід по столиці Франції

У самій «Орбіті» отримати оперативний коментар з цього приводу не вдалося. Однак, на думку експертів, компанія, що надала фингарантии «Перлової Річці», діє в рамках закону. «Орбіта» орієнтується на дату наказу Ростуризму - 12 грудня. І не згодна зі свавільної, на мій погляд, позицією регулятора. Доповнення, яке міститься в документі про виключення туроператора, лише внесло сум'яття. Ніякої другої дати не повинно бути. В законі чітко зазначено, коли настає страховий випадок », - прокоментував генеральний директор компанії ERV Андрій Тюрін. За його словами, найімовірніше, ця суперечка між клієнтами туроператора і страховиком буде вирішуватися в судовому порядку.

Нагадаємо, «Орбіта» 14 грудня розпочала прийом документів від постраждалих туристів «Перлової Річки». За припущеннями учасників ринку, фингарантий (20 млн рублів) не вистачить на 100% виплат.

Новости