Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Провінційні програми імміграції в Канаду в 2019 році

  1. Як працюють програми на провінційному рівні
  2. Що таке Express Entry
  3. Імміграційні програми в провінціях
  4. Імміграція в провінцію Yukon
  5. Будь ласка, пройдіть соціологічне опитування!
  6. Імміграція в провінцію Nova Scotia
  7. Імміграція в провінцію New Brunswick
  8. Імміграція в провінцію Manitoba
  9. Імміграція в провінцію Alberta
  10. Імміграція в провінцію Ontario
  11. Імміграція в провінцію Quebec
  12. Імміграція в провінцію British Columbia
  13. Імміграція в провінцію Saskatchewan
  14. Імміграція в провінцію Newfoundland and Labrador
  15. Імміграція в провінцію Prince Edward Island
  16. Імміграція для громадян країн СНД
  17. Українці в Канаді
  18. Білоруси в Канаді
  19. Росіяни в Канаді
  20. Казахи в Канаді
  21. Етапи провінційної програми
  22. Документи для провінційних програм
  23. Терміни розгляду заяви
  24. Вартість провінційних програм

Поряд з федеральними імміграційними програмами в Канаді діють також схеми трудової міграції, прийняті провінціями. Провінційні імміграційні програми Канади в 2019 році дають право урядам окремих провінцій самостійно відбирати претендентів для імміграції. У кожній провінції є окремий унікальний набір пропозицій, які можуть значно відрізнятися від програм, розроблених федеральним урядом. Поряд з федеральними імміграційними програмами в Канаді діють також схеми трудової міграції, прийняті провінціями

  • Українці в Канаді
  • Білоруси в Канаді
  • Росіяни в Канаді
  • Казахи в Канаді
  • Етапи провінційної програми
  • Документи для провінційних програм
  • Терміни розгляду заяви
  • Вартість провінційних програм
  • Міграція в Канаду: Відео

Як працюють програми на провінційному рівні

Незважаючи на те що імміграційна політика Канади залишається прерогативою держави, кожна з провінцій має своє право на відбір кандидатів. При цьому важливо розуміти, що рішення про відмову або дозволі на отримання візи приймають виключно федеральні органи. Провінційні мають право видавати тільки рекомендації і не відповідають за кінцеве рішення.

При подачі документів по федеральних програм слід звернутися у Федеральну імміграційну службу Канади безпосередньо.

За провінційним програмам заявник спочатку повинен звернутися в імміграційні органи провінції, програму якої має намір використовувати.

У разі затвердження заяви йому видадуть Provincial Nomination Certificate. Цей документ - не більше ніж рекомендація федеральному уряду на схвалення кандидата. Після цього заявник повинен подати заяву на імміграцію в федеральну адміністрацію і докласти отриманий в провінційній адміністрації документ. Остаточне рішення залежить виключно від рішення федерального уряду. Незважаючи на отримання рекомендації від провінційних органів, федеральні мають право відмовити у видачі візи.

Що таке Express Entry

Express Entry - це попередня система відбору потенційних іммігрантів . Вона допомагає уряду Канади визначити ступінь користі кандидата для економіки країни. Заповнення заяви на Express Entry необхідно не тільки для учасників федеральних програм, але і для деяких провінційних.

Імміграційні програми в провінціях

Імміграційні програми в провінціях

Quebec - перша провінція, яка домоглася окремих повноважень в імміграційній політиці . Решта провінції також захотіли отримати більшу самостійність в питанні імміграції. Тому федеральний уряд пішов на поступки, залишивши собі остаточне право на прийняття рішень у видачі віз. Головне в таких програмах - орієнтація на іноземців, пов'язаних тим чи іншим чином з конкретною провінцією.

Провінції, що мають власні імміграційні програми:

  1. Yukon.
  2. Nova Scotia.
  3. New Brunswick.
  4. Manitoba.
  5. Alberta.
  6. Ontario.
  7. Quebec.
  8. British Columbia.
  9. Saskatchewan.
  10. Newfoundland and Labrador.
  11. Prince Edward Island.

Імміграція в провінцію Yukon

Територія Юкон передбачає видачу рекомендації на отримання візи за такими трьома категоріями:

  • Skilled Worker Program - програма для фахівців, які отримали вищу освіту, а також мають досвід роботи за фахом.
  • Critical Impact Worker Program - для фахівців, що мають середню технічну або професійну освіту, а також досвід роботи.
  • Business Nominee Program - для фахівців з досвідом управління бізнесом, які мають намір інвестувати в бізнес Юкону.

Будь ласка, пройдіть соціологічне опитування!

Імміграція в провінцію Nova Scotia

У провінції Нова Шотландія програма імміграції діє по п'яти основних категоріях:

  • Nova Scotia Demand: Express Entry - для кваліфікованих фахівців, які закінчили вищий навчальний заклад, які реєструвалися в системі Express Entry.
  • Nova Scotia Experience: Express Entry - для кваліфікованих фахівців, які мають досвід роботи на території провінції не менш року (також відібраних за системою Express Entry).
  • Skilled Worker Stream - для фахівців, які отримали персональне запрошення на роботу від однієї з компаній, зареєстрованих на території провінції.
  • Entrepreneur Stream - для осіб, які бажають зайнятися бізнесом в Новій Шотландії, для чого оселитися жити в провінції.
  • International Graduate Entrepreneur Stream - категорія для випускників університетів або коледжів, визнаних провінцією, які відучилися не менше двох років, працювали на свій бізнес не менше одного року в провінції, а також мають намір залишитися жити в Новій Шотландії.

Імміграція в провінцію New Brunswick

Провінція Нью-Брансвік пропонує провінційну імміграційну програму по таким чотирьом категоріям: Провінція Нью-Брансвік пропонує провінційну імміграційну програму по таким чотирьом категоріям:

  • Express Entry Labour Market Stream - категорія для фахівців з вищою освітою і досвідом роботи не менше одного року, відібраних через Express Entry.
  • NBPNP Skilled Workers with Employer Support - категорія для фахівців, які отримали запрошення на роботу від компанії, зареєстрованої в провінції не менш одного року тому.
  • Skilled Worker Applicants With Family Support - категорія для фахівців, у яких є близькі родичі в провінції, що мають канадське громадянство або статус постійного жителя.
  • Business Applicants - категорія для осіб з трирічним досвідом в управлінні бізнесом, бажаючих купити бізнес в провінції, а також мають власний капітал не менше 300 тис. CAD (225 тис. USD).

Імміграція в провінцію Manitoba

Кількість квот, виділених урядом Манітоби, розраховане на 5000 кандидатів Кількість квот, виділених урядом Манітоби, розраховане на 5000 кандидатів. Основні категорії для імміграції в Канаду в провінцію Манітоба:

  • Skilled Workers Immigration Stream - для фахівців, які отримали вищу освіту, на даний момент не працюють в провінції; відбір проходить завдяки системі Express Entry.
  • Manitoba Employment - програма для іноземних студентів, які закінчили канадське навчальний заклад і отримали робоче пропозиція не менше ніж на півроку.
  • Morden Community Driven Immigration Initiative - категорія для фахівців, що бажають працювати в місті Морден.
  • Family Support - категорія для осіб, що мають родичів в провінції, здатних надавати фінансову допомогу іммігранту.
  • Investors and entrepreneurs MPNP-Business - для бізнесменів і інвесторів, що бажають організувати або купити бізнес в провінції.

Імміграція в провінцію Alberta

Для імміграції Канади має велике значення місто Калгарі, дуже цікавий для іммігрантів (провінція Альберта) Для імміграції Канади має велике значення місто Калгарі, дуже цікавий для іммігрантів (провінція Альберта). Програми імміграції в провінцію Альберта в Канаді припускають три основних напрямки, кожне з яких ділиться на кілька категорій.

  • Strategic Recruitment Stream - програма, що дозволяє подавати документи без підтримки роботодавця:
    • Compulsory and Optional Trades Category - категорія для фахівців, що мають Alberta Qualification Certificate або Recognized Trade Certificate;
    • Engineering Occupations Category - програма для інженерів і конструкторів, які мають досвід роботи в провінції;
    • Post Graduate Worker Category - категорія для фахівців, які отримали вищу освіту у визнаному провінцією Альберта навчальному закладі і працюють на даний момент в провінції.
  • Employer-Driven Stream - програма для осіб, що мають підтримку від роботодавця:
    • Skilled Worker Category - для фахівців, які отримали запрошення на постійну роботу в провінції Альберта, необов'язково працювати в цій провінції в період подачі заявки;
    • International Graduate Category - для фахівців, які закінчили навчальний заклад, визнане провінцією Альберта, і отримали запрошення на постійну роботу;
    • Semi-Skilled Worker Category -для іноземних фахівців, які отримали запрошення від роботодавця в провінції на тимчасову роботу.
  • Self-Employed Farmer Stream - напрямок для фахівців з досвідом управління сільським господарством, які мають намір працювати в даній сфері в провінції Альберта.

Імміграція в провінцію Ontario

Провінція Онтаріо пропонує такі категорії для отримання імміграційної візи: Провінція Онтаріо пропонує такі категорії для отримання імміграційної візи:

  • Investors - категорія для людей, націлених інвестувати велику суму для створення нової компанії в провінції.
  • Ontario PNP General Category - для іноземних фахівців з досвідом роботи не менше двох років, які отримали раніше запрошення на роботу.
  • International Student Category - категорія для фахівців, які здобули освіту безпосередньо в провінції Онтаріо. Досвід роботи для даної категорії необов'язковий.

Імміграція в провінцію Quebec

Імміграційна програма Quebec Skilled Worker Program має багато спільних вимог з федеральною програмою Federal Skilled Worker Program Імміграційна програма Quebec Skilled Worker Program має багато спільних вимог з федеральною програмою Federal Skilled Worker Program. Але головна відмінність - тест на знання французької мови .

Для програми на провінційному рівні не потрібно реєструватися в Express Entry. Кандидатів відбирає імміграційна служба Квебека.

Імміграція в провінцію British Columbia

Імміграційна програма Британської Колумбії виділяється окремою категорією в сфері охорони здоров'я Імміграційна програма Британської Колумбії виділяється окремою категорією в сфері охорони здоров'я. Основні категорії:

  • Skills Immigration - велика програма для фахівців різноманітних сфер діяльності, для всіх програм потрібна реєстрація в системі Entry Express:
    • Skilled Worker Category - для фахівців, які закінчили вищий навчальний заклад, з відповідним досвідом роботи;
    • Health Care Professional Category - для фахівців з галузі медицини (лікарі, медсестри, фармацевти, лаборанти та інші медпрацівники);
    • International Graduate Category - для іноземних студентів, які навчаються в провінції;
    • International Post-Graduate Category -для фахівців, які отримали ступінь магістра або доктора наук в сфері медичних наукових досліджень в провінції Британська Колумбія;
    • Entry Level and Semi-Skilled Worker Category (пробний проект) - категорія для працівників без вищої або спеціальної освіти в сфері готельного бізнесу, а також для водіїв вантажівок.
  • Entrepreneur Immigration - категорія для мають досвід в управлінні бізнесом людей:
    • Entrepreneur Category - категорія для старших менеджерів і власників бізнесу, які мають намір інвестувати в запропонований бізнес-проект в Британській Колумбії;
    • Strategic Projects Category - категорія для осіб, які бажають заснувати компанію на території Британської Колумбії.

Імміграція в провінцію Saskatchewan

У програмі провінції Саскачеван існує три категорії: У програмі провінції Саскачеван існує три категорії:

  • International Skilled Worker Category - програма для фахівців з вищою освітою і досвідом роботи за фахом:
    • International Skilled Worker - Employment Offer - для кваліфікованих працівників, які мають запрошення на роботу від роботодавця в Саскачевані;
    • International Skilled Worker - Occupations In-Demand - для кваліфікованих фахівців з досвідом роботи в області, затребуваною в провінції.
  • Saskatchewan Experience Category - для іноземних фахівців, які живуть в провінції Саскачеван:
    • Existing Work Permit - для фахівців, які працювали в Саскачевані не менше півроку;
    • Health Professionals - для фахівців в області охорони здоров'я, які працювали в Саскачевані не менше півроку;
    • Hospitality Sector Project - для фахівців, що працюють в готельно-ресторанній сфері не менше півроку;
    • Long Haul Truck Driver Project - програма для працюючих в сфері перевезення вантажу не менше півроку.
  • Entrepreneur and Farm Category - для людей, які вміють управляти бізнесом або бажаючих зайнятися фермерством в провінції Саскачеван:
    • Entrepreneur Sub-Category - для бажаючих організувати або купити бізнес в Саскачевані;
    • Farm Owners and Operators Sub-Category - для фермерів, які бажають інвестувати в розвиток сільського господарства.

Імміграція в провінцію Newfoundland and Labrador

У провінції Newfoundland and Labrador програма діє за трьома категоріями: У провінції Newfoundland and Labrador програма діє за трьома категоріями:

  • Express Entry Skilled Worker - для фахівців, які пройшли відбір у системі Express Entry, які мають запрошення на роботу;
  • Skilled Worker Category - для фахівців, які отримали запрошення на роботу в Newfoundland and Labrador, або вже працюють;
  • International Graduate Category - категорія для фахівців, які здобули освіту в провінції Ньюфаундленд і Лабрадор, а також мають запрошення на роботу.

Імміграція в провінцію Prince Edward Island

Імміграційна програма Острови Принца Едварда, як і в багатьох інших провінціях, використовує систему Entry Express для відбору потенційних іммігрантів і ділиться на такі категорії: Імміграційна програма Острови Принца Едварда, як і в багатьох інших провінціях, використовує систему Entry Express для відбору потенційних іммігрантів і ділиться на такі категорії:

  • PEI PNP Express Entry - для кваліфікованих фахівців, які пройшли відбір у Express Entry.
  • Labour Impact Category - категорія для фахівців, що володіють навичками і досвідом, необхідними на ринку праці провінції. Категорія ділиться на такі підкатегорії:
    • Skilled Worker Stream - категорія для фахівців, що мають запрошення працювати в провінції;
    • Critical Worker Stream - категорія для працівників, що мають спонсора в особі роботодавця, робітник не зобов'язаний мати спеціальну освіту;
    • International Graduate Stream - категорія для випускників вищих навчальних закладів, які вже знайшли роботу в провінції.
  • Business Impact Category - програма для ділових людей, які бажають інвестувати і активно управляти бізнесом провінції. Ця категорія поділяється на три підкатегорії:
    • 100% Ownership Stream - для ділових людей, які будуть повністю володіти своїм бізнесом, будь це новий бізнес або покупка існуючого бізнесу в провінції;
    • Partial Ownership Stream - категорія призначена для фізичних осіб, які отримають як мінімум 33,33 відсотка (одну третину) від бізнесу або інвестують суму в розмірі 1,000,000 CAD (750 тис. USD) в акціонерний капітал підприємства;
    • Work Permit Stream - категорія для осіб, які мають намір інвестувати в один з бізнес-проектів провінції надалі.

Імміграція для громадян країн СНД

Власні міграційні програми канадських провінцій дають унікальний шанс отримати можливість іммігрувати в Канаду, так як націлені на кандидатів в конкретних областях Власні міграційні програми канадських провінцій дають унікальний шанс отримати можливість іммігрувати в Канаду, так як націлені на кандидатів в конкретних областях. Багато громадян СНД мають професійні навички, затребуваними в окремих регіонах Країни кленового листа.

Різні сфери діяльності можуть значно відрізнятися в розмірі оплати праці.

Українці в Канаді

По ряду багатьох причин українці почали селитися на канадських землях ще в позаминулому столітті .

Програми еміграції в Канаду пропонують українцям такі способи переїзду, як робоча, студентська та бізнес-імміграція .

Білоруси в Канаді

Білоруська діаспора охоплює міста Оттава, Торонто і Калгарі. Нині серед білорусів все більш популярним стає імміграція в Канаду через навчання у вищих навчальних закладах . Можна поїхати в Канаду з Білорусі по провінційної програмі, хоча більшість білоруських громадян все ж іммігрує по федеральній.

Росіяни в Канаді

повноцінної російської діаспори в Канаді створити не вдалося. Однак в країні існують російські суспільства. Більшість їх знаходиться в Вінніпезі, Монреалі і Оттаві. У таких суспільствах люди допомагають своїм співвітчизникам адаптуватися до нового життя , Наприклад, сприяють в пошуку житла.

Казахи в Канаді

Провінційні програми імміграції в Канаду з Казахстану надають більше шансів на отримання статусу постійного жителя, ніж федеральні програми. Більшість казахів поселяється в Онтаріо, Квебеку і Альберті.

Етапи провінційної програми

Критерії для заявника по провінційної програмі визначаються вимогами конкретної провінції, в яку кандидат має наміру подавати заяву. Однак в цілому процес імміграції передбачає проходження декількох загальних етапів:

  1. Подача первинного заяви на розгляд урядом провінції.
  2. Ознайомлювальне відвідування провінції.
  3. Отримання запрошення для подачі документів в провінційний уряд.
  4. Отримання Provincial Nomination Certificate.
  5. Подача документів в імміграційну службу Канади.
  6. Проходження медкомісії .
  7. Отримання імміграційної візи.

Документи для провінційних програм

Кожна провінція і територія має власні напрямки по провінційної програмі. Критерії відбору можуть змінюватися без попередження. Тому перелік документів потрібно дивитися.

Терміни розгляду заяви

Необхідно заповнити профіль Express Entry, щоб показати, що ви відповідаєте мінімальним критеріям програми Необхідно заповнити профіль Express Entry, щоб показати, що ви відповідаєте мінімальним критеріям програми. При проходженні Express Entry заяви обробляються значно швидше.

Зазвичай розгляд заяви на отримання статусу постійного жителя Канади може займати до 24 місяців. Заяви, що пройшли систему Express Entry, розглядаються не довше, ніж 6 місяців.

Вартість провінційних програм

Ціни на імміграцію в Канаду залежать від обраної програми. Середня вартість (в доларах США) виглядає приблизно так:

Вид програми Вартість для сім'ї до трьох осіб Вартість для сім'ї більше трьох осіб Федеральна імміграція через Express Entry от 3000 $ від 3500 $ Провінційна імміграція від 1500 $ от 2000 $ Бізнес-імміграція від 5000 $

Міграція в Канаду: Відео

Новости