Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що туристам потрібно подивитися в Мексиці: все, заради чого туди коштувати поїхати ...

  1. Переліт в Мексику: веселощі починається
  2. Наші мексиканські «будильники»
  3. Ворожіння Кам'яної Гості
  4. Перше враження
  5. Що подивитися в Мексиці
  6. Скрудж - аніматор
  7. Їжа Мексики - культурна спадщина цивілізації
  8. Піраміди, але не ті ...
  9. острів Жінок
  10. Посперечаємося, що з'їм?
  11. Мексиканська парфумерія
  12. Мексиканський автопром ... І тітки «в Половіков»
  13. Вечеря пропускати не можна!
  14. Без слів ... Зі сльозами.
  15. Післямова

Вітаю, шановні читачі!

Сьогодні на нашому блозі я публікую статтю про відпочинок в Мексиці.

Що це за країна, хто там мешкає і чому російських туристів не вражають мексиканські піраміди?

Про все це в розпал російської зими розповів нам наш автор Віктор Баскаков, подарувавши нам всім «канікули в Мексиці».

Отже, одного разу в Мексиці ...

Переліт в Мексику: веселощі починається

Переліт в Мексику: веселощі починається

Зараз пенсіонеру потрапити в Північну чи Південну Америки - все одно, що за часів соціалізму купити «Жигулі»! Мені пощастило двічі. За півціни я злітав в Домінікану, спасибі Холері (почитайте в нашому блозі «А вам по кишені поїздка в Домінікану?» ). А де я знайшов гроші на політ у Мексиці, рекомендую прочитати тільки перший абзац в іншому оповіданні - «Новий Рік в Сінгапурі»

У московському аеропорту я звернувся до касирки: «Дівчина, у нас з сином зростання під два метри. Можна нам місця перед запасним виходом, щоб ноги витягнути. Летіти 12 годин ». Вона задумалася: «У мене вже є замовлення на нестандартне подвійне місце. Я віддала 11-й ряд «C» і «D». Тоді Вам - місця «А» і «В».

Публіка нашого рейсу була ще та: група мексиканців з гітарами, слава Богу, не расчехлённимі - вони і без них тріщали, як зграя какаду. Ансамбль ліліпутів ... Якісь скандинавські веслярі ... Прямо «Цирк дю Солей»! Під гул салону, я пакував в ручну поклажу фотокамеру, коли почув ... ТИШУ! Замовк навіть чийсь кричить немовля. Почулася хода Статуї Командора з «Дон Хуана». За проходу йшла «Кам'яна Гостя», з нас зростанням, але вагою за півтора центнера, не зійти мені з цього місця 11-А!

Вона повернулася, і я побачив на спині її куртки все пояснює напис «SUMO». А-а, сумоїстка! .. Стюардеса підвела вузькоокі японку до двох крісел правого ряду і зняла з них обидва підлокітники. Жінка сіла відразу на два сидіння, жалісливо взвізгнувшіе під нею. А я тихенько поцікавився у стюардеси, як зараз в авіації стежать за центровкой вантажів в літаках.

Далі все за планом: переліт «Москва - Канкун» ... Сон, їжа, сон ... Приліт, багаж, трансфер на мікроавтобусах, знову сон, щоб «потрапити» в місцевий режим.

Наші мексиканські «будильники»

Наші мексиканські «будильники»

Вранці, під вікном нашого номера на першому поверсі, пролунав «галас і гавкіт», і навіть папуга звідкись, по-моєму, кричав. Потім - стук у скло пазуристою лапою. На веранді, в позі кається пілігрима, сидів на двох лапах і своєму хвостище ... носатий Буратіно. «Носухи! .. попереджали ж на рецепшн, не відкривати двері на балкон! ..». Представник сімейства єнотових явно чогось просив. На столику біля мене стояла «чергова», від адміністрації, подарункова пляшка текіли з гарненьким сомбреро замість кришки і пачка печива.

На столику біля мене стояла «чергова», від адміністрації, подарункова пляшка текіли з гарненьким сомбреро замість кришки і пачка печива

Я уважніше придивився до нахабі: ліве вухо прохача було скручене, мабуть, в бійці. «Місцевий забіяка, але текілу явно не п'є» - логічно подумав я. Хоча тут же згадав, що в Арктиці полярники привчили ведмедя грітися спиртом. Коротше, прибрав пляшку і кинув десяток печенюшок в вікно, прямо в середину зграї хвостатих жебраків. Він чекали Вожака, і він царствено пройшов до закуски.

Він чекали Вожака, і він царствено пройшов до закуски

Як би нам його називати, подумав я, але тут з сусіднього балкона почувся верескливий голос: «Скрудж! .. Злодій! .. Знову« Кока Колу »поцупив! Діма, я ж просила, не залишати двері відчиненими! »« Скрудж »- від« скрученого »вуха - дотепно! .. До того ж і англійське значення« Жадина »тут було до місця. Скрудж ганяв всіх: і своїх, і копібару- місцевого гризуна і водосвинок-агуті. Індіанці називають носух - коата (за рухливе рильце-ніс, яким вони риються в листі, шукаючи жуків, скорпіонів, мурах. Не гидують жабами і ящірками.

Ворожіння Кам'яної Гості

До сніданку я прогулявся на пляж, милуючись пальмами. У Єгипті вони - короткі і прямі, в Домінікані - височенні і нахилені, а тут, в Мексиці, вище єгипетських, але менше домініканських. Але кокоси різних видів теж представлені дуже багато. А ось і Океан! .. Наш широченний пляж ... Пісочок - біленький ... Легкий бриз ... Уже жарко, а я - в затінку. Умиротворення ...

- Вадик, сюди! Тут, під пальмою сядемо! - цьому жіночому рику міг би позаздрити сам король Річард Левине Серце. Я озирнувся: по прибережній піні в мою сторону йшла Кам'яна Гостя. «Японка» тягла за руку худенького підлітка в рятувальному жилеті. Під пальмою вона розкинула для сина покривало. Притаманне мені цікавість не дозволило тягнути час:

- Вибачте, а я вчора подумав, що Ви - японка. Мене збила напис «СУМО». Хочете стати, як Міхаханов? »(Примітка: Анатолій Міхаханов - перший російський сумоїст-професіонал в Японії). За погляду жінки я зрозумів, що виріс в її очах на цілу голову: «Ви знаєте Міхаханова? Так, я займаюся сумо. У нас - в Іжевську ... »-« Вас як звуть? »-« Люба ».

- Мене - Віктор. Люба, дайте Вашу руку! Я керую циганським ансамблем, тому можу вгадати, хто Ви, і навіть, хто Ваш тренер.
- Вадик, що не крутись! .. Якщо дядько вгадає, можеш знову пірнати! ..
- Вадик, можеш йти відразу: мама твоя - удмуртки, а тренер у неї - Анна Жигалова - багаторазова чемпіонка світу з сумо!
- Урра! Прравільно! - закричав щасливий плавець і з розгону кинувся в воду. Люба округлила вузькі очі і вражено видихнула: «Звідки?»
(Казку руйнувати не можна, і я секрету їй не розкрив. Просто недавно дивився фільм про сумо і Міхаханова. А в групі спортсменів, що прилітали з моїм Ансамблем в Лондон, на Старий Новий рік, разом з Плющенко і Хоркіної була тоді ще 26-річна Ганнуся Жигалова (зріст 186 см, вага 142 кг). Ну, а Іжевськ - столиця Умуртіі).

- Люба, а що Міхаханов, до сих пір ДРУГИЙ в світі з бойового вазі в Японії?

- Ні, вже ПЕРШИЙ - 273 кілограми!

- Люба, зростання у нього як у мене, але важить в ДВА рази більше. Чим же він харчується? ..
... Вона змахнула рукою: «Ой, добре, що нагадали ... Вадик, підемо снідати!» По дорозі я гортав «блокнотик» Люби, більш схожий на том енциклопедії. На першій сторінці - всім відомі рядки: «Сніданок з'їж сам. Обід розділи з другом. Вечерю віддай ворогові ». Але ... епіграф був акуратно перекреслені червоним фломастером і під ним - дивовижне резюме: «Люба, хочеш стати Чемпіонкою, роби все НАВПАКИ!» Далі: друк спортивного товариства і підпис - «Тренерський склад». У блокноті були прописані ВСІ дні тижня з раціоном борця (білки, жири і вуглеводи). Від себе додам: дізнавшись, що МОЖНА Є ВНОЧІ, я полюбив сумо!

Перше враження

Перше враження

... Коли Люба протиснулася в двері ресторану, кларнетист ансамблю, що репетирує на сцені «Румбу», замість фа просвистів ля-бемоль, а барабанщик впустив маракаси. На обличчі приреченого метрдотеля Рамона явно читалося: «Все, накрився« олл інклюзив »! ..» (Тільки я тепер знав, що сніданок сумоїсту ВЗАГАЛІ не покладено!).

І Люба здивувала всіх. Вона поклала на тарілку мюслі, пластівці, взяла склянку молока і віднесла Вадику. Сама сіла поруч і стежила, щоб синок все з'їв. Метрдотель став дивитися на неї набагато благожелательнее ... Я думав, що навряд чи хто з місцевих дам буде спілкуватися з «незвичайною» сусідкою по готелю. Але на другий день Любу окупували німці (як би це дивно, історично, що не звучало). Вірніше, німкені ... Ельза і Грета, обидві з Мюнхена. Теж товстухи, теж любительки пива, як і Люба. Але Їй-то, як Сумоїстка, буддизм зовсім не забороняв п'ять-шість кружечек під час їжі. (Як то кажуть, пиво для ваги і для вазі). А німкені-то чого? І тільки на дискотеці зрозумів. Хитрі баварка до появи Люби не користувалися тут успіхом, а на її тлі виглядали ще цілком «фігуристів». (Див. Фото). О, жінки! ..

Що подивитися в Мексиці

Готельний гід Дієго запросив нас на співбесіду. Каюсь, раніше я думав про Мексику словами хлопчика з одного американського фільму. Батька звільнили з нью-йоркського банку, і син запитав його: «Тату, а ми що, тепер будемо бідними, як мексиканці?»

Гід на мій невинне запитання про багатство країни відбарабанив чітко: «Як в Росії: своя нафта, природний газ, срібло, поліметали. Ми - найбільші в світі експортери плазмових телевізорів, смартфонів. Але, зізнаюся, у Вас - в Росії, є одна штука, якої у нас, мексиканців, немає! (Ми гордовито випростались). - У нас немає Вашої «Монстра» - ЖКГ (Дієго був здОрово підкований!). Ми не витрачаємо на центральне опалення. Весь рік температура - 30 градусів. Розвиваємо металургію, машинобудування, нафтохімію. А вже автомобілі збираємо всіх відомих марок! »

Встряв наш сусід, білорус Михась: «Але ж бідні і багаті у вас є?» - «Так, але в цьому році вже 17% мексиканців поповнили ряди середнього класу. Всесвітній Банк зазначив, що темпи зниження розриву між багатими і бідними в Мексиці - найвищі! »-« Гаразд, Дієго, давай про екскурсії! »- запропонував Михась.

... Ми записалися на екскурсії в міста Ушмаль і Чичен-Іца (Пам'ятки культурної спадщини Юнеско). Так хотілося подивитися на Велику Піраміду ... Ну, і, звичайно ж, «Острів Жінок»! А поки - на пляж! ..

А поки - на пляж

Скрудж - аніматор

Що цікаво, що зустрілися носухи навіть нічого не клянчили. Вони зустрічали гостей тільки ПІСЛЯ обіду або сніданку. Знали, що з зборів у Гіда нічого в кишені не принесеш. Скрудж чомусь з першого дня слухався Любу, мабуть, відчував у її особі (і фігурі) підтримку і опору. Причому, він не був підлизою, що не плазував перед частуваннями.

Та й жаднюгою назвати його було не можна. Він був справедливим Ватажком: їв одну порцію, забирав іншу в рот і ніс в зарості. ( «Там у нього бебі» - пояснив гід). Ви запитаєте, чому я так довго говорю про коати? Ми називали їх «денними аніматорами». Як чудово було сидіти в гойдалці біля свого номера і милуватися метушнею носух, суєтою копібар, гонками агуті. А як смішно єноти «полощуть» видобуток - спійманого краба або мідій!

Одного разу вночі у Люби здуло вітром і кудись понесло сушівшійся на веранді хустку з написом сумо. А через день Михась, повертаючись з пляжу, бачив, як Скрудж полоскав в нашому басейні якусь білу ганчірку. (До речі, в «Куточку Дурова», на циркову арену просто виносили будиночок єнота з написом «Прачечна» і залишали клаптики тканини у тазика з водою. Ніякої дресирування! .. Господар будиночка сам полоскав білизну перетинчастими лапами). Так ось, через три дні висохлий хустку лежав на столику Люби. - «Це Скрудж!» - божився Михась. Він - атеїст, і я йому повірив.

Їжа Мексики - культурна спадщина цивілізації

Їжа Мексики - культурна спадщина цивілізації

На території нашого готелю було два головних і чотири «а-ля картових» ресторану, як це і прийнято в пристойному туристичному співтоваристві. До речі, п'яних і навіть помітно «випили» я не помітив. Всьому виною Пам'ятник «Покровителя Алкашів», як називали його постояльці, що розташувався недалеко від одного з ресторанів.

Ми познайомилися з шеф-кухарем самого головного ресторану - Марією-Фернандо ... Причому, в момент отримання нею догани від метрдотеля. Рамон нагадав мого старшину, який вичитував кухаря за що залишилася в каструлях їду. Тут же каменем спотикання виявилися улюблені мексиканцями БОБИ. Як нам з Любою пошепки прокоментував обідав поруч Дієго, Рамон лаяв кухарку за те, що вона зварила їх цілу каструлю, забувши, що музиканти з Гвадалахари - культурної столиці Мексики, поїхали напередодні. Що жили тут баварці більше налягали на сосиски, китайці - на рис.

У відкритому блокноті Люби, боби, за розкладом, були у неї тільки назавтра. Але вона, кинувши погляд на схилену кухарку, встала, взяла з роздаткового лотка весь «тазик» з бобами і, поставивши перед собою, зачерпнула ложкою пряно пахне страву. Рамон ще хвилин п'ять продовжував «екзекуцію» Марії-Фернанди, коли у вікно кухні просунулась потужна длань і легенько постукала ПОРОЖНІМ стравою по його голові: «Товариш, можна Вас?» Оглянувшись, Рамон здригнувся і злякано подивився на Дієго. Той незворушно переклав: «Вона просить добавки! ..» Чи треба говорити, що Марія стала відданою Подругою Люби і на дискотеку гордо приходила в подарованій їй футболці «Іжевськ - столиця Удмуртії».

Марія-Фернанда «обрушила» на нас кращі творіння ацтекських кулінарів. Своїм шлунками ми зрозуміли, що не дарма Мексиканська Кухня включена до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Кухарка продуктами виклала на обробному столі і основні кольори мексиканського прапора: Зелений (перець чилі), Білий (цибуля), Червоний (помідори) ...

Основа багатьох страв - Тортілья (кукурудзяний лаваш). А вже потім в нього кладуть таке, що неможливо забути ніколи. Люба просто обожнювала Буріто (м'ясний пиріг) і енчілади (загорнуті в корж м'ясо, квасолю). До того ж, все це рясно поливали приправами, сирним соусом. А Михась, хоч і залишився відданим своїй Бульбі, просто млів, поїдаючи Чімічангі (обсмажені трубочки з м'ясом, сиром і помідорами). Фотографуючись на пляжі для своїх друзів, Михась завжди вставав боком, щоб приятелі бачили його живіт. Він навіть написав слоган: «Це вам не бульба з квасом, а текіла з смачним м'ясом!»

... Я пишу ці рядки вночі, ледве стримуючи моторошне бажання відкрити холодильник і кинутися в ейфорію сумо! .. Ну, а квасоля, яка «познайомила» Любу з кухарем! .. Що тут творять з бобами, додаючи часник, перець чилі, перець халапеньо , кінзу, кумін, цибулю! Та й, звичайно, авокадо. Суп теж з цих же інгредієнтів (природно, з тортилії). Ми з Міхасем до всіх сортів м'яса брали тільки пюре, ну і боби! .. Щодо «третього» страви ... Вадик в перший день радісно закивав, коли дядько Дієго запропонував йому цілу кружку гарячого шоколаду. Хлопець явно був налаштований на щось незвичайне, типу рідкий «Снікерс», але, ковтнувши, скривився: «Це ж Какао! ..»

Піраміди, але не ті ...

Піраміди, але не ті

Вранці нас підхопила шустренько «Газель» з написом російською мовою «З нами пізній Мексику». (Див. Фото). Ми їдемо в місто Ушмаль (на мові майя «тричі побудований»). Дієго пообіцяв показати загадкові руїни квітучого колись міста майя.

І ось вони - джунглі півострова Юкатан! Земля Пуук ( «країна низьких пагорбів»). Уцілілі будівлі і руїни прикрашені зображеннями тварин, птахів, різних божеств. Піраміда Чарівника, висота - 38 метрів, що зводиться з 6-го по 10-ий століття (!) Всередині піраміди - П'ЯТЬ храмів, кожен з яких будувався ПОВЕРХ попереднього.

Дієго, як вождь ацтеків, витягнув руку і вказав на грандіозну споруду: «Палац Губернатора! .. із стометрової фасадом! ..» На відміну від німецьких туристів, ми особливо не вразили, і гід не забув сказати дотеп: «Росіяни чомусь цього майже ніколи не дивуються. Я теж якось випадково дивився випуск «Моменту істини» у Караулова. Там «будиночок» одного якогось вашого Губернатора не менше! »(Крити нам було нічим! ..)

По дорозі Дієго завіз нас на плантацію «Блакитна Агава». Так ось з чого роблять знамениту Текілу! .. Що характерно, працівники були тверезі! Хоча «алкогольних» покажчиків тут було хоч відбавляй! Ось ціла вулиця «Джим Бім» - бурбона і віскі. Михась убив ерудицією, оголосивши: «Бурбон роблять з кукурудзи, а віскі з ячменю!»

»

Поруч розкинули лотки продавці виробів з обсидіану (вулканічного скла). Жінок зацікавили прикраси, руки чоловіків потягнулися до стародавніх клинків майя та ацтеків. Дієго пояснив, що леза з обсидіану мають крайку товщиною в нанометра і використовуються, як ... скальпель. Красень-ніж я привіз мою однокласника-хірурга. Авось, не знадобиться! ..

Авось, не знадобиться

Увечері нас чекало світломузичне шоу серед руїн стародавнього міста. На чотирьох європейських мовах пролунало потужне вступ: «Почуйте, люди! .. Це - Розповідь про зниклої цивілізації Майя!» (Схоже шоу я бачив тільки біля єгипетського Сфінкса).

» (Схоже шоу я бачив тільки біля єгипетського Сфінкса)

Місто Чічен-Іца - культурний центр майя, розташований в сотні кілометрів від Меріди - столиці Юкатана. Переклад назви міста зачарував Вадика - «Рот колодязя чаклунів води». (Пацан якраз читав книжку «Чаклун з клану смерті»). До знаменитої піраміди можна було доїхати на велорикші. Найпростіша конструкція: велосипед, але замість переднього колеса - легка візок на двох пасажирів. Така собі триколісна конструкція. Любу господар не повіз! .. Ні за які гроші! Не знаю чому…)))

І ось - Велика Піраміда, Ель-Кастільо, піраміда бога Кукулькана. Наверх заборонили підніматися зовсім недавно. А звідти, говорив Дієго, просто приголомшливий вид на древнє місто. Вважається одним з Семи НОВИХ Чудес світу! .. Подивіться мої фото. Напевно, справедливо, якщо вже з семи ДРЕВНИХ чудес залишилися тільки піраміди Єгипетські.

А ось в Священному сеноті нам довелося побувати. Ніхто по приїзду в Росію не вірив мені. Але я ж не говорив Синоду. А в Мексиці, в Чичен-Іца, недалеко від міста існує ця величезна кругла вирва більше 60 метрів в діаметрі. Усередині колодязя жив Бог Дощу Чак. Народ майя приносив йому людські жертви, кидаючи засуджених на дно сеноті. Багато наших молоді туристи стрибали з великої висоти слідом за місцевими «плавруками». Коли Дієго запропонував стрибнути мені, я гідно відмовився: «Займаюся Сумо, сьогодні у мене День Зосередження!»

острів Жінок

Острів Жінок розташувався в тринадцяти кілометрах від Канкуна. Свою назву отримав через численні статуй шанованої народом майя- Богині родючості, медицини, Щастя і Місяця - Ішчель. Тут, на просторі сім кілометрів побудовані готелі, ресторани. Пляжі славляться оксамитовим піском і дивовижним морем.

На одному пустельному пляже гігантські морські черепахи відкладають яйця. Співробітники черепашачою ферми Тортугранія зберігають яйця на території, що охороняється від браконьєрів і хижаків. Ми застали очаровашек-черепашок ... Новонароджених «Тортилли» переносять в ставок, звідки потім (навіть за допомогою туристів) - в море ... Недалеко - Морський Палац-Дельфінарій! .. Нас «кинули» до дюгонів (ламантинів). Такі розумні звірятка! Дюгоніха підпливла до Івана і ... поцілувала його своїм мокрим носом. Люба сповістила: «Ось, як з вами-мужиками треба!» Бризки, вереск дітвори ... Катання на двох дельфінів! «Спів» дуетом з морським левом. Мексику ми не забудемо!

Посперечаємося, що з'їм?

Обід був запланований в придорожньому ресторанчику. Жінки заглянули в парфумерний магазин, а ми пройшли в зал. Господар, огрядний, як Тарас Бульба, посадив нас за стіл, а сам повернувся до співрозмовника. Він про щось з ним сперечався, потім попросив розбити їх рукостискання. Дієго прошепотів: «Матео - пристрасний сперечальник. Любитель парі ». Офіціант приніс нам тарілки з величезними кусіще «Свинини-гриль».

Вадик насупився: «Я і половину не з'їм. Це тільки Мамі під силу! .. »Мене осінило:« Дієго, сьогодні який день тижня? »-« Четвер, а що? »-« Думаю, що ми всією компанією пообідаємо безкоштовно! »-« Віктор, знаєте, скільки стОит таке страва? Що ж потрібно зробити, щоб скнара Матео розщедрився на п'ять БЕЗКОШТОВНИХ порцій? »-« По-перше, не п'ять, а ШІСТЬ ... »До гіда« дійшло »:« Люба ??? »-« Так, ми з Матео посперечаємось ... »

Дієго перекладав мої питання до підійшов Господарю: «Ви самі, скільки таких порцій з'їсте за один присід?» - «Сім років тому - подвійну порцію! Зараз тільки півтори! »-« А хто-небудь з відвідувачів з'їдав більше? »-« Ось тоді я і програв одному німцю. Він подужав ТРИ. А чому ви запитуєте? - «Матео, зараз підійде ще один супутник нашої компанії, перекриє рекорд німця в два рази, - з'їсть поспіль ... ШІСТЬ порцій! Сперечаємося?!. »Матео гукнув офіціантів, і вони почали іржати, як божевільні.

- Скажу більше, Матео, ми навіть ускладнити для себе завдання: наш учасник ще й зап'є ці порції ... шість кружками пива!

Вереск офіціантів став просто непристойним. Я підсумував: «Якщо ми програємо, то оплатимо подвійну вартість наших обідів. Якщо виграємо - то все обідаємо безкоштовно! .. »Матео швидко потиснув мою руку, щоб я не передумав.

Раптом, як у казці, скрипнули двері ... Потім ... скрипнули підлоги ...
Матео не знав цієї пісні, інакше, побачивши Любу, доспівав б: «Все мені ясно стало тепер! ..» Господарю просто не пощастило: я вчасно згадав смішну запис в «блокнотику» сумоїстки: «Урра! .. У ЧЕТВЕР мені можна просто об'їстися М'ЯСОМ! .. »

Мексиканська парфумерія

Після переможного «кулінарного» змагання, на зекономлені гроші, ми купили Любі нову парфумерну «фішку». Штучка була стояти! «Непарфюмерная» Мексика першою відкрила свій ринок для австралійської компанії JewelStone, що запропонувала парфюмерно-ювелірні аксесуари: підвіски, сережки, браслети з ароматизованими камінням усередині. Тільки камені не прості, а з запахом Шанель № 5 або ароматом Джиммі Чу. Носи таку підвіску весь день, потім бережи камінь в спеціальній коробці.

А назавтра можеш покласти камінь з іншим ароматом. Люба вибрала підвіску у вигляді глобуса із запахом Lady Gaga Fame і (на зміну) Prada Candy. Продавщиця запевняла, що запахи зберігаються не менше місяця.
- А через три тижні, Люба, можеш продати в разі чого! - підказав господарський і передбачливий, як і всі білоруси, Михась.
- До речі, темпи зростання жіночої (і чоловічий) парфумерії у нас + 8% в рік! - не забув додати Дієго.

Мексиканський автопром ... І тітки «в Половіков»

І тітки «в Половіков»

... Наш мікроавтобус нісся крейсером, розсікаючи автомобільну «річку». Дієго торохтів, як з кулемета: «Мексика на четвертому місці в світі по експорту автомобілів. Після Німеччини, Японії і Південної Кореї. Ось, дивіться, зустрічні: Форд ... Фольксваген, Хонда, Тойота, Мерседес, Ауді-Люкс! (І - захоплено): КРАЙСЛЕР! .. Все - нашої Мексиканської збірки! .. »Але тут гід завмер: нас, як« стоячих », обігнало якесь стрімке, торпедно-перламутрове диво і ... розтануло вдалині. Йому, навздогін - словесний «фонтан» Дієго:
- Бачили? .. Спорткар! .. Наш Даніель Мастретта створив це диво! .. Ціна - 60 тисяч доларів. Фордовський движок в 250 «конячок». «Мастретта» набирає стокілометрову швидкість за 4 секунди! .. »

... Водій Мануель включив нудний місцевий гітарний дует, і Дієго задрімав. А я все фотографував дивовижні пейзажі казкової країни. Містечка, на площах яких знімалися вестерни, і палили один в одного з кольтів хоробрі ковбої в сомбреро. Пропливають вітрини з мрією Остапа Бендера про «білих штанях» ...

Вадик розвеселив всіх захопленим криком: «Мамо, дивися, тітка в постілці!» - Люба зніяковіла: «Синку, це - пончо!» Ми посміхалися, смакуючи вечерю, як раптом Мануель різко загальмував перед довгою пробкою з усіх представниць автомобільної промисловості Мексики.

Вечеря пропускати не можна!

Дієго придивився: «О-о, там поліція! Можна розім'яти ноги ... ». Ми з Дієго і Будь дійшли до повороту. Біля пальми, перегородивши дорогу, стояла та сама перламутрова «Мастретта». Як пояснив нам мексиканський даішник, спорткар, щоб не переїхати ігуану, різко повернув і мало не вилетів з дороги. Мотор «заклинило» ... Водій в білосніжних брюках сидів на пенёчке під пальмою і нервово курив гаванську сигару.

Даішники все вже з'ясували і чекали кран, щоб зрушити машину і звільнити трасу. Дієго присвиснув: «Через півгодини! На вечерю ми точно встигнемо ». Люба видихнула: «Вечеря пропускати не можна! ..» Вона зробила крок до «Мастретте», присіла, як перед початком сутички в сумо, і, трохи піднявши над землею корпус спорткара, описала їм півколо, звільнивши смугу. Водій відкрив рот, і тліюча сигара впала йому прямо на ширінку. Даішник впустив свисток, який у самій землі підхопив місцевий «Скрудж», шмигнувшій в кущі ...

Коли ми проїжджали повз спорткара, даішники стояли, витягнувшись «струнко», віддаючи честь Любі. З пальми дув у свисток задоволений коати. На вечерю ми встигли (на жаль метрдотеля Рамона).

Без слів ... Зі сльозами.

... День від'їзду ... Валізи біля виходу. Ми - на веранді ... Носухи ходять колами, знаючи, що коли люди заберуть свої ящики, вони тут більше ніколи вже не з'являться. Часом я вірю в містичний зв'язок між нами ... Скрудж вивів «у світ» своїх чотиримісячного малюків, з цікавістю обнюхував траву. Люба ... Вона дивилася тільки на свого одновухого улюбленця, єдиного, що стояв, як вартовий, який охороняє свою зграю. Ми вже розрізняли десяток команд-свистів Скруджа: переливчастий - «Доброго ранку!»; просить, коли він помічав наші роздуті від частувань, кишені; «Кличе» - загальний збір зграї ...

І раптом! .. Зараз - незнайомий нам, гортанний крик-сигнал небезпеки і пильний погляд в одну точку на небі ... Носухи завмерли ... Я як раз машинально «зловив кадр», встигнувши зробити чіткий знімок, коли почувся свист крил, і темний розчерк остроугольной тіні перетнув галявину ... На носух стрімко пікірував орел ... Єдиний страшний їх ворог. Швидко втекти з центру галявини зграя не встигала. Носухи риссю не бігають, швидкість у них всього один метр в секунду.

Але Скрудж не дарма був Ватажком: він по-особливому свиснув, і зграя тут же розсипалася в різні боки, збиваючи «приціл» стерв'ятникові. А сам Часовий залишився на увазі, «викликаючи вогонь на себе». І коли орел, витягнувши вперед лапи з кігтями, спробував збити його своєю вагою і швидкістю, Скрудж трохи присів на хвіст, пропустивши птицю над собою, потім стрибнув на спину загальмувати хижакові. Йому пощастило, він збив орла на землю, вчепившись зубами в спину. Орел не міг його клюнути. А сорок зубів Скруджа надійно тримали здобич. Ікла у носухи лезвіеподобние, корінні зуби - навіть з високими горбками. Зграя разом з малюками встигла сховатися в заростях. (Я пишу ці рядки набагато довше, ніж йшло сама дія. З моменту атаки орла пройшло від сили п'ять секунд).

... Але тут, через крони пальми, прямо на спину Скруджа впав ще один крилатий сірий привид, трохи менше першого. ... Люба закричала так, що у нас кров застигла і з ганку веранди кинулася до місця сутички. Орел злетів з короткого розбігу, а звільнила його орлиця вдарила Скруджа дзьобом в потилицю і теж знехотя піднялася в повітря. Підбіг Дієго закричав: «Це вона - Орлиця, рік тому йому вухо порвала! ..» - «Тихо. Не кричіть! »- видихнула Люба, тримаючи на колінах закривавлену голову Скруджа. Вона зняла з шиї білу хустку з написом сумо і перев'язала голову загиблого Вожака ...

«Треба б його закопати, - запропонував Михась. - «Тут готель, не можна! - заперечив Дієго. - «Не треба, я сама. - Сказала Люба. - Знаю, де! .. »Вона встала і зі Скруджем на руках пішла до паркану. На її руках він виглядав заснулим маленьким кошеням. Вийшовши за територію готелю, Люба піднялася по стежці на пагорб, до кам'янистої розсипи, де було багато тріщин, ямок і пещерок, порослих напрочуд гарними квітами. Нам було добре видно, як вона опустила тільце Скруджа в ущелину, постояла там і різким рухом обрушила вниз відразу засипав тріщину нависає кам'янистий уступ. Вона підняла і поклала на горбок тонкі ліани коричневих, як шкура Носухи, квітів ...

Більше я не буду писати про наш від'їзд ...

Більше я не буду писати про наш від'їзд

Післямова

Через тиждень мені подзвонив Михась: «Віктор, я на Тайвані. Привіз наших білоруських штангістів. І знаєш, кого я бачив? .. Нашу Любу! .. Тут у них жіночий чемпіонат з сумо. Тут таке було! .. »

Як я зрозумів, Люба вийшла в фінал ліги, і їй довелося зустрітися з чемпіонкою з Індонезії - Вуландарі Алатас. Ця примхлива гордячка завжди славилася вмінням ще до поєдинку виводити суперниць з себе. Люба спокійно чекала початку параду в своїй куртці з білим Лебедем - символом Удмуртії. Вуландарі, в роздягальні, з посмішкою, шипіла їй образи, а перед самою битвою, показавши герб Індонезії, голосно, для журналістів, заявила, розкривши руки, як крила: «Ось - жовтий Орел на гербі моєї країни. І я - гідна Орлиця, втопчу цю Руську, цю білу Лебедіху - прямо в землю! .. »Михась багатозначно додав:« Орлиця - це вона невдало сказала! »

Люба стояла на рингу-дохе, думаючи про щось своє. Але після сигналу до сутички, миттєво «включилася». Коли Вуландарі кинулася в лобову атаку, Люба трохи присіла, як би пропустивши суперницю над собою (де ж я це бачив?), А потім, різко випроставшись, жбурнула через спину зарозумілу суперницю прямо в зал, на суддівський стіл. Ніжки біля столу роз'їхалися, пом'якшивши удар. А Люба, підійшовши до краю майданчика, своїм голосом Річарда Левове Серце спокійно сказала поваленої суперниці: «Орлиця? .. ОЗНАЧАЄ, ПОВИННА ЛІТАТИ! ..»

Віктор Баскаков

Що це за країна, хто там мешкає і чому російських туристів не вражають мексиканські піраміди?
Хочете стати, як Міхаханов?
За погляду жінки я зрозумів, що виріс в її очах на цілу голову: «Ви знаєте Міхаханова?
»-« Вас як звуть?
Люба округлила вузькі очі і вражено видихнула: «Звідки?
Люба, а що Міхаханов, до сих пір ДРУГИЙ в світі з бойового вазі в Японії?
Чим же він харчується?
А німкені-то чого?
Батька звільнили з нью-йоркського банку, і син запитав його: «Тату, а ми що, тепер будемо бідними, як мексиканці?
Ви запитаєте, чому я так довго говорю про коати?

Новости