Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки брати грошей на Кіпр

  1. пам'ятки Як намистини в прекрасному намисто, розкидані по всьому Кіпру стародавні монастирі, церкви,...
  2. Ціни на сувеніри і подарунки
  3. якщо курите
  4. любителям випити
  5. Витрати на зв'язок
  6. ще витрати
  7. підсумки

пам'ятки

Як намистини в прекрасному намисто, розкидані по всьому Кіпру стародавні монастирі, церкви, каплиці. Всі вони гарні і оповідають нам складну історію острова Кіпр . І нехай переважна їх більшість перебудовувалася і не дійшла до нашого часу в первозданному вигляді, подивитися на них варто.

Цікаво і спадщина античних часів - стародавніх греків і римлян. Як відомо, Кіпр - місце народження богині Афродіти. Але скільки коштує подивитися на все це?

Природні пам'ятки можна подивитися безкоштовно, в більшість церков і монастирів вхід безкоштовний. Але доведеться розщедритися на транспорт.

Ціни на вхід в кіпрські аквапарки доступні: аквапарк WaterWorld в Айя-Напі - 38 євро, аквапарк Фасурі в Лімассолі - 29, аквапарк Афродіта в Пафосі - 30.

Відвідування місцевих зоопарків обійдеться в 5-10 євро, атракціони в парках розваг - 3-4 євро або 1 євро за жетон на автоматах. похід в океанаріум "Ocean Aquarium" в Протарасе обійдеться в 13 євро, Шоу танцюючих фонтанів в Протарасе - 23 євро.

Відвідування музеїв, руїн і археологічних парків - від 2 до 5 євро. наприклад, замок Колосси - 4,5 євро, царські гробниці в Пафосі - 2,5 євро, Археологічний парк Като Пафос - 4,5 євро.

Ціни на екскурсії

Екскурсії - це відмінний спосіб заощадити час, адже за один день екскурсійний автобус довезе відразу до декількох пам'яток. Але по грошах екскурсії менш вигідні, ніж самостійні поїздки.

В середньому, екскурсії на Кіпрі коштують 40-50 євро. Дайвінг - 55-65 за одне занурення. Деякі екскурсії можуть варто і до 100 євро, особливо якщо пам'ятка далеко від курорту, бензин на Кіпрі дуже дорогий.

Особливо у туристів популярні екскурсійні поїздки в гори Тоодос , Куди доїхати самому проблематично. дивляться села Омодос і Лефкара , Монастир Киккос, древній Курион , котячий монастир .

Ціни на сувеніри і подарунки

Детально про сувеніри, подарунки і цінах ми розповідали в статті " Що привезти з Кіпру ".

якщо курите

На Кіпрі дуже дорогі сигарети, краще беріть з собою. Про норми ввезення та цінах ми говорили в статті " Сигарети на Кіпрі ".

любителям випити

З алкоголем ситуація набагато краще, він тут дешевий і різноманітний. Про ціни і законах читайте статтю " Алкоголь на Кіпрі ", А про місцеві напоях статтю" кіпрський алкоголь ".

Про ціни і законах читайте статтю    Алкоголь на Кіпрі   , А про місцеві напоях статтю   кіпрський алкоголь

Витрати на зв'язок

Дзвонити додому з-за кордону - це завжди дорого, інтернет на Кіпрі дешевим не назвеш. Читайте подробиці, дивіться ціни і варіанти в наших статтях " Як дзвонити з Кіпру "І" Інтернет на Кіпрі ".

ще витрати

- Мало хто готелі на Кіпрі можуть похвалитися власним пляжем. Пляжі громадські, де потрібно платити за шезлонги і парасольки. Ціна оренди на день - 2-3 євро;

- Не всі хвороби і травми покриваються страховкою, в деяких випадках за медичні послуги доведеться платити. Подробиці в нашій статті " Страховка на Кіпрі ";

- Оренда авто - від 30 євро на добу і вище, вище, вище .. Штрафи за порушення на дорозі вагомі, про них ми розповідали в статті " Що не можна на Кіпрі ".

підсумки

- Варіант відпочинку "на широку ногу": сніданок в готелі, обід і вечерю в ресторанах, відвідуємо кілька пам'яток на таксі, в барах ні в чому собі не відмовляємо. Готуйте 150-200 євро на день на двох.

- Варіант "помірний": сніданок в готелі, обід і вечерю в кафе, пару раз ходимо в ресторан на вечерю, до пам'яток їдемо на автобусі, в бари не ходимо. 70-100 євро на день на двох.

- Варіант "студентський": харчуємося продуктами з супермаркету (кулінарні відділи), пам'ятки тільки безкоштовні і на автобусі (або пішки), на пляжах не платимо за шезлонги і парасольки, загоряємо на своїх рушниках. 30-50 євро на день на двох.

Бажаємо весело і недорого провести час на Кіпрі, і читайте наші пізнавальні та цікаві статті про цей острів і країні (посилання нижче).

Але скільки коштує подивитися на все це?

Новости