Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Популярні настільні ігри для дітей від 4 років

  1. Топ найпопулярніших ігор для дітей від 4 років
  2. Доббль
  3. Сходи з привидами
  4. Моя перша монополія
  5. Головоногі
  6. Дифферанс для дітей
  7. Слідопит Колобок
  8. діти Каркассона
  9. Розвиваючі настільні ігри
  10. розвиток моторики
  11. Кіт у мішку
  12. восьминіг Жолі
  13. Розвиток пам'яті й уваги
  14. кухня магів
  15. Тутті Фрутті
  16. живі картинки
  17. Розвиток мовлення
  18. Настолкі для хлопчиків від 4 років
  19. висмикни морквину
  20. Пірати хованки
  21. Настільний спорт

Настільні ігри чудово розвивають пам'ять, увагу, логіку. Залучіть свого малюка до цього виду дозвілля! Найпопулярніші настолки для дітей від 4 років.

[Ads-for-wp ads-id = "9184"] [ads-for-wp ads-id = "9157"] [ads-for-wp ads-id = "9158"]

Настільні ігри чудово розвивають пам'ять, увагу та інші, важливі для дошкільника розумові процеси. Тому долучати своє чадо до цього виду дозвілля потрібно якомога раніше. А щоб знайомство з настолко напевно мало успіх, краще починати з перевірених видань. Які настільні ігри для дітей від 4 років є найпопулярнішими, і як їх вибирати?

Які настільні ігри для дітей від 4 років є найпопулярнішими, і як їх вибирати

Перше, на що зазвичай звертають увагу батьки, перш ніж купити гру - вікові обмеження. Дійсно, правила гри, призначеної для дітей 4 років (4+), можуть виявитися складними для трьохлітки. Однак цей критерій досить суб'єктивний, тому що дітки дошкільного віку сильно різняться між собою по розвитку і інтересам.

До того ж, хороша настільна гра не може бути одноразовою покупкою. Справлятися зі своєю розвиваючої функцією вона буде ще 2-3 роки, якщо звичайно не затрётся «до дірок» захопленими гравцями набагато раніше!

Для початку придбайте кілька різнопланових видань з категорії «кращих», а вже потім ігротеку можна поповнювати виходячи з інтересів дитини.

Топ найпопулярніших ігор для дітей від 4 років

Сьогодні в магазинах продається багато ігор, здатних об'єднати сім'ю за загальним столом, щоб «розім'яти мізки» і повеселитися. Однак деякі з них заслужено користуються особливою любов'ю. Яка настолко точно сподобається дошкільнику 4-5 років?

Доббль

Про цю дивовижну гру вже згадувалося в статті « ТОП кращих настільних ігор для будинку », Проте список найпопулярніших потрібно починати саме з неї. Незважаючи на те, що на коробочці з круглими картками вказано 6+, Доббль стане відмінним подарунком дошколёнку і в чотири роки.

Для малюків є версія і простіше - «Доббль: цифри і форми». Як зрозуміло з назви, замість звичних символів на картках зображені числові знаки і геометричні фігури різних кольорів.

Тематичний матеріал:

Сходи з привидами

Який дитина не любить привиди, особливо якщо вони такі милі. Приємно оформлене, яскраве ігрове поле, несподіваний фінал - все це дозволяє настолко вже який рік бути в світових рейтингах кращих.

За правилами вона нагадує чимось гру в «стаканчики», тут теж привиди у вигляді дерев'яних наперсточков ховають кольорових чоловічків. І якого кольору фігурка виявиться в фіналі - часто виявляється сюрпризом для кожного гравця.

Моя перша монополія

На настолки стали класикою, однією з яких і є «Монополія», часто створюються полегшені версії для дітей.

Для п'ятирічних дошкільнят автори прибрали всі складнощі, нудні вулиці замінили більш звичними об'єктами - зоопарком, кондитерської та ін., А самі гравці представляють інтереси кумедних фігурок цуценя, кошеня, машинки і кораблика.

, А самі гравці представляють інтереси кумедних фігурок цуценя, кошеня, машинки і кораблика

Незважаючи на спрощений ігровий процес, дитяча «Монополія» все також вчить витрачати гроші з розумом, розвиває стратегічне мислення і тренує посидючість.

Головоногі

Ця весела гра дозволяє не тільки розважитися, але і розвинути пам'ять, уяву і уважність. На 60 різних картках зображені колоритні істоти, яким необхідно дати імена. При цьому мало придумати прізвиська, важливо згадати їх, коли вони з'являться в колоді.

Головоногі так названі не випадково. У цих кумедних героїв зовсім тулуба, однак кожен з них напевно володіє дуже веселою вдачею.

Дифферанс для дітей

Якщо в «Доббле» потрібно було шукати подібності, то в цій настолко навпаки доведеться шукати відмінності.

На картках зображено 4 сюжету, кожен з них в 25 варіантах. Гравці викладають одну картку для зразка, а решта лунають порівну між учасниками. За сигналом всі перевертають по одній карті і швидко шукають відмінності між своєю картинкою і зразком. Найуважніший позбавляється від карти, і тепер вона стає «еталоном». Перемагає той, який раніше за інших залишиться без карток.

Перемагає той, який раніше за інших залишиться без карток

Старший брат видання, класичний «дифферанс», розрахований на хлопців від 6 років. Тому вивчивши всі картинки, можна сміливо купувати ускладнену версію гри.

Слідопит Колобок

Як і всі товари від Bonbidon, дана настолко відрізняється відмінною якістю і є хорошим розвиває тренажером.

На пластмасовому ігровому полі необхідно розташувати 9 тайлів, з яких складається стежка головного героя - Колобка. Гра розрахована на одну людину, і швидше відноситься до головоломок, ніж до настолко. Однак зміст і цікаві різнорівневі завдання, роблять її неодмінно гідної кожної дитячої ігротеки. Рекомендований вік - п'ять років, але прості завдання будуть під силу і раніше.

діти Каркассона

Тепер, щоб грати в Каркассон, не обов'язково рости цілих 8 років. Виробники випустили нову, адаптовану для 4-річних малюків версію - «Діти Каркассона». Як і інші видання, ця настолко належить до стратегічних ігор.

За допомогою барвистих тайлів маленькі гравці будують французьку провінцію Лангедок з замками, будинками, озерами і розміщують на місцевості своїх чоловічків.

Чим зайняти малюка з користю:

До слова, відомий всім «Каркассон» має величезну кількість серій

«Середньовіччя», «Мисливці і збирачі», «Наука і магія» і ін.

Розвиваючі настільні ігри

Практично будь-яка настільна гра для дітей 4-5 років переслідує не тільки розважальні, а й розвиваючі цілі. Однак деякі з них є справжніми тренажерами для відпрацювання розумових навичок.

розвиток моторики

У статті " Які настільні ігри підійдуть для розвитку дітей 5-6 років? »Вже описувалися такі ігри на балансування, як Бамболео, Сплеш і Мікадо. Однак розвивати моторику можна і іншим способом, наприклад, з настолко:

  • Кіт у мішку;
  • восьминіг Жолі.

Кіт у мішку

За правилами ця настолко дуже нагадує звичайне лото. Тільки в цьому випадку замість звичних діжок, діставати з мішка доведеться різні картонні фігурки. Перемагає той, хто краще за інших вгадає навпомацки, які попалися фігурки.

До тієї ж категорії ігор «вгадай на дотик» відносяться «Чарівний мішечок» і «Швидка сумочка». Вони допомагають розвинути тактильні відчуття і закріпити властивості геометричних фігур.

восьминіг Жолі

У даній іграшці діткам належить схопити щипцями якомога більше різнокольорових крабів. Складність полягає в тому, що охороняє їх великий пластмасовий восьминіг, який весь час крутиться, і як тільки гравець торкнеться його щупалець, починає весело реготати. Справитися з ним зможе тільки найспритніший і швидкий.

Розвиток пам'яті й уваги

Вправи на тренування пам'яті та уваги часто одноманітні і нудні, чого не скажеш про настільні ігри. Чим поповнити дитячу ігротеку з користю для розвитку?

кухня магів

На картонному полі зображено 4 казанка з чаклунським зіллям. У центрі розташовується дерев'яна рухлива шайба з отворами для мухоморів.

Завдання гравців запам'ятати, які кольори ховаються під мухоморами на центральному полі, і вибрати потрібні для свого казанка.

Завдання гравців запам'ятати, які кольори ховаються під мухоморами на центральному полі, і вибрати потрібні для свого казанка

Тутті Фрутті

Це класична гра на увагу. На 48 круглих жетонах зображені різні фрукти. Завдання суперників якомога швидше зібрати їх в пари.

Складності додає те, що зображення досить схожі один з одним. До того ж, круглі картки - двосторонні, тому іноді, щоб знайти пару їх доведеться не раз перевернути.

До того ж, круглі картки - двосторонні, тому іноді, щоб знайти пару їх доведеться не раз перевернути

живі картинки

На 36 двосторонніх картках зображені різні нехитрі картинки, які розповідають про якомусь подію. Наприклад, щеня засинає, або з яйця з'являється курча. Завдання юних учасників зрозуміти, яка з карток змінилася.

Зробити це легко, коли перед очима всього кілька картинок. Однак, з кожним новим зображенням, які викладає провідний, виграти під силу тільки найуважнішим.

Для розвитку пам'яті і розширення кругозору хлопців випущена ціла серія ігор-вікторин «Скринька знань». Діткам від 4 років підійдуть видання «Мої перші картинки» і «Азбука».

Розвиток мовлення

Крім класичних представників словесних ігор - «Активити», «Еліас» і «Скрабл», які представлені в дитячих версіях з позначкою 4+, діткам цього віку можна також запропонувати настолку «М'який знак».

Вона зовсім не схожа на звичайну словесну гру, тому що гра знайомить з властивостями предметів. Лепкий, пом'ятий, смугастий ... Отримавши набір карток з певними характеристиками, учасник повинен відшукати будинки відповідні предмети. Також гра відмінно підходить для того, щоб скоротати час в дорозі. Читайте статтю: « Ігри в дорогу для дітей ».

Настолкі для хлопчиків від 4 років

Дівчат простіше захопити настільною грою, а ось хлопчиків, які вже в цьому віці щосили захоплюються комп'ютером, іноді цікавлять далеко не всі сюжетні лінії. Що захопить хлопчиків?

висмикни морквину

Неймовірно азартна бродилка напевно припаде до смаку навіть самим вибагливим хлопчакам. У гонитві за морквиною бешкетних зайців чекає дорога, повна несподіванок - в будь-який момент можна потрапити в яму і відстати від суперників.

Немаленька вартість виправдана німецькою якістю. Тривимірний пагорб, за яким влаштовуються заячі бігу - механічний. При обертанні морквини, з'являються ямки, в які падають невдачливі зайчишки.

Пірати хованки

Уже за назвою ясно, чому ця іграшка призначена саме для хлопчиків. Комбінування пластмасових пазлів на морську тематику дозволяє розвинути просторове і логічне мислення, а також розробити дрібну моторику рук.

Настільний спорт

Говорячи про ігри для хлопчиків, не можна не згадати про настільний футбол і аерохокей. Змагальний інтерес обов'язково відверне будь-якого хлопчиська від комп'ютера, так сам процес принесе чимало користі - допоможе розвинути вестибулярний апарат і моторику.

Сьогодні можна придбати компактні недорогі моделі, які поєднують в собі і футбол, і аерохокей. Залежно від розмірів і особливостей ігрового столу, вони розраховані для діток від 3 - 7 років.

Залежно від розмірів і особливостей ігрового столу, вони розраховані для діток від 3 - 7 років

Крім того, що настільні ігри - це хороший спосіб розвинути дитини, таке дозвілля допомагає дітям домовлятися, вчить спілкуватися і знаходити компроміси, що, безсумнівно, дуже важливо для майбутнього школяра.

Які настільні ігри для дітей від 4 років є найпопулярнішими, і як їх вибирати?
Яка настолко точно сподобається дошкільнику 4-5 років?
Чим поповнити дитячу ігротеку з користю для розвитку?
Що захопить хлопчиків?

Новости