Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Англійська без акценту - канали, подкасти та додатки

  1. Вимова: особливості звуків англійської мови
  2. YouTube-канали: дивись і вчись
  3. Подкасти: слухай і запам'ятовуй
  4. Додатки, які завжди з тобою
  5. Говори як носій

Менеджер онлайн-платформи для пошуку репетиторів Preply Вікторія Жукова розповіла, як уникнути типових помилок у вивченні мови і поліпшити вимову до рівня носія. Менеджер онлайн-платформи для пошуку репетиторів   Preply   Вікторія Жукова розповіла, як уникнути типових помилок у вивченні мови і поліпшити вимову до рівня носія

@_thetallblonde_

Складно переоцінити знання іноземних мов для сучасної дівчини, особливо вільне володіння англійською. Цей навик відкриває перед його володаркою безліч можливостей. Наприклад, ви зможете вчитися і працювати за кордоном, підтвердивши знання міжнародним сертифікатом. Буде набагато простіше подорожувати, адже ви з легкістю знайдете вихід з будь-якої ситуації. Можливо, навіть заведете романтичні або дружні стосунки з жителями інших країн.

Як вивчати мову, кожна вибере сама: це можуть бути курси, заняття з репетитором або самостійне вивчення. Головною метою процесу навчання залишається, звичайно ж, вміння говорити грамотно і щоб мене неправильно зрозуміли.

Читайте також: DO YOU SPEAK ENGLISH? ЯК НАВЧИТИСЯ СЛУХАТИ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ

Вимова: особливості звуків англійської мови

Люди, які вивчають англійську, часто додають в нього звуки з своєї рідної мови, неправильно ставлять наголос і допускають інші помилка. Через це співрозмовник може некоректно зрозуміти сказане. Типові помилки російськомовних - приглушення дзвінких приголосних у кінці слова (цю тему добре пояснює в своєму ролику автор каналу Rachel's English) і однакове вимова коротких і довгих голосних (є цілий плейлист каналу BBC Learning English , Присвячений цьому питанню).

На окрему увагу заслуговує вимова звуків, що позначаються буквами «r» (дивимося урок на вже знайомому нам Rachel's English), «v» (корисний буде ролик від engVid ), А також «th» (знову дивимося відео engVid ).

Безумовно, акцент є у більшості англомовних, це нормальна особливість мови, але все-таки потрібно намагатися говорити так, щоб вас розуміли. Ось інструменти, які допоможуть поліпшити вимову.

Ось інструменти, які допоможуть поліпшити вимову

@igawysocka

YouTube-канали: дивись і вчись

На просторах YouTube є безліч освітніх матеріалів з англійської мови для всіх рівнів. У такого формату чимало переваг: можливість поставити відео на паузу, подивитися його заново або повторювати до безкінечності. У більшості роликів спікер перебуває в кадрі, і можна спостерігати за рухами губ, намагаючись їх повторити. На деяких каналах можна задати питання в коментарях безпосередньо автору відео.

Щоб ви не губилися в достатку відеоконтенту, пропоную кілька дійсно корисних каналів:

Читайте також: СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ І АНГЛІЙСЬКА МОВА: ЯК ВЧИТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ INSTAGRAM

Подкасти: слухай і запам'ятовуй

Прослуховування подкастів допоможе поліпшити сприйняття англійської мови на слух, розширити словниковий запас, підкоригувати вимова і запам'ятати правильний наголос слів.

Пропоную кілька подкастів для різних рівнів володіння мовою:

Останній, крім іншого, збагатить ваш словниковий запас ідіомами.

Останній, крім іншого, збагатить ваш словниковий запас ідіомами

@shoppisticated

Додатки, які завжди з тобою

Цей список був би неповним без додатків. Корисний апплікейшн дозволить вам тренувати вимову де завгодно: наприклад, під час перерви на роботі або в пробці. Заодно можна буде перестати жаліти про час, що минає даремно.

Наприклад, можна встановити додаток (How to) Pronounce: learn pronunciation of words для iOS. Для користувачів Android-пристроїв альтернативою може стати English Pronunciation Practice або English Pronunciation .

З мультиплатформових продуктів варто придивитися до Sounds: The Pronunciation App ( iOS , Android ) І Howjsay English Pronunciation ( iOS , Android ).

Якщо ви хочете навчитися розрізняти британський і американський акценти і освоїти потрібне вимова, вельми корисним виявиться iOS-додаток Cambridge English Pronouncing Dictionary від команди Cambridge University Press. Користувачам Android-пристроїв для тих же цілей знадобиться додаток Pronunciation King, існуюче в двох версіях: Pronunciation King UK English і Pronunciation King US English (У них же є апплікейшни для вивчення німецької, італійської, іспанської та французької).

Читайте також: 7 ЖІНОЧИХ СПОСОБОВ ПОДОЛАТИ МОВНИЙ БАР'ЄР В англійській

Говори як носій

Як же все-таки говорити без акценту або хоча б знизити його до мінімуму? Секрет в постійних тренувальних вправах і в використанні всіх вищенаведених інструментів в комплексі. Посилити ефект у вивченні мови допоможуть наступні поради.

Почули класну фразу? Повторіть її. За такою методикою зазвичай працюють на курсах англійської. Саме так ви запам'ятовуєте усталені вирази, правильний наголос і акцент на певному слові. І в реальному житті ви вже зрадите цю фразу «на автоматі».

Люстерко. Потренуйтеся вимовляти англійські слова перед дзеркалом, стежачи, щоб губи і язик при цьому рухалися так само, як у носіїв. Найкраще робити це з учителем або англомовним іншому, який зможе показати вам, як правильно, але підійдуть і відеоролики, наприклад, з YouTube.

Запис мови на диктофон. Багато помилок у вимові ми робимо несвідомо, вони пов'язані не з недостатніми знаннями, а з глибоко закладеної в нас звичкою говорити по-російськи. Виправити такі помилки дуже добре допомагає запис власного голосу на диктофон (можна використовувати стандартний додаток смартфона). Наприклад, ви можете записати читання невеликого фрагмента тексту, а потім прослухати і порівняти з читанням носія.

Говорити на іноземній мові може кожна. Головне - не той рівень, на якому ви перебуваєте зараз, а бажання рухатися вперед. Мотивація і усвідомлене прагнення до мети обов'язково приведуть до успіху, тим більше, що всі необхідні інструменти ви вже озброєні.

Почули класну фразу?

Новости