Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Музеї Брюсселя на порталі Паблік Тревел Тюмень

Музеї Брюсселя

Музеїв в Брюсселі незліченна безліч, так що вам не доведеться гуляти і десяти хвилин, щоб натрапити на один з них. Кожен знайде тут галерею або музей на свій смак - ми знали що ви любителем класичного живопису, або ж вас більше цікавить історія пивоваріння.

Музеї Брюсселя

Почати своє знайомство з музеями Брюсселя безсумнівно варто з Музею міста, який розташований в будівлі Будинку короля на центральній площі Гранд Пляс. У музеї представлені колекції, що розповідають про історію та культуру Брюсселя, починаючи з днів заснування міста до сьогоднішнього дня.

Музеї Брюсселя

Один з найважливіших музеїв Брюсселя - Королівський музей витончених мистецтв. Він має у своєму розпорядженні величезними колекціями живопису і скульптури, які охоплюють період з 14 століття. До складу Королівського музею входять розташовані поруч з королівським палацом Музей Античного мистецтва - містить колекції фламандських, голландських, французьких та італійських майстрів живопису 14-18 століть, а також Музей Сучасного мистецтва - основу якого складають роботи бельгійських художників 19 століття.

Музеї Брюсселя

У виставкових залах можна оглянути чудові роботи Пітера Пауля Рубенса, Антоніса ванн Дейка, Ієроніма Босха, Поля Гогена, Вінсента ван Гога та інших не менш знаменитих художників.

Звичайно, для того щоб встигнути насолодитися цим містом, - а в Брюсселі є на що подивитися! - слід встати по-раніше. Ну не спати ж ви приїхали!
Подорож краще починати з самого серця Бельгійської столиці - з площі Grand Place. Її не дарма вважають найкрасивішою площею Європи. Головні будівлі - Міська Ратуша і Будинок Короля. Навколо них - споруди XVII століття, що служили Будинками різних гільдій.
музей пивоваріння
Зовсім недалеко, на площі, зліва від ратуші, знаходиться музей, в який неодмінно варто заглянути - Музей пивоваріння.
Адреса: Grand Place, 10
Відвідавши його, ви зрозумієте, що Бельгію не дарма вважають батьківщиною пива. Музей розташувався в підвалі Будинку Пивоваров, спустившись в який ви відразу поринете в атмосферу середньовічної таверни. Потім - різке повернення в століття XXI. Вас познайомлять з найсучаснішим обладнанням, що використовується сьогодні в пивоварінні і покажуть цікавий відеофільм про пиво.
Музей відкритий щодня, в будні дні з 10:00 до 17:00. А в неділю та дні державних свят - з 12:00.
Музей какао та шоколаду
Вдосталь намилувавшись площею, обов'язково загляньте в провулки - виявите багато цікавого. Наприклад, в одному з них, розташованому на південному заході площі, знаходиться Музей какао та шоколаду.
Адреса: Rue de la Tete d'Or, 9-11
Найближча станція метро - Bourse / Beurs
Будівля є одночасно і музеєм, що включає в себе демонстраційний зал, і магазином.
Втім, навіть не знаючи точної адреси, ви навряд чи пройдете мимо - п'янкий запах гарячого шоколаду вкаже вам вірну дорогу. Купивши квиток і спробувавши розтоплений шоколад, ви зможете подивитися на роботу шоколатьє і оцінити на смак їх творіння. Потім - у вашому розпорядженні два поверхи музею і цікаві експозиції, присвячені какао і шоколаду.
Музей відкритий щодня, крім понеділка з 10:00 до 16:30
І, на жаль, це той рідкісний випадок, коли «Брюссельська карта» не діє. Втім, відвідати цей музей все-одно варто!

Ще один музей Брюсселя знаходиться під заступництвом королівської сім'ї - Королівський музей мистецтва та історії, який знаменитий на весь світ своєю рідкісною колекцією експонатів розповідають про історію Єгипту.

Крім того, артефакти зібрані в цьому музеї, дають докладне уявлення про життя людей на всіх п'яти континентах з моменту виникнення людства до сьогоднішнього дня. Рідкісна екскурсія по музеям Брюсселя обійдеться без відвідування Атомиума - грандіозної моделі збільшеною в 150 мільярдів разів молекули заліза. Крім своєї культурної цінності, Атоміум несе ще й просвітницьку мету - всередині музею розташовані експозиції, що розповідають про мирне дослідженні атомної енергії.

Крім своєї культурної цінності, Атоміум несе ще й просвітницьку мету - всередині музею розташовані експозиції, що розповідають про мирне дослідженні атомної енергії

Музеї Брюсселя

У підніжжя Атомиума розташувався затишний Брюпарк, де навіть маленька дитина може відчути себе Гуллівером серед ліліпутів. Тут знаходиться музей «Міні-Європа», в якому зібрані копії 300 знаменитих будівель в 25 разів менше оригіналів. Лондонський парламент, Ейфелева вежа, Афінський акрополь - всі ці європейські пам'ятки по пояс дорослій людині.

Гуляючи в центрі Брюсселя я зацікавилася дуже гарним будинком, побудованим в стилі ар-нуво. Виявилося там розташований Музей музичних інструментів. Це приголомшливий музей. Багато-багато музичних інструментів, згруповані на одному поверсі за історичним принципом, на іншому - за національною, представлені інструменти різних народностей. На третьому - тематична експозиція: струнні, духові, клавішні. Я побачила екзотичні інструменти, про які я тільки чула або читала. Але найдивніше - більшість інструментів можна услушать через бездротові навушники. Переходиш від одного експоната до іншого і одна мелодія змінюється іншою. Іноді завмираєш перед інструментом надовго, щоб
кілька разів насолодитися однією і тією ж мелодією, особливо якщо це Мрії Любові Ференца Ліста.

Тим, хто цікавиться архітектурою, напевно буде цікаво відвідати брюссельський Музей архітектури La Loge. Музей знаходиться в будівлі, де колись розташовувалася масонська готель «Права людини». Він присвячений архітектурним проектам і знахідкам починаючи з 1875 року. Також він цікавий своєю філософської підгрунтям. У самого входу можна побачити мозаїку, на якій в графічному вигляді зображена теорема Піфагора. Ідеєю про те, що не тільки в архітектурі, але і у всьому нашому житті є закономірності, які необхідно дотримуватися - пройняті всі експозиції музею.

Музеї Брюсселя

Крім того, прогулюючись по цьому дивно красивому місту, варто також заглянути в наступні музеї Брюсселя: Королівський музей Центральної Африки, Королівський інститут природної історії, Музей воскових фігур, Музей пивоваріння, а також брюссельський Музей коміксів.

Новости