Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Провінція Британська Колумбія

Британська Колумбія - напрочуд гарна провінція, що розкинулася уздовж порізаного бухтами і затоками Тихоокеанського узбережжя Північної Америки Британська Колумбія - напрочуд гарна провінція, що розкинулася уздовж порізаного бухтами і затоками Тихоокеанського узбережжя Північної Америки. Її територія неоднозначна і з точки зору оцінки клімату, і ландшафту, і природних багатств.

Назва даної провінції дісталося від королеви Вікторії, це вона назвала західні території, що підпадають під володіння її корони, Британською Колумбією, таким чином, відрізняючи їх від американської Колумбії.

Довгі роки провінція переживала підйоми і спади в своєму розвитку. У свій час - це був лише край успішної торгівлі хутром з місцевими жителями, потім, за часів «золотої лихоманки» уряд Канади оцінило важливу роль розташування Британської Колумбії і зайнялося будівництвом залізничної гілки до узбережжя Тихого океану. З тих пір, провінція з поперемінним успіхом просувалася до звання найпривабливішою для життя частини Канади.

Британська Колумбія є сусідами з Юконом, Північно-Західними територіями, Альбертою, а також з чотирма американськими штатами Монтана, Айдахо, Вашингтон і Аляскою. Таке вигідне розташування і вихід в Тихий океан, безумовно, сприяють економічному розвитку країни, зокрема сфери наземних і морських вантажоперевезень, торгівлі та послуг. Але більш важливе значення займає гірничорудна промисловість, представлена ​​кількома великими підприємствами на північному сході провінції. Велика частина Британської Колумбії покрита тайговими лісами, що забезпечило цим землям першість в лісозаготівлі та деревообробної промисловості Канади. Лише 5% території Британської Колумбії мають сільськогосподарське призначення, однак успішні урядові програми та чудовий теплий клімат створили чудові умови для розвитку даної сфери економіки.

Населення провінції налічує близько 4,5 млн. Жителів, які зосереджуються в основному в великих містах з добре розвиненою інфраструктурою. В одному Ванкувері числиться близько половини всіх жителів Британської Колумбії. Іншими великими містами провінції є Вікторія - столиця БК, Келоуна, Абботсфорд. Населення провінції має свої особливості, оскільки саме тут проживає основна маса іммігрантів з азіатських країн (Китаю, Кореї, Японії і т.д.)

Британська Колумбія вже давно стала центром туризму і зимових видів спорту . На її незаселених територіях розташовано безліч національних парків і охоронюваних земель, де дикі тварини прекрасно живуть в природних умовах.

Новости