Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож Джорджа в Білорусь і 7 Рад для Поїздки Одному

  1. Початок поїздки в Білорусь
  2. Прогулянка по Мінську
  3. Потяги Білорусі
  4. Прогулянка по Бресту
  5. Таксі (і Uber)
  6. Фотографії в Білорусі
  7. Поради для подорожей в поодинці по Білорусі
  8. Отже, чи безпечно подорожувати по Білорусі в поодинці

Білорусь з кожним роком стає все більш популярним місцем у туристів, особливо тих, хто подорожує поодинці

Білорусь з кожним роком стає все більш популярним місцем у туристів, особливо тих, хто подорожує поодинці.

Кожному Білорусі до вподоби ділитися історіями про свою рідну країну з її гостями і, звичайно, ще більш приємно слухати історії про поїздки іноземців в Білорусь.

Сьогодні ми б хотіли розповісти вам історію про те як Джордж відвідав Білорусь, а також поділитися деякими порадами для самостійних подорожей і розповісти про найцікавіше з його поїздки.

Зайшовши на форум про Білорусь, ви рано чи пізно натрапите на питання: чи безпечно подорожувати по Білорусі в поодинці?

Я подорожую, щоб дізнаватися нові історії, а Білорусь - джерело таємниць і загадок. Саме тому, почувши про п'ятиденної безкоштовної візі в Білорусь, я зрозумів: час настав!

Пару місяців пішло на те, щоб вирішити всі справи перед поїздкою, і тут з'явилися хороші новини: віза до Білорусі була продовжена до 30 днів.

Білорусь готова зустріти мене! І я, не бажаючи витрачати ні дня даром, замовив авіаквиток на Бєлавіа для себе одного (як і завжди, я вирішив відправитися в подорож один).

Дізнайтеся більше про аеропортах Білорусі .

Зараз, якби мені задали знову той самий питання: чи безпечно подорожувати по Білорусі? Я б відповів: звичайно, так! Це одне з найбезпечніших місць, в яких я коли-небудь бував. Я залишу вам статтю , Що підтверджують мої слова, однак, завжди може статися щось екстраординарне.

Правда і тільки правда. Все, що ви прочитаєте далі, я дійсно відчув на своєму досвіді і постараюся вам розповісти, як воно було насправді.

Початок поїздки в Білорусь

Початок поїздки в Білорусь

Багато турбуються: чи не станеться проблем на прикордонному контролі в Білорусі. На кордоні вам поставлять штамп в паспорт, ось і все. Варто також мати при собі медичну страховку , Але так - скрізь.

Я читав історії людей, які скаржилися на непривітні особи працівників аеропорту, або навіть тих, кому було відмовлено у в'їзді до Білорусі.

Серйозно, хлопці?

Люди в аеропорту привітні, вам із задоволенням допоможуть, якщо ви будете просити по-людськи.

Медична страховка коштує 1 євро в день. Ви можете її купити без будь-яких питань: приходиш в офіс страхової компанії і купуєш на стільки днів, скільки тобі треба.

І ніхто нікого не висилає з аеропорту назад.

Поліцейських в Білорусі досить багато, але їх присутність ненав'язливо і створює відчуття безпеки. Зараз не 1984, а за весь хайп про безпеку пішов тільки через того, що відбувається в Східних країнах.

Купивши страховку, я пішов прямо до обмінника. У Білорусі з вас не беруть комісію за обмін грошей. Здорово, чи не так?

Дізнайтеся як дістатися з аеропорту в Мінську

Прогулянка по Мінську

Прогулянка по Мінську

Я досліджував Мінськ більш ніж 12 годин на день! Кожен день я вставав о 8 ранку і вивчав кожен куточок цього чудесного міста аж до 10-ї години вечора.

Ох, ці прогулянки по темних алеях, пустельних дорогах, розмови з п'яними людьми перед метро! Щоб потрапити в мій готель, треба було пройти через велику темну парковку. Може комусь це здасться небезпечним, але, чесно, мені жодного разу не було страшно в Мінську.

ГОТЕЛЬ: У Мінську я зупинився в готелі Вікторія , Який розташований на тихій вуличці недалеко від центру міста. Поряд з готелем перебувала велика парковка. Номер на одного був величезний, чистий, однак інтер'єр здався мені злегка старомодним. Wi - fi і сніданок були включені у вартість номера.

Читайте про кращих готелях Мінська.

Скільки всього пишуть в інтернеті (ніколи не будуйте свою думку з того, що могли написати люди в поганому настрої) огидного про Мінську: люди грубі, Мінськ брудний і сірий. Дурниця!

Попри все, в Мінську дійсно затишна атмосфера. Як вже було написано в моєму блозі (англ) про подорожі, я відчував себе тут умиротвореним.

Потяги Білорусі

Ще одне важливе питання для будь-якого мандрівника: на чому краще подорожувати по країні? відповідь: поїзди.

Чи треба побоюватися за свій гаманець? Доїду я до кінцевого пункту?

Я сів у поїзд в Брест - історичне місто на кордоні з Польщею. Поїздка зайняла 3,5 години. Що-небудь зі мною сталося за цей час? Ні, абсолютно нічого. Поїзд був бездоганно чистим і прибув вчасно. Не було ніяких докучливих пасажирів або жебраків.

Насправді, це я був пріставучий: з усіма намагався поговорити, кожному задати питання. Але кожен, кого я запитував, охоче відповідав мені, намагався допомогти і питав у відповідь: як мені подорож по Білорусі.

Так, білоруси люблять дізнатися, що думають іноземці про їхній країні. І, по правді, кажучи, я не занудьгував ні на одному моменті своїх прогулянок як по Мінську, так по Бресту і жодного разу не зазнав невпевненість.

Дізнайтеся більше про транспорті в Білорусі.

Прогулянка по Бресту

Прогулянка по Бресту

Брест не йде в порівняння з Мінськом за розміром або з нічного життя. Але це місто відвідують не для того. Тут знаходиться приголомшлива фортеця-герой. Я більш докладно писав свої враження про цю фортецю в своєму блозі (англ), так що не будемо затримуватися.

Мені шалено подобається гуляти по нічних містах! Тому я вибрав саме цей час дня для знайомства з головними вулицями Бреста. Ніхто до мене не ліз і не намагався заподіяти шкоди. Є багато міст, в яких у мене було відчуття незахищеності, однак, Брест таким не є.

На жаль, мені зовсім не пощастило з готелем. Це було дуже дивне місце, заповнене дуже дивними особами. Але навіть тут я відчував себе в безпеці, ніхто не намагався поцупити мій багаж.

ГОТЕЛЬ: У Бресті я зупинився в готелі Молодеждная , Ушлое містечко. Не те щоб я шкодую, що зупинився тут, але радити це місце я б не став. Готель був чистий і розташований в центрі, на жаль, це єдине позитивне, що можна згадати.

шукайте готелі в Бресті ?

шукайте   готелі в Бресті

Я взяв з собою в подорож свій ноутбук, камери, майже 5000 євро готівкою - все залишилося при мені. Я, як і раніше, закривав зі спокійною душею номер і йшов на зустріч нових місць. І коли я повертався, кожна річ була на своєму місці.

Таксі (і Uber)

Так як грошей багато витрачати мені не хотілося, то я вирішив скористатися Uber -ом . Я люблю таксі, але в Білорусі, через те, що я не володію російською, я б не став користуватися таксі, де немає попередньої домовленості оплати або лічильника. Іноземцю простіше пред'явити подвійну, а то й потрійну ціну за послуги.

Наприклад, я попросив водія довести мене з точки А в точку В і заплатив 20 рублів, через додаток Uber за те ж саме відстань вийшло 5 рублів ($ 2.5!).

Так, ви можете назвати це шахрайством. Але це ж частина гри, коли ви іноземець. Це не означає, що ви в небезпеці.

O Однією вночі, я вирішив провести тест. Я зловив на вулиці таксі: водій виглядав точь-в-точь як хлопець, якого варто було побоюватися, судячи по форумах. За підсумком, водій виявився одним з наімілейшіх людей, з якими я говорив за поїздку по Білорусі.

Він відмінно говорив по-англійськи, просив мене розповісти про враження про Білорусь, питав, чому я подорожую в поодинці.

Звичайно, це всього лише один таксист з тисяч інших. Але що я хочу вам сказати, ніколи не судіть людину по обличчю.

Фотографії в Білорусі

Фотографії в Білорусі

Фотографія в Білорусі - велика тема на форумах, яка мене сильно дратує. Як ви могли помітити, я люблю робити фото вулиць і будівель.

Проте, я люблю робити фотографії незнайомців, а також проводити час перед красивими будівлями, щоб знайти правильний кут. Підхід завжди один і той же: знайти місце і зробити якомога більше фотографій людей або будівель.

КДБ - масова параноя. Здається, що якщо зробиш фото будівлі КДБ, то опинишся в темній кімнаті для питкок, а виведуть тебе звідти тільки для депортації.

Я зробив фото, і нічого зі мною не сталося. Так, я не стояв годинами перед будівлею і не вишукував співробітників, щоб вони помітили нарешті мене і поцікавилися, що я тут забув. Але я не знаю такої країни в світі, в якій так можна фотографувати поліцейських або урядовців.

T оже саме я можу сказати про інших будівлях і про людей. У Мінську немає натовпів на вулицях, тому зробити вуличне фото може бути проблематично. Однак, старання окупляться: багато осіб здаються недоторканими сучасністю. Саме тому, Білорусь здається мені одним з найцікавіших місць для фотографування незнайомців.

Чи цікавилися вони, що робить камера перед їх обличчям? Так.

Мене хоч раз ображали з цього приводу? Однозначно ні.

Поради для подорожей в поодинці по Білорусі

Підводячи підсумки, я б хотів поділитися з вами порадами по подорожі поодинці по Білорусі:

- Коли подорожуєш один, завжди думай, де, що і як робиш. Це правило не тільки для Білорусі, але і для подорожей в будь-які нові місця в принципі.

- У Мінську немає представляють небезпеку місць. Ви можете гуляти спокійно в будь-який час.

- Брест теж, як виявилося, дуже безпечне місце.

- Фотографуй з розумом. У Білорусі не всі будівлі і не скрізь можна фотографуватися. Наприклад, якщо бачиш будинок з прапором, краще 100 раз подумай. Ну, або, як я, фотографуй і біжи!

- Просто розмовляйте з місцевими. Будь то кафе , Готель, метро, ресторан - всюди можна з ким-небудь поговорити. Спокійно питайте і не соромтеся. Місцеві люблять поговорити про свою країну.

- Використовуйте Couchsurfing і Showaround . Обидві платформи повні людей, які шукають супутника або готові познайомити іноземця зі своїм містом просто так.

- Uber краще і дешевше інших таксі.

Виберіть відповідний вам тур по всій Білорусі або конкретному місту

Отже, чи безпечно подорожувати по Білорусі в поодинці

Отже, чи безпечно подорожувати по Білорусі в поодинці

Думаю, ви вже знаєте відповідь. Так, це на 100% безпечно, навіть якщо ви - дівчина. Я подорожую один більшу частину свого часу, тому я звик бути незнайомцем. Але, в той же час, я не люблю відчувати себе незахищеним.

Подорож по Білорусі виявилося відмінним досвідом, завдяки місцевим жителям я не відчував себе самотнім.

За свою поїздку я багато разів повертався в готель пізно вночі, проходив багато темних вулиць і пустельних місць, розмовляв з різними контингентами людей. Жодного разу я не потрапляв в небезпечні ситуації в Білорусі.

Думаю, ви розумієте, що ще одне правило для безпеки: використовувати здоровий глузд у всьому. Але це може бути застосовано до кожної країни, не тільки до Білорусі.

Білорусь - гарне місце для туристів і тому, що для 80 країн запропонований 30 денний без візовий режим, а люди тут привітні і товариські.

Якщо ви боїтеся, що вас буде переслідувати КГБ, то я вас запевняю, у них є справи важливіші. Навіть не знаю, що треба зробити, щоб потрапити в біду в Білорусі.

На мою думку, Білорусь - захований від чужих очей алмаз. Вам слід почати планувати свою поїздку і отримати прекрасний досвід «з перших рук». А я вже починаю готуватися до наступного подорожі в Білорусь і з нетерпінням чекаю повернення в цю країну.

Сплануйте ідеальну поїздку по Білорусі прямо зараз

Зайшовши на форум про Білорусь, ви рано чи пізно натрапите на питання: чи безпечно подорожувати по Білорусі в поодинці?
Зараз, якби мені задали знову той самий питання: чи безпечно подорожувати по Білорусі?
Серйозно, хлопці?
Здорово, чи не так?
Чи треба побоюватися за свій гаманець?
Доїду я до кінцевого пункту?
Що-небудь зі мною сталося за цей час?
Чи цікавилися вони, що робить камера перед їх обличчям?
Мене хоч раз ображали з цього приводу?

Новости