Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки грошей брати з собою в Таїланд?

  1. Ціни в Таїланді
  2. харчування
  3. екскурсії
  4. транспорт
  5. Шопінг
  6. Інші витрати
  7. підсумок
  8. Як і на чому можна заощадити?
  9. замість висновку

Цей популярний питання турбує кожного туриста перед вильотом в Таїланд . Скільки взяти грошей з собою? В якому вигляді взяти грошей? Які витрати мають бути? Спробую розкласти по поличках деякі особливості матеріальних витрат на відпочинок в Таїланді. Розрахунки будуть проводиться виходячи з відпочинку на 10 днів.

Таїланд

Ціни в Таїланді

Перш ніж розглядати витрати в Таїланді для туриста. Ознайомтеся з матеріалом " Ціни в Таїланді ", Майте на увазі, що більшість цін дано за принципом" від ... ".

харчування

На харчування туристами витрачається в середньому близько 500 батів в день. Спочатку ці витрати вище, але до кінця відпочинку туристи зазвичай вже орієнтуються в цінах і ресторанах, тому сума на харчування поступово зменшується. Якщо ви активно споживаєте алкоголь, то плюсуйте ще 150-200 батів в день.

екскурсії

На екскурсійне обслуговування найчастіше витрачається основна частина коштів і тут все дуже індивідуально. Якщо ви збираєтеся відвідати "все", то вам і 10 000 на людину не вистачить. Але саме 10 000 є середньою сумою, яка витрачається туристами на екскурсії в Таїланді. У цю суму обов'язково входить 1-2 дорогі, дводенні екскурсії типу Річка Квай в Паттайя або одна з дводенних програм на Пхукеті .

транспорт

Транспортні витрати дуже сильно залежать від місця відпочинку. Максимальні витрати на транспорт на острові Пхукет. Можете сміливо закладати 500-1000 батів в день для Пхукета, якщо ви збираєтеся активно переміщатися по острову. Транспортні витрати в Паттайя куди скромніше і складають близько 300 в день. Якщо ви керуєте мотобайк, то сума транспортних витрат різко скорочується, оренда мотобайк на 10 днів обійдеться близько 1500 батів.

Шопінг

Без покупок з Таїланду не їдуть. Численні заїзди в магазини на екскурсіях, походи в торгові центри, сувеніри друзям і родичам і інші статті витрат.

Інші витрати

Чайові, сигарети та інші дрібні витрати. 1000-2000 батів.

підсумок

  • Підрахуємо середні витрати на 10 днів:
  • харчування 5000
  • Екскурсії - 10000
  • Транспорт - від 3000-5000
  • Шопінг - від 5000 руб.
  • Інше - 1000

Разом: від 25 000 руб потрібно середньостатистичному туристу для відпочинку в Таїланді. Ця сума є усередненою, хтось витрачає менше грошей на екскурсії і транспорт, але витрачається на розвагу, алкоголь і харчування.

Як і на чому можна заощадити?

На транспорті. Якщо ви керуєте мотобайк, то на Пхукеті ви можете заощадити суттєві суми на транспортних витратах, так як таксистська мафія не залишає шансів розвитку транспортної системи на острові. Одним з варіантів економії коштів на транспорті є спільна оренда таксі. Скажімо якщо вам потрібно доїхати до торгового центру на Пхукеті або до "Військового пляжу" в Паттайя, то має сенс пошукати попутників серед туристів. Ця частина витрат сильно залежить від того один або в складі групи ви відвідуєте Таїланд. Якщо вас велика група і ви відпочиваєте разом, то сума ваших транспортних витрат різко зменшується і навпаки.

На екскурсіях. Заощадити на екскурсіях не обов'язково від них відмовитися. Наприклад, деякі екскурсії можна відвідати самостійно. Як приклад можна розглянути поїздку на острови в Паттаї. Популярна дводенна екскурсія на острів Ко Чанг обійдеться в 3500 батів на людину, але якщо ви трохи вислухайте суть організації, то теж саме ви можете отримати за 2000 батів самостійно купивши трансфер і знявши готель. Як це зробити читайте матеріали " Як забронювати готель ". Важливим є те, що в багатьох випадках якість вашого відпочинку тільки покращиться, ви будете надані самі собі і самостійно розподіляти свій час.

Є дуже незначна кількість екскурсій, які ви не зможете організувати самостійно, наприклад, екскурсія на Річку Квай в Паттаї. Більшість екскурсій у туроператора і "вуличних агентствах" нічим не відрізняються крім ціни. Вибір між туроператором або вуличним агентством за вами. Є вуличні агентства, користуватися послугами яких годі було. Перш ніж купити екскурсію уточніть який буде транспорт, які зупинки, ЗАРАНЕЕ ВИВЧІТЬ ІНФОРМАЦІЮ В ІНТЕРНЕТ! Грамотне придбання екскурсій дозволяє економити значну частину ваших коштів.

Економія на шопінг. Просто не купуйте в туристичних місцях куди б вас спеціально не завозять на екскурсіях, знайте, що це в місті коштує дешевше! Якщо ви самостійно можете це знайти і купити, то дерзайте! Купити препарати тайської храмової медицини в цій Тайської аптеці через мовний бар'єр вийде не у всіх, тому іноді можна заплатити за грамотну консультацію російською мовою і придбати ліки місцевої медицини по туристичним цінами. Але купити латексну продукцію, шкіряні вироби, ювелірні вироби найкраще за межами тих місць, куди завозять туристів великими автобусами. Для прикладу, ціни на латексну продукція на так званих "фабриках" відрізняються від реальних в 4 рази!

Економте на харчуванні! Це не означає, що потрібно рідше або неякісно харчуватися! Просто з першого ж дня в готелі озирніться, прогуляйтеся по сусідніх вулицях і ви обов'язково знайдете тайське кафе з тайськими цінами. Харчування в тайських закладах безпечно! Для прикладу - обід в тайському кафе на сім'ю з 2 чоловік обходиться в 200-250 батів. Це в 2-3 рази дешевше ніж в будь-якому російською ресторані. Але це рекомендація суб'єктивна - не всі можуть харчуватися тайською кухнею. Дивіться матеріал " Про харчування в Таїланді . "

замість висновку

Скільки б грошей до Таїланду ви не взяли, витратити їх без жалю тут є де! Якщо раптом виникла необхідність поповнити свої фінанси з Росії або виникли питання в користуванні тайськими банкоматами, банками, то ознайомтеся з матеріалом " Фінанси в Таїланді ".

Скільки взяти грошей з собою?
В якому вигляді взяти грошей?
Які витрати мають бути?
Як і на чому можна заощадити?

Новости