Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яку валюту брати до Туреччини

  1. Перевірте курс турецької ліри
  2. Скільки грошей брати на 7/10/14 днів
  3. Відпочинок та розваги

Однозначно відповісти на питання неможливо. Вся справа в тому, що в різних районах країни свої переваги. У більшості міст в ходу долари, а ось Сіде є німецьким районом, тому там більше користується популярністю євро.

Є звичайно райони, де можна купити товар за рублі або гривні, там вам просто перерахують ціну за курсом валюти.

умовно Туреччина розділена на курортну і некурортного частини. У курортній частині країни - Кемері, Мармарісі, Анталії , Аланії є багато готелів, великий кількість розваг, розрахованих на туристів.

Тому тут можна розплачуватися як євро, так і доларами, і навіть можна зустріти магазини, де приймають рублі. Сьогодні приблизний курс: 1 долар дорівнює 2,6 ліри.

У некурортній частині Туреччини іноземна валюта не поширена, тому там потрібно обов'язково міняти долари або євро на ліри, причому бажано відразу по приїзду. Така ж ситуація відбувається і в Стамбулі .

Виходячи з вищесказаного, в Туреччину можна брати будь-яку валюту. Тут вам прекрасно поміняють і долари. і євро. Варто відзначити, що в Бодрум, Мармарис або Далман краще брати євро, тому що цінники тут часто вказують в цій валюті, тоді як в Анталії краще долари.

Перевірте курс турецької ліри

Скільки грошей брати на двох

Якщо ж ви їсте в Туреччину, попередньо купивши путівку «все включено» і не хочете робити великих придбань, то не варто міняти валюту на місцеві гроші взагалі. За проживання в готелі можна розплатитися євро або доларами, також можна оплачувати і за екскурсії.

Деякі магазини і торгові центри теж приймають валюту. Тут важливий один момент. Коли вам дають здачу, зверніть увагу, щоб її вам дали в тій валюті, яку ви розплачувалися. А чи не місцевими лірами за невигідним курсом! Тому краще в такі подорожі брати з собою дрібні долари, щоб не чекати здачі.

Якщо ваш відпочинок буде активним, то обов'язково після прильоту в країну обміняйте наявні кошти на ліри. Так ви зможете насолоджуватися відпочинком, а не шукати обмінні пункти. І навіть якщо ви придбали квиток по системі «все включено», вам потрібно мати мінімальну суму при собі в розмірі 150 доларів. Цієї суми достатньо на медичну страховку (70 доларів) плюс 80 доларів на непередбачені витрати.

Скільки грошей брати на 7/10/14 днів

Ті ж хто хоче провести захоплюючу відпустку в Туреччині, повинен взяти з собою трохи більше. Адже тут є безліч цікавих екскурсій. Їх вартість становить 30-70 доларів.

Ще однією цікавою пам'яткою Туреччини є турецька лазня Хамам. Вартість відпочинку в ній становить 30-50 доларів на двох. Тут можна поніжитися на гарячому камінні, очистити тіло за допомогою пілінгу або розслабитися, замовивши масляний масаж.

Тут можна поніжитися на гарячому камінні, очистити тіло за допомогою пілінгу або розслабитися, замовивши масляний масаж

Любителі екстремального відпочинку можуть зайнятися рафтингом і пуститися в захоплюючу подорож по гірській річці. Вартість такого пригоди коштує 30 доларів, а за окрему плату зроблять відеозапис вашого екстремального сплаву по річці. Не менш цікаві прогулянки на яхті, та й вартість такої поїздки обійдеться лише в 30 доларів на людину. А для бажаючих здійснюють прогулянку з зануренням на глибину , Природно в цьому випадку зростає ціна на відпочинок до 50-65 доларів.

Відпочинок та розваги

Але, якщо ви зайдете в магазин з одягом і запитайте, скільки буде коштувати та чи інша одяг у валюті, яка коштує 4 ліри, вам скажуть 2 долари або 2 євро. Таким чином виходить, що іноді вигідніше купувати в доларах або євро.

Якщо ви вирішили поїхати на відпочинок з дітьми або просто хочете згадати дитинство, тоді обов'язково рушайте в аквапарк . Така розвага обійдеться в 20-30 доларів. Звичайно не варто забувати про прийоми їжі. Хоча годувати вас будуть в ресторані готелю, можете ще відвідувати місцеві кафешки, ресторанчики, бари.

Обід в недорогому закладі буде коштувати 7-20 доларів на двох, а вечерю в дорогому рибному ресторані - 35-50 доларів на двох.

Таким чином, навіть якщо ви поїдете на відпочинок за системою «все включено», то мінімум потрібно взяти з собою 150 доларів, якщо ж ви плануєте робити додаткові розтрати, тоді на тиждень вам вистачити 400 доларів на двох, а вирушаючи в подорож на 10- 14 днів, візьміть з собою близько 600-900 доларів.

Цієї суми вам точно вистачить на розваги. Ще й залишаться кошти, щоб придбати друзям і родичам якісь сувеніри.

Новости