Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки і які гроші брати в Таїланд, як знімати, сезон дощів

  1. Які гроші брати в Таїланд?
  2. Готівкові гроші в Таїланд
  3. Пластикові карти для Таїланду
  4. Як знімати гроші в Таїланді:
  5. Мова в Таїланді
  6. Сезон дощів в Таїланді:
  7. Висновок: Що потрібно знати, відправляючись в Таїланд:

Друзі, привіт! Давайте-но поговоримо про гроші, мовами і сезонах. Перед поїздкою до Таїланду багато хто задається питанням про те, як везти з собою гроші, чи варто їхати до Таїланду з готівкою, або ж вигідніше зберігати гроші на карті. Деяких людей бентежить питання незнання мови, а також боязнь опинитися в країні в сезон дощів. У сьогоднішній статті я розповім про те, як везти гроші, як знімати гроші в Таїланді без комісії, коли їхати і чи потрібно вчити мову перед відпочинком в Таїланді.

Які гроші брати в Таїланд?

Валюта Таїланду - Тайський бат (THB). На момент написання статті курс тайського бата встановлений в наступному еквіваленті:

RUB - 0.94 бат
UAH - 2.79 бат
USD - 32.87 бат
EUR - 44.74 ба т

Готівкові гроші в Таїланд

Всі розрахунки в країні здійснюються в місцевій валюті - тайських батах. Якщо ви плануєте їхати на популярні курорти Таїланду - в Паттайї і на Пхукет - з готівковою валютою, то можете брати з собою російські рублі, долари або євро. Правда, курс обміну російського рубля останнім часом абсолютно невигідний.

Якщо ж планується відпочинок на островах Самуї, Панган або подорож по країні, то російські рублі обміняти на місцеву валюту буде проблематично. Не варто возити великі суми готівкою, тому що, незважаючи на те, що Таїланд досить безпечна країна, а в більшості готелів є сейфи, трапляється всяке, тому частина грошей розумніше зберігати на карті.

Дрібні гроші (5, 10 $) брати з собою не має сенсу, тому що курс обміну для них вище, ніж на банкноти більшого номіналу. Краще беріть купюри по 50 або 100 $.

Пластикові карти для Таїланду

Перед поїздкою обов'язково уточніть в своєму банку, не блокує він операції по карті, вироблені в Таїланді. Справа в тому, що Таїланд входить в список країн з підвищеним ризиком шахрайства, тому багато банків автоматично блокують карти на території Королівства. Можливо, доведеться написати заяву на відкриття особливого режиму обслуговування карти. В Ощадбанку така операція здійснюється по телефону. Просто дзвониш за номером, вказаним на зворотній стороні картки, півгодини слухаєш музику, а потім, коли тобі нарешті відповідає співробітник установи, кажеш, що плануєш поїздку в Тай, мовляв, потрібно оформити особливий режим обслуговування. У деяких банках можна оформити особливий режим онлайн в своєму кабінеті.

У багатьох супермаркетах, кафе і готелях можна розплатитися пластиковою карткою, але далеко не скрізь. Наприклад, в більшості магазинів 7/11, супермаркетах Makro, дешевих едальня, місцях оренди скутера і недорогих бунгало карти не приймають. Також якщо ви розраховуєтесь карткою російського банку в Таїланді, до суми додадуться ще 3%.

Як знімати гроші в Таїланді:

1. Найпростіший спосіб: знайти будь-який банкомат (на ньому написано ATM), вставити карту, ввести Pin-код. Більшість банкоматів беруть комісію за кожне зняття готівки. Раніше було 150 бат, але перед від'їздом з Самуї знімала гроші в декількох банкоматах, комісія була вже 180 бат.

2. Можна зняти гроші в Таїланді без комісії. Для цього треба знайти касу або відділення банку Krungsri (жовтого кольору), пред'явити паспорт і карту, трохи почекати і отримати свої гроші в батах без комісії.

У банкоматах Таїланду встановлений ліміт на зняття готівки в розмірі від 20 000 до 25 000 бат за раз в залежності від банку. У банкоматах Krungsri разовий ліміт на зняття готівки встановлено в розмірі 30 000 бат.

Подекуди ви можете прочитати поради про те, щоб знімати гроші без комісії в банкоматах AEON, але в січні 2014 року лавочку прикрили. Тепер AEON теж бере комісію 180 бат.

Друзі, привіт

Каса банку Krungsri

Мова в Таїланді

У Таїланді говорять на тайському мовою. Багатьох бентежить той факт, що вони не знають англійської, тому люди купують путівки в турагентствах, а не організовують поїздку самі, тоді як самостійно організоване подорож могло б бути набагато цікавішим. Якщо ви збираєтеся в Таїланд, нехай мовний бар'єр вас не зупиняє. Більшість тайців самі не знають англійської. Наприклад, коли мені доводилося спілкуватися з тайцями, часто я розуміла їх набагато гірше, ніж друзі, які не знали англійської взагалі, але вміло висловлювалися за допомогою міміки і жестів.

Сезон дощів в Таїланді:

В Таїланд можна їхати в будь-який час року. Авіаквитки в Таїланд краще купувати заздалегідь , Буде дешевше.

Особливістю відпочинку в королівстві є те, що на кожному курорті країни свій сезон. Пік туризму припадає на грудень - березень, коли в наших широтах зима. Зручно, що якраз в ці місяці в Таїланді панує прекрасна погода - так званий "оксамитовий сезон", коли температура повітря досить комфортна (+28 - 30 С) і немає дощів. З квітня стовпчик термометра починає підніматися, і середня температура повітря вдень становить +35 - 37 С. Небо частіше затягнуте хмарами, іноді може йти дощ.

Острів Самуї в сезон дощів

Сезон дощів в Таїланді умовно триває з травня по початок грудня, але на кожному курорті свій клімат. Наприклад, на початку грудня минулого року на Самуї були зливи кожен день, які могли тривати годину або два, але після 10 грудня наче хтось закрив великий кран на небі, і дощі різко припинилися. В цей же час на Пхукеті на всю світило сонце починаючи з листопада.

Небо на початку грудня було затягнуте хмарами

Висновок: Що потрібно знати, відправляючись в Таїланд:

Готівкові гроші в Таїланд найкраще везти в доларах, євро або рублях.
Cнімать гроші в Таланде без комісії можна у відділеннях банку Krungsri.
У країні говорять на тайському мовою, всі покажчики продубльовані англійською, а на популярних курортах (Паттайя, Пхукет, Самуї) зустрічаються вивіски російською мовою, також меню в ресторанах буває російською мовою, але ціни в ньому помітно вище.
Відпочинок в Таїланді можливий в будь-який час року, але з травня по початок грудня в країні сезон дощів.
Найзручніше дістатися з Москви до Таїланду на літаку.
Стаття підготовлена автором momondo.ru

Таїланд: гроші, мова, сезон дощів. Інфа, без якої в Таї не вижити!

Рейтинг: 5 (100%) голосів: 1

Які гроші брати в Таїланд?
Які гроші брати в Таїланд?

Новости