Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будапешт взимку, або угорські канікули

  1. Житло в Будапешті
  2. Як дістатися з аеропорту Будапешта / в аеропорт Будапешта
  3. Погода в Будапешті в лютому
  4. Ціни в Будапешті
  5. Екскурсії в Будапешті

Зазвичай підготовка до подорожі займає певний час, яке я з радістю проводжу біля комп'ютера в пошуках корисної інформації. Але в цей раз все пішло не так. Я вирішила просто забронювати дешеві авіаквитки і відправитися в подорож.

Якщо ви, як і я, вирішили відвідати Будапешт взимку, варто бути не тільки підготовленим, але і добре поінформованим.

Саме тому ця стаття буде не схожа на інші.

Саме тому ця стаття буде не схожа на інші

Все, що постійно знаходиться при мені в подорожах, - це програми, що працюють в офлайн режимі. Про них я вже писала ось тут. Цього разу врятувало додаток maps.me. Чимало здивувало і те, що воно, як і mail.ru і деякі інші, знаходяться в списку «заборонених» в Україні. Тому для того, щоб завантажити карти, потрібно активувати vpn, а вже після скачати і отримувати задоволення від програми і Будапешта в лютому.

Раніше я вже писала про Будапешті, а також про те, що можна подивитися за пару днів .

Житло в Будапешті

Житло бронювала на Airbnb - кому ще потрібен купон на знижку $ 20, ласкаво просимо за засланні . Квартира на фотографіях здалася досить комфортною, тому вибір припав на її користь. А так як у мене були бонуси, то вийшло замість $ 60 за все $ 40, що нереально круто, так як все в крокової доступності: хочеш парламент - 5 хвилин, хочеш базиліка - 15. Будапешт в лютому - це випробування погодою, тому все повинно бути відносно поруч.

Житло можна забронювати і на booking.com


Booking.com

Як дістатися з аеропорту Будапешта / в аеропорт Будапешта

Як дістатися з аеропорту Будапешта / в аеропорт Будапешта

Вважаю must do перед поїздкою прочитати про те, як і на чому дістатися з аеропорту Будапешта. Якщо все інше можна вирішити на місці, то тут краще бути озброєним знаннями. В результаті після посадки літака вам потрібно поміняти невелику суму євро, найкраще 5 на двох, і на них купити квитки на автобус, якщо використовуєте громадський транспорт. Зробити це можна в будівлі самого аеропорту на першому поверсі в віконці з намальованим транспортом. Працює воно з 9 ранку. Але якщо ви опинитеся в аеропорту раніше, на вулиці стоїть термінал, розібратися з яким не складно. Можна вибрати мову англійську або російську. Процес купівлі квитка займає пару хвилин. Квиток зберігайте до кінця поїздки.

За стійками паспортного контролю знаходяться карти міста. Їх обов'язково потрібно взяти, вони завжди виручають. Особливо знадобляться вони в разі, якщо ви захочете подивитися Будапешт за три дні.

Дістатися до центру Будапешта з аеропорту можна на автобусі 100Е, квиток коштує 900 форинтів і зупиняється у того самого терміналу, в якому ви, можливо, купіть квиток. Придбати квиток можна і у самого водія, ціна при цьому не змінюється. Автобус домчить вас до центру за 30-40 хвилин. Їде без зупинок. Дістатися до аеропорту Будапешта з центру вночі можна тим же автобусом 100Е. Станція відзначена на всіх картах, як онлайн, так і друкованих.

Вночі автобус робить додаткову зупинку біля готелю «Асторія», але краще все-таки прийти до місця відправлення. Так є ймовірність зайняти місця і не їхати в аеропорт стоячи.

Так є ймовірність зайняти місця і не їхати в аеропорт стоячи

Якщо потрібно дістатися з аеропорту до центральної залізничної станції Ньюгаті, потрібно купити два квитки з пересадкою - один на автобус 200Е, другий - на метро (в терміналі по-російськи він називається «наскрізний», по-англійськи - transfer ticket). Використовувати квитки по черзі - спочатку квиток №1, потім квиток №2. І не забувайте компостувати і зберігати їх до закінчення шляху.

Заблукати в дорозі досить складно, все зрозуміло і логічно. Якщо що - можна запитати. Станції в метро оголошуються на угорському, але через одну можна почути і по-англійськи.

Так як житло перебувало в 5 хвилинах від угорського парламенту, а приїхали до господаря квартири ми в 10 ранку, попередньо домовившись про заселення раніше, ми залишили речі і пішли бродити по місту. Без плану. З картою, камерою і мобільним додатком. І це краще, що могло бути в лютому - провітрити голову, нагулятися, надивитися і загубитися в незнайомому місті. По дорозі були і прогулянкові вулички, і тихі дворики, і галасливі компанії, і зовсім безлюдні провулки, які заслуговували на не меншу увагу, ніж усім відомий центр. Ні краплі не шкодую, що зимовий Будапешт був саме таким.

Погода в Будапешті в лютому

Погода в Будапешті в лютому

Багато туристів думають, що, приїхавши в Будапешт в лютому, погода буде казково теплою і сонячною. Сподіваюся, ви так не вважаєте. Якщо все ще роздумуєте, що надіти, то однозначно теплі речі - пуховики, пальто, шапки, шарфи і, звичайно ж, не забути про теплого зимового взуття. Не знаю, як 80% туристів розгулюють по вулицях при +1 +3 градусах в літніх кросівках чи туфлях, красуючись в коротких сукнях і тонких капронових панчохах. Брр, холодно згадувати. Ставтеся до зимової поїздці з розумом. Про це я ще раз задумалася, коли на другий день пішов проливний дощ, до якого в другій половині дня додався сніг з вітром.

В даному випадку можна прийняти вольове рішення і сидіти в номері. Але це ж нерозумно. Або бродити під дощем, але це ж холодно. Або купити квитки на екскурсійний автобус hop on, hop off, кататися і слухати все найцікавіше про місто. Квиток можна купити на один день або на кілька днів. В цьому випадку можна оглянути всі визначні пам'ятки не тільки з самого автобуса. При бажанні можна вийти на зупинці, побродити і застрибнути в наступний автобус. Є кілька ліній руху автобусів, тому така поїздка справді врятує ваш день або два, якщо з погодою не пощастило. Окремо варто сказати про те, що, купуючи квитки, у вас з'явиться купа бонусів у вигляді безкоштовних листівок, які можна отримати в інфо-центрі, а також чаю, кави, гуляшу і всяких булочок, які входять у вартість; їх можна спробувати в спеціально відведених місцях.

Ціни в Будапешті

Ціни в Будапешті

Місцева валюта - форинти - спочатку дуже збиває з пантелику. Пам'ятайте, що не скрізь приймають євро, тому будьте готові оплатити покупку форинтами або картою.

Чим ближче до центру, тим дорожче. Перевірено на практиці. Причому ціни можуть відрізнятися в 2-3 рази. Можна випити капучино за 450 форинтів, а можна на головній прогулянкової вулиці або навпаки Дунаю - за 1100. І тут справа не у вартості, а у враженнях. Але, якщо ви хочете трохи заощадити, 10-15 хвилин в сторону більш спокійною вулички - і вуаля - можливість заощадити 5000-6000 форинтів на обіді. Ну а кава можна собі дозволити будь-де.

Екскурсії в Будапешті

Це мій улюблений пункт, т. К. Кожен з нас може самостійно організувати свій час або ж довіритися професіоналам. І тут є кілька варіантів. Перший - набрати в пошуковику free walking tours + Будапешт і ви отримаєте масу варіантів, за які не потрібно платити. Такі екскурсії можна відвідати, наприклад, в суботу. Зустріч біля мосту, ну а далі ви самі розберетеся.

У кожному місті є професійні екскурсоводи та блогери, які ознайомлять вас з такими місцями, про які ви навіть не чули. Це відмінний варіант, якщо ви хочете запам'ятати місто з зовсім іншого боку. Наприклад, екскурсії можна вибрати тут

Новости