Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Виставка Джока Стерджеса повернеться в Центр фотографії імені братів Люм'єр

© Jock Sturges / Центр фотографії ім. братів Люм'єр

8 грудня Центрі фотографії імені братів Люм'єр в Москві знову відкриється виставка американського фотографа Джока Стерджеса, яка була закрита минулої осені на тлі скандалу зі звинуваченнями в демонстрації дитячої порнографії.

Понад рік виставкою займалися слідчі органи, повідомляє центр фотографії , І лише недавно завершилася перевірка, в результаті якої «судові експерти визнали повна відсутність ознак злочину і високий художній рівень робіт, представлених на виставці».

У постанові про відмову в порушенні кримінальної справи, зокрема, говориться: «З висновку експертизи на фотографії Джока Стерджеса, що експонувалися на виставці в Центрі фотографії ім. братів Люм'єр, слід, що частина фотографій на виставці містила зображення оголених і напівоголених неповнолітніх, що викликало бурхливу реакцію тієї частини публіки, у якій гіпертрофований громадський темперамент прийшов в небезпечний резонанс з невіглаством. Всі фотографії, представлені на виставці "Без збентеження", відносяться до категорії художніх цінностей і порнографією не є ».

Нова виставка називається «Без збентеження 2.0». Крім робіт Стерджеса до 8 січня 2018 року на ній «можна буде познайомитися з історією конфлікту, витягами з газет, фотографіями та відеосюжетами медіа, які висвітлювали закриття виставки, документами кримінальної експертизи і слідства».

виставка «Без збентеження» , На якій демонструвалися 32 знімка сімей нудистів з Франції, Північній Каліфорнії і Ірландії, відкрилася 8 вересня 2016 року і повинна була працювати до 30 жовтня.

24 вересня блогер Олена Мироненко опублікувала пост , В якому виставка Стерджеса була названа «виставкою для педофілів», в той же день уповноважений з прав дитини Анна Кузнецова і сенатор Олена Мізуліна звернулися в прокуратуру з проханням перевірити законність проведення виставки.

Після того, як 25 вересня вхід в Центр фотографії блокували члени громадської організації «Офіцерів Росії», а активіст руху SERB облив один зі знімків сечею, керівництво центру вирішило закрити виставку.

«Ці фото були опубліковані у всьому світі. І галереї і музеї по всьому світу не побачили в них порнографії. Там просто її немає », - пояснив Стерджес в інтерв'ю РЕН ТВ . «Його знімки - класика, яка сьогодні сприймається як консерватизм», - прокоментувала COLTA.RU директор Центру фотографії Наталя Григор'єва . Вона також розповіла, що почала отримувати погрози і образи від незнайомих людей.

Через кілька днів глава «Офіцерів Росії» Антон Цвєтков визнав , Що його ввела в оману публікація блогера Мироненко, «що розмістила в своєму ЖЖ фотографії, яких не було на виставці». Проте, на початку жовтня прокуратура почала перевірку .

Новости