Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки грошей брати на Кіпр

  1. Тури на Кіпр
  2. Авіаквитки на Кіпр
  3. Екскурсії на Кіпрі
  4. Пам'ятки на Кіпрі
  5. Готелі на Кіпрі
  6. Скільки грошей брати на Кіпр на їжу
  7. Оренда машини і ціни на бензин
  8. Громадський транспорт на Кіпрі

Скільки грошей брати на Кіпр 2019 - розберемося, на що витрачати і скільки це коштує. На Кіпрі валюта євро, тому саме її потрібно везти з собою і саме їй ви будете розплачуватися в магазинах, кафе, готелях, музеях, заправках.

Скільки грошей брати на Кіпр 2019

У мене є таке правило, якщо я не знаю, скільки грошей брати на Кіпр в 2019 році, то я беру стільки ж, скільки коштує путівка. Але тут є різниця, яке у вас харчування в готелі. Якщо «все включено», то це одна сума, а якщо «сніданки», то інша, тому що їжа на Кіпрі не дешева, м'яко кажучи. Якщо, звичайно, не харчуватися тільки фастфудом, Гірос на вулиці і продуктами з супермаркету.

Якщо, звичайно, не харчуватися тільки фастфудом, Гірос на вулиці і продуктами з супермаркету

Кіпр не пред'являє вимог для туристів з фінансів, але вони є у країн Шенгену. У 2019 мінімальна сума в день 70 євро на одного туриста, але не менше 580 євро. Гроші у вас ніхто перевіряти не буде, але на цю суму можна орієнтуватися.

Тури на Кіпр

На Кіпр можна знайти дешевий тур від 13000 руб. , Але за харчування доведеться заплатити стільки ж, а може і більше. Вигідніше брати на Кіпрі сніданки і вечері, путівка обійдеться від 35000 руб. з людини при двомісному розміщенні. Тур «все включено» коштуватиме від 45000 руб. з людини. У пік сезону в липні і серпні ціни різко піднімаються.

Авіаквитки на Кіпр

Авіаквитки на Кіпр в Ларнаки коштують від 9000 руб. взимку і 18000 руб. влітку. Якщо купувати заздалегідь, можна знайти дешеві авіаквитки. З бюджетних авіакомпаній до Ларнаки літає «Перемога». В Пафос авіаквитки коштують 10000-17000 руб.

Екскурсії на Кіпрі

Екскурсії на Кіпрі коштують від 40 €. На пірсах Айя-напи, Протараса, Ларнаки, Лімассола, Пафосу можна взяти морську прогулянку по найближчих бухт за 10-30 €. Скільки грошей потрібно на Кіпр для відвідування екскурсій? Від 50 до 300 €.

  • Святині Кіпру з Ларнаки 125 €
  • Дайвінг 85 €
  • Круїз на заході і шоу танцюючих фонтанів 125 €
  • Гранд-тур по острову з Ларнаки 72 €
  • Екскурсія в Пафос і Куріон з Ларнаки 72 €

Пам'ятки на Кіпрі

Самі класні пам'ятки на Кіпрі безкоштовні, але знаходяться в різних місцях острова, це каньйон Авакас, гори Троодос, мис Каво Греко, село Лефкара.

Вхід на археологічні пам'ятки та державні музеї коштує 2,5 € (Хірокотія, Аматус, Курион, Лимассольский замок, музей моря).

Скільки потрібно на Кіпрі грошей заплатити за вхід для огляду визначних пам'яток? 2,5-12,5см € на тиждень.

Готелі на Кіпрі

Готелі на Кіпрі обійдуться від 50 € за добу. Житло біля моря коштує дорожче. Наприклад, хороший 5-зірковий готель Alion Beach Hotel в Айя-Напі варто 197 € за добу, а 3-здездочний Margadina Lounge Hotel 87 €. Готель 2 зірки в Ларнаці Josephine Boutique Hotel обійдеться 74 €, а 5-зірковий готель в Лімассолі Royal Apollonia 174 €. З дешевих варіантів є ліжко-місце в хостелі в Пафосі Trip Yard Hostel Paphos за 10 € і готель 2 зірки в Полісі Marion Hotel за 29 € на добу. Скільки грошей взяти на Кіпр на готелі, залежить від ваших запитів. На тиждень мінімум 203 €, максимум 1500 € і вище. Якщо купуєте готовий тур, то окремо цього пункту витрат у вас не буде.

Скільки грошей брати на Кіпр на їжу

Кіпрська кухня точно така ж, як грецька. У ресторанах можна замовити традиційні страви - мусака, сувлаки, стіфадо, клефтіко, Кефтедес і мезе з соусами дзадзики, тарамасалата. На Кіпрі потрібно спробувати халлумі, козячий або овечий сир в розсолі. Любителям м'ясних страв сподобаються лунтза (lountza) - копчене свиняче філе і луканіка (loukanika) - пряна копчена ковбаса. З вуличної їжі цікаві тіропіта (грецький листковий пиріг), шпінатопіта (те ж саме зі шпинатом), сувлаки (шашлики на дерев'яних шпажках).

Англійський сніданок в кафе коштує від 5 до 9 €. Одне гаряче блюдо коштує від 9 €, грецький салат від 3,5 €, суп від 3,5 €. Порції на Кіпрі великі. Наприклад, кіпрський салат за 9 € можна розділяти на двох. Є кафе, які пропонують комплексний обід днем ​​за 10-15 €. Рибні мезе в кіпрській таверні стоїть 18-25 €, м'ясне мезе 16-23 €. Обід із трьох страв з вином обійдеться 60 €.

Обід із трьох страв з вином обійдеться 60 €

Чай, кава коштують від 2 €, пиво від 2,5 €, келих вина від 3 €. Скільки грошей потрібно на Кіпрі на їжу, якщо у вас включені тільки сніданки? 40-50 € в день. Скільки грошей брати на Кіпр, якщо в готелі сніданки і вечері? Від 10 € в день.

Оренда машини і ціни на бензин

Дуже вигідно на Кіпрі пересуватися на машині, це економить гроші на екскурсіях. Машина на добу коштує від 17 до 50 €. Найдешевше бронювати через інтернет. Є кілька перевірених сайтів, наприклад RentacarFor.me - прокат автомобілів і Auto Europe - дешева оренда авто.

Найвигідніші ціни в аеропорту Ларнаки. Бензин коштує 1,3 €. Заправок на Кіпрі не дуже багато, але всі вони автоматичні, коли сам оплачуєш через термінал і сам заливаєш бензин. У великих містах є співробітники, які допомагають заправитися.

Скільки грошей брати на Кіпр на оренду авто і бензин на тиждень? Вам знадобиться від 150 до 300 €.

Громадський транспорт на Кіпрі

На Кіпрі зручно пересуватися на автобусах, але в межах одного-двох курортів. На далекі відстані потрібно робити пересадки.

Наприклад, державних автобусів від аеропорту Ларнаки до Айя-напи або Протараса немає. Потрібно спочатку доїхати до набережної Фіникудес, а потім зробити пересадку. Проїзд по Айя-Напі коштує 1,5 €, після 23 годин 2,5 €. З 4.30 до 7 ранку транспорту немає.

Проїзд від Ларнаки до Айя-напи коштує 8 €. Скільки грошей потрібно на Кіпрі, щоб кожен день їздити на автобусі? Вам потрібно 20-30 € в тиждень.

Підіб'ємо разом, скільки грошей брати на Кіпр в 2019 році. Якщо у вас «все включено», то вистачить 100-200 € в тиждень (якщо нікуди не ходити, то можна витратити взагалі 0 €). Якщо ще потрібно буде харчування, то мінімум +100 € на тиждень (це дуже бюджетно), а краще +200 +300 € (якщо ходити по ресторанах). Щоб взагалі ні в чому собі не відмовляти, потрібно брати 500 € на тиждень.

Скільки грошей потрібно на Кіпр для відвідування екскурсій?
Скільки грошей брати на Кіпр, якщо в готелі сніданки і вечері?

Новости