Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки брати грошей на Кіпр: ціни на харчування і розваги

  1. Скільки потрібно брати з собою грошей на Кіпр?
  2. Кіпр Айя-Напа: скільки брати грошей?

Острів Кіпр в Середземномор'ї популярний серед наших співвітчизників. І, звичайно, у багатьох виникають питання з приводу кількості фінансових коштів, що необхідно взяти в Кіпр для повноцінного відпочинку. Ціни на гостинному острові зовсім не низькі в порівнянні з Туреччиною чи Єгиптом.

Скільки потрібно брати з собою грошей на Кіпр?

На Кіпрі ходить американський долар і євро. У Північній частині Кіпру проводиться розрахунок турецької лірою. Але євро вважається основною грошовою одиницею обох держав. Обміняти валюту можна безпосередньо в аеропорту або в банку.

Від виду відпочинку, розваг і послуг, обраних вами, залежить загальна сума витрат на Кіпрі:

  1. Перше на що варто дивитися - це харчування. Якщо ви не відпочиваєте по системі «All inclusive", приймайте в розрахунок витрати на їжу. Повечерявши в розкішному ресторані, ви заплатите 90 євро, але якщо не лінуватися, то можна знайти кафе з не менш якісної і смачною кухнею за 30 євро. На острові труднощі з джерелами прісної води, одна пляшка мінералки коштує не мало - від 1 до 2 євро. Вартість пляшки вина складе 5-20 €, а пива - 1,5-3 €.
  2. Враховуйте витрати на транспорт. Для зручності ви можете взяти в оренду авто за 35 євро на добу. За Кіпру ходять маршрутні автобуси, проїзд в них коштує 1-2 євро. На послуги таксі ви витратите в середньому 1 євро за кілометр.
  3. Не забувайте про витрати на розваги і придбання сувенірів. Взяти шезлонг на пляжі коштує 3 євро. Якщо ви бажаєте присвятити час вивченню місцевих визначних пам'яток, ви витратите на екскурсію суму в діапазоні 35-250 євро. Більшість туристів купують різні сувеніри на згадку про поїздку. На Кіпрі ціни на сувенірну продукцію коливаються від 2 до 6 євро. Все залежить від того, яку пам'ятну річ ви вибрали: простий магнітик на холодильник, статуетку, традиційну фігурку.

Вивчивши думки відпочиваючих на Кіпрі виходить, що в середньому на одну людину потрібно близько 50 € на добу Вивчивши думки відпочиваючих на Кіпрі виходить, що в середньому на одну людину потрібно близько 50 € на добу. Але ця сума не включає дорогі розваги: яхта - 400 €, скутер - 450 € або аквапарк - 30 € / день (ціни вказані в усередненому варіанті).

Кіпр Айя-Напа: скільки брати грошей?

Говорячи про ціни в Кіпрі, потрібно зауважити, що серед всіх курортів найдорожчим є Айя-Напа. Це місто славиться нічного клубного життям. Відповідно витрати збільшаться за рахунок відвідування барів, нічних клубів, дискотек.

Вхід в нічний клуб може бути платним (приблизно 30 €), на відміну від бару, куди ви зайдете абсолютно безкоштовно.

Середня сума витрат на відпочинок в клубі або барі складе 20-70 євро. Але тут все індивідуально. Якщо ви не вживаєте алкогольні напої, то, природно, витратите набагато менше грошей. В середньому на добу в Айя-Напі потрібно 50-70 євро.

Скільки потрібно брати з собою грошей на Кіпр?
Кіпр Айя-Напа: скільки брати грошей?
Скільки потрібно брати з собою грошей на Кіпр?
Кіпр Айя-Напа: скільки брати грошей?

Новости