Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Парк Міні-Європа в Брюсселі: подорож в країну ліліпутів

  1. «Міні-Європа» - парк мініатюр в Брюсселі
  2. Вся Європа, як на долоні
  3. Чим ще цікавий парк «Міні-Європа» для дітей?
  4. Вартість відвідування парку «Міні-Європа» в 2016 році
  5. Час роботи парку «Міні-Європа» в 2016 році
  6. Як дістатися до тематичного парку «Міні-Європа»?
  7. Кілька корисних порад

Привіт, друзі!

Найчастіше, збираючись в чергову подорож з дітьми, ми не тільки ретельно вибираємо, в якій би готель нам оселитися, щоб всієї сім'ї було зручно і комфортно, але і не менш відповідально продумуємо розважальну програму.

А щоб було легше орієнтуватися, ми продовжуємо розповідати про визначні пам'ятки, які було б цікаво відвідати в поїздках з дітьми.

І сьогодні ми вирушаємо в приголомшливий розважальний комплекс, в якому за кілька годин можна зробити тур по всій Європі і побувати в її найбільш цікавих і дивовижних куточках, - це парк Міні-Європа в Бельгії .

«Міні-Європа» - парк мініатюр в Брюсселі

У парку «Міні-Європа» можна гуляти цілий день. Тут, в одному місці, за задумом авторів проекту, виявилися добре відомі (і менш знамениті) пам'ятки Європи. Це понад 80 міст і 350 всіляких споруд: замків, соборів, церков, монастирів, ратуш, міських площ, залізниць, морських портів, а також реконструкції історичних та природних подій - всього не перелічити. І все це копії, що точно повторюють оригінал, але тільки зменшені в розмірі в пропорціях 1:25.

До речі, відвідування парку - це не тільки відмінна розвага для всієї родини (дорослі розглядають експонати з не меншим інтересом, ніж діти), але і чудова можливість познайомитися з європейською культурою та історією, розширити кругозір.

Парк «Міні-Європа» був відкритий в 1989 році на околиці Брюсселя. Він розкинувся на великій площі (24000 кв.м.) на території Брупарка, який сам по собі є прекрасним місцем для проведення пікніків, занять спортом, відпочинку в розважальних закладах. Але головне, заради чого сюди їдуть натовпи туристів - це парк «Міні-Європа», який розташувався біля підніжжя вельми оригінального споруди у вигляді атома - Атомиума. Тут же неподалік є критий аквапарк, який можна відвідувати і в зимовий час.

Огляд експонатів парку відбувається на тлі Атомиума, який своїми величезними розмірами і дивною конструкцією ще більше підсилює відчуття мініатюрності паркових будівель. І мимоволі починаєш відчувати себе Гуллівером, який завдяки випадку забрів в країну ліліпутів.

До речі, з оглядового майданчика Атомиума можна помилуватися видом мініатюрної Європи, та й самого Брюсселя. А милуватися і захоплюватися тут є чим.

Маленькі копії великих архітектурних споруд вражають точністю і майстерністю виконання. Їх спорудження - дуже тривалий, складний і дорогий процес. Навіть складно уявити, наскільки це титанічна і скрупульозна праця. З неймовірною точністю відтворені старовинні замки, фортеці, ратуші і церкви, собори і храми, окремі фрагменти вулиць і площ. Опрацьовані найдрібніші деталі, відтворена розпис фасадів будинків.

При цьому перегляд експонатів, найчастіше, супроводжується звуковими і зоровими ефектами. Наприклад, при натисканні на спеціальну кнопочку може зазвучати гімн країни або передзвін знаменитого годинника Лондона.

Реалістичності зображеним в макетах подій надають численні фігурки людей: садівники, які працюють у замку, парафіяни, які зібралися біля церкви або на міській площі, глядачі на трибуні. Так, в макеті найстарішої арени для бою биків в Севільї на трибунах розміщено 6 тисяч маленьких чоловічків. Всі фігурки іграшкових глядачів розписані вручну.

Всі фігурки іграшкових глядачів розписані вручну

Захоплює загальне планування парку - маршрут складений таким чином, що неможливо пропустити жодної з визначних пам'яток. Ландшафтний дизайн також заслуговує всяких похвал - кожен мініатюрний об'єкт відмінно вписується в природний рельєф парку, засаджений класичними квітниками і чагарниками, а також карликовими деревами бонсай (висотою не більше 30 см).

Вся Європа, як на долоні

Повернемося до нашої подорожі по парку. На перший погляд, мініатюри розташовані хаотично, і в їх різноманітті легко загубитися. Але це не так. Рух в парку організовано за певним маршрутом і починається воно з огляду визначних пам'яток Данії.

Ми ж трохи змінимо маршрут і спочатку розглянемо мініатюри Бельгії (країни-господарки цього парку) - собор Богоматері на тлі суцільної скелі в місті Дінан, Антверпен зі старою ратушею і мініатюрним чинним фонтаном Брабо, міста Льовен, Гент, Брюгге і ще багато чудових об'єктів.

Ми ж трохи змінимо маршрут і спочатку розглянемо мініатюри Бельгії (країни-господарки цього парку) - собор Богоматері на тлі суцільної скелі в місті Дінан, Антверпен зі старою ратушею і мініатюрним чинним фонтаном Брабо, міста Льовен, Гент, Брюгге і ще багато чудових об'єктів

Але, мабуть, що запам'ятався найбільше експонат - площа Гран-Плас у Брюсселі - це красива в Європі площа, яка щорічно в серпні прикрашається гігантським килимом з квітучих бегоній.

Хотілося б розповісти про все, але це просто неможливо. Експонатів дуже багато, тому пройдемося лише по деяким, особливо примітним. І, до того ж, набагато краще все це побачити своїми очима.

У мініатюрній Голландії можна побачити Амстердам, сирну площа в Алкмаре з музеєм знаменитого сиру, а також голландські млини 18 століття в містечку Кіндердейк. У Данії - кругові замки військових таборів вікінгів, Копенгаген з мініатюрною Нової гаванню з різнокольоровими яскравими будиночками і будівлею Фондової Біржі. У Швеції - одну з головних визначних пам'яток - Стокгольмську ратушу з унікальною вежею.

Фінляндія здивує мініатюрної середньовічною фортецею-замком Олавінлінна, розташованої на скелястому березі, Лондон - знаменитим Вестмінстерським палацом і годинниковою вежею, яку і представляти не потрібно. А Італія - ​​знаменитої падаючою вежею в Пізі (макет зведений з мармурових блоків), Палаццо публіці в Сієні, мальовничій Венецією з гондолами і головною міською площею Сан-Марко.

Франція в парку представлена ​​багатьма пам'ятками: Парижем з Ейфелевою вежею (її висота в парку - 13 метрів, а в дійсності - 324 метра), Тріумфальною аркою, спорудженої на честь перемог Наполеона з 600 іменами генералів і назвою 150 військових походів, які повністю перенесені на макет, красивій базилікою Сакре-Кер, кількома замками.

Сонячна Іспанія не менше колоритна. Тут ви зможете побачити собор Сантьяго-де-Компостела, королівський монастир Ескоріал, в якому 2600 вікон, 15 будівель, 1200 дверей і 86 сходів, макет площі кориди з ареною для бою биків в Севільї, Барселону з колоною Колумба і портом.

Німеччина зустрічає нас макетом Бранденбурзьких воріт у Берліні - головного символу не тільки столиці, а й усієї країни, слайдами Любека - міста «червоної цегли» і столиці німецького марципану, Шпайєрський кафедрального собору, древніх римських споруд в місті Трієр та інших не менш цікавих експонатів.

У Чехії нас чекає Староміська ратуша з астрономічним годинником, в Австрії - абатство Мельк на скелястому березі Дунаю. Греція представлена ​​Афінами і древнім Акрополем (5 століття до нашої ери).

Безумовно, деякі об'єкти легко впізнаються, але далеко не все. Не кожному довелось побувати у всіх містах Європи і познайомитися з її визначними пам'ятками в реальності. А тому деякі пам'ятники архітектури можуть залишитися непізнаними, якщо не скористатися інформаційними табличками, які можна знайти у кожного макета.

Так, на самому початку парку, з вами обов'язково захоче подружитися і сфотографуватися Помаранчева Черепашка - символ парку «Міні-Європа».

Чим ще цікавий парк «Міні-Європа» для дітей?

Погодьтеся, діти, особливо маленькі, не можуть довго розглядати нехай навіть найкрасивіші, але статичні об'єкти. Щоб привернути їхню увагу, потрібні рух, яскраві емоції та враження. І це завдання в парку «Міні-Європа» вирішена.

Все мініатюрні види транспорту (моделі автомобілів, поїздів, кораблів) в парку діючі - по іграшковим рейках поспішає швидкісний поїзд Талис, на злітній смузі аеропорту готові до вильоту аеробуси, кудись мчать автомобілі, з космодрому запускається ракета Оріон, по каналах плавають венеціанські гондоли , а кораблики по мініатюрним водними шляхами відправляються в подорож, працюють пороми, крутиться колесо огляду, махають крилами голландські млини. І наводяться всі ці механізми (близько 300 моделей) в рух простим натисканням кнопки, розташованої поруч з експонатом.

І наводяться всі ці механізми (близько 300 моделей) в рух простим натисканням кнопки, розташованої поруч з експонатом

Наприклад, виконавши цю просту дію, дуже легко пробудити вулкан Везувій, який раптом абсолютно несподівано «прокидається» і димить. А земля під ногами починає тремтіти і трястися. На макеті можна подивитися, як сталося падіння Берлінської стіни (була зруйнована в 1989 році, що дозволило нарешті об'єднати дві частини Берліна).

Все по-справжньому. Ось палає полум'я, і ​​пожежний катер поспішає в Барселонський порт, щоб загасити спалахнув пожежа. А на арені в Севільї відважні тореадори борються з лютими биками, під схвалення шести тисяч лялькових глядачів, що розташувалися на трибуні.

Інтерактивні атракціони і театралізовані вистави, що імітують справжні події, що відбуваються в міні-містах, цікаві і дітям, і дорослим. А за невелику додаткову плату можна і самому ненадовго опинитися в ролі капітана і покерувати катером.

Відвідування парку не обмежується переглядом основних визначних пам'яток. Для його гостей влаштовуються різні шоу, тематичні виставки та вечори. У липні і серпні по суботах влаштовується захоплююче видовище - феєрверк у нічному небі.

Прекрасний парк і в вечірній час - експонати, підсвічені ліхтарями, роблять і без того привабливу Європу ще більш ефектною і загадковою.

До речі, сезон 2015 року в парку «Міні-Європа» вже відкрито. І оновлений парк з безліччю сюрпризів з нетерпінням чекає своїх гостей.

Вартість відвідування парку «Міні-Європа» в 2016 році

  • Дитячий квиток (до 12 років) коштує 11,20 €
  • Квиток для дорослого - 15 €
  • Діти ростом нижче 1,20 м можуть відвідувати парк безкоштовно.

Є комплексні екскурсії, які включають в себе крім «Міні-Європи» відвідування Атомиума або аквапарку. Або все разом. Групові екскурсії коштують дешевше. Ну і, природно, вартість квитків в рублях буде залежати від курсу валют на дату поїздки.

Час роботи парку «Міні-Європа» в 2016 році

Парк працює щодня, за винятком короткого періоду (з 4 січня по 11 березня 2015 року).

Час роботи змінюється в залежності від сезону:

  • Влітку (липень-серпень) - з 9.30 до 20.00
  • Навесні (березень-червень) і восени (вересень) - з 9.30 до 18.00

Час роботи може бути змінено, тому перед поїздкою уточнюйте розклад на офіційному сайті парку: www.minieurope.eu.

Як дістатися до тематичного парку «Міні-Європа»?

Добиратися до парку мініатюр з Брюсселя можна на трамваї №7 або №51 або автобусами №84, 88, 17 або 18. Можна і на машині. Парковки поруч з парком - платні.

Кілька корисних порад

У парку так багато цікавих експонатів, що очі просто розбігаються від їх різноманіття. І тільки скориставшись картою-путівником, яку пропонують при оплаті вхідних квитків, можна впорядковано по номерах від одного об'єкта до іншого (все міні-пам'ятники пронумеровані) пересуватися по доріжках парку.

Що можна сказати ще? Парк Міні-Європа в Брюсселі - відмінне місце для сімейного відпочинку. І якщо вже ви опинилися з дітьми в Бельгії, неодмінно виділіть півдня і побувайте в цьому чудовому і цікавому місці. Запевняю, нудно не буде навіть маленьким дітям. А для дітей старшого віку - це привід зайвий раз перевірити себе і попрактикуватися в знанні географії та іноземних мов.

До речі, про парк «Міні-Європа» дуже багато відгуків. Ось витяг з одного з них:

«Парк просто чудовий. Це дуже веселе місце для дітей та дорослих, в якому на час і сам втрачаєш зв'язок з реальністю і повертаєшся в дитинство. Здорово побачити в одному місці всю Європу! І якщо хочеться швидко і за короткий проміжок часу отримати ємне уявлення про історію та культуру Європи, її міста, визначні пам'ятки і найцікавіших місцях - неодмінно відвідайте цей парк з мініатюрними, але шалено цікавими будівлями. Діти від нього в захваті, як, втім, і багато дорослих ... »

І наостанок, для тих, хто любить подорожувати з дітьми, хочу порекомендувати чудовий портал ЕвроГід , Де можна знайти багато корисної і потрібної інформації для організації сімейного відпочинку в Європі. А поки, поки ...

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Чим ще цікавий парк «Міні-Європа» для дітей?
Як дістатися до тематичного парку «Міні-Європа»?
Що можна сказати ще?
Сподобалася стаття?

Новости