Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як правильно літати з ручною поклажею

Багаж і ручна поклажа - завжди актуальна тема при перельотах. З цими хлопцями найбільше нюансів і можливостей переплатити. Основні аспекти перельотів з ручною поклажею я зібрала в цій статті.

Основні аспекти перельотів з ручною поклажею я зібрала в цій статті

Ми злітали в Португалію місяць тому, а питання про ручну поклажу та наш чемоданчик Раян досі мені приходять 🙂

Про те, чому літати з ручною поклажею набагато зручніше і вигідніше, ніж з багажем, я вже розповідала.

А тепер розповім про нюанси перельотів без нічого. Ловіть зведення рад.

***

Як правильно літати з ручною поклажею:

1. Підберіть собі правильну ручну поклажу. Це може бути валізу, рюкзак або сумка. Головне, щоб розміри не перевищували норму тієї а \ к, якій летите. Будьте уважні, у кожної компанії свої розміри і може бути так, що на першому перельоті однієї а \ к розміри більше і чемодан проходить, а у другій вже менше і валізу не вписується. Ідеальний варіант - взяти універсальний валіза, розмірів 55х35х20см або рюкзак.

Перший завжди буде проходити в рамки, а другий навіть вимірювати будуть (плюс його можна зім'яти).

UPD. Будьте уважні, з 1 листопада 2018 року головні два лоукостера Ryanair і Wizzair змінили норми безкоштовної ручної поклажі.

Наш чемоданчик спеціального розміру з наклейкою Cabin Ok (це означає, що підходить за вимогами практично всіх авіакомпаній)

Наш чемоданчик спеціального розміру з наклейкою Cabin Ok (це означає, що підходить за вимогами практично всіх авіакомпаній)

2. Будьте уважні з вагою і розмірами. Найчастіше ручна поклажа вимірюється за розмірами, а багаж по вазі. Багато компаній зараз не зважують ручну поклажу. Але пам'ятати про норми ваги варто. Зазвичай це 7-8-10-12 кг.

Утримати в голові всі розміри і вимоги по вазі компаній важко, тому є помічник - http://airlinesbaggage.com/

3. Обов'язково подивіться, скільки одиниць можна брати на борт. У деяких компаній можна брати лише 1 одиницю ручної поклажі. Це означає, що потрібно все туди утрамбувати: і жіночу сумочку, і фотоапарат, і ноутбук. У деяких дозволено 2 одиниці: до основної ще можна взяти жіночу сумку або сумку ноутбука. Іноді другу одиницю можна взяти при доплаті. Всі ці правила є в розділах Cabin baggage.

Всі ці правила є в розділах Cabin baggage

4. Особливо уважними потрібно бути з ручною поклажею у лоукостерів. наприклад, Ryanair Зараз дозволяє брати в переліт 2 одиниці ручної поклажі. Але безкоштовно взяти можна лише 1 одиницю малої ручної поклажі розміром 40х20х25см і вагою до 10 кг, розмістити її потрібно під кріслом.

Якщо Ви хочете взяти дві одиниці в салон, це можуть зробити ті, хто оплатив пріоритетну посадку (коштує 6 євро). В такому випадку можна ще захопити чемоданчик або сумку розміром 55х40х20 см і вагою до 10 кг. Якщо хочете 100% обидві з собою в салон - просто купуйте опцію Priority pass (до речі, хлопці не дуже пильно придивляються до поклажі і не міряють її часто).
Також зараз можна велику ручну поклажу здати в багаж. Це зручно, якщо у Вас там рідини. Щоб бути впевненим, що Ваш чемоданчик розміром 55х40х20 см і вагою до 10кг відправиться в багаж, можна купити опцію Check-in bag на 10 кг за 8 євро.

У Wizzair можна аналогічно безкоштовно брати 1 одиницю ручної поклажі (40х30х20 см вагою до 10 кг). І в разі покупки Wizz Priority можна взяти додатково сумку або чемоданчик 55х40х23 см (послуга коштує 5-15 євро).
І також, як у їхніх колег, Візз ввів новий вид багажу на 10кг.

Дуже зручно на одній картинці зробили норми ручної поклажі наші колеги з   Lowcostavia
Дуже зручно на одній картинці зробили норми ручної поклажі наші колеги з Lowcostavia

5. До ручної поклажі зазвичай можна взяти додатково пальто, пресу, пакет з дьюті-фрі, парасольку. Але потрібно обов'язково прочитати правила. наприклад, МАУ Зараз також посилила вимоги і просить всі вмостити в одну ручну поклажу.
6. Уважно збираємо рідини. Всі рідини потрібно перелити в ємності по 100 мл. Навіть якщо у вас залишилося пів-флакона 120 мл, його все одно викинуть. Ємність повинна бути не більше 100 мл. Купуємо ємності в аптеці \ магазині косметики, переливаємо шампунь, гель, засіб для макіяжу, беремо маленьку зубну пасту і всілякі пробники або дорожні набори. Порахувати, щоб було не більше 10 одиниць (включаючи крему, ліки, пасти) і покласти їх в прозорий пакет на зіпером.

7
7. Не брати ножиці, манікюрні набори. Можна покласти кусачки, скляну пилочку для нігтів.
8. Не брати аерозолі, лак для волосся, мус т.д.
9. Взяти з собою складну флягу для води (її можна набрати в дьюті-фрі зоні). З собою в ручній поклажі можна взяти снеки, печиво, фрукти. Головне, щоб це було не рідке і пельмені не варто брати 🙂 Бутерброди краще брати в упаковці з магазину (сир і ковбаса нерідко потрапляють в неугодні товари на кордоні).

10
10. Скласти окремо дроти зарядки, гаджети, батареї, щоб їх зручно було дістати на контролі, якщо попросять.
11. Щоб валізу НЕ вимазали, а рюкзак не намок, зовсім не зайвим буде чохол. Наш чемоданчик дуже врятував чохол від дощу і бруду

12. За правилами, якщо у вас немає багажу, ви можете з ручною поклажею йти відразу до Гейт. Але я рекомендую не поспішати, а все-таки перевірити свою ручну поклажу по нормам і підійти до стійки реєстрації, попросити бирку Cabin bag.
13. В аеропорту до стійки реєстрації зважуємо свою поклажу і заміряємо за розмірами. Завжди в аеропорту тобто не виключена стійка реєстрації, де можна поставити свій чемодан \ рюкзак і заздалегідь дізнатися, чи є перевищення. Знаходимо металеву рамку і перевіряємо, чи підходить за розмірами сумка.

14
14. Якщо ручна поклажа несподівано перевищує норми, у нас кілька варіантів: переупакувати речі, одягнути на себе, віддати проводжав зайве або залишити в камері зберігання (якщо повертаємося в цей же місто), викинути непотрібне або докупити багаж. Ну і як варіант для відчайдушних - закапати в лісі поблизу аеропорту 😀

15. У разі, якщо зважилися докуповувати багаж в аеропорту, вигідніше це зробити онлайн через додаток авіакомпанії. Але не забудьте, що вносити зміни можна не пізніше ніж за 2 години до вильоту. Тому є сенс приїжджати в аеропорт раніше. На стійці реєстрації покупка багажу коштуватиме в 2-3 рази більше.
16. Будьте готові, що деякі компанії можуть перевірити за нормами сумку вже біля гейта. І ось тут сюрпризи особливо неприємні.

17
17. Якщо ручну поклажу забиратимуть безкоштовно в багаж, прослідкуйте, щоб на нього повісили потрібну бирку, і краще б був чохол або хоча б плівкою обмотати. А також в сумці не повинно бути заборонених предметів для перевезення в багажі. є непогана таблиця всіх заборонених предметів в багажі та ручній поклажі тут . І ще на сайті МАУ теж хороша таблиця про заборонених і частково дозволених предметах.
18. Якщо рідини в ручній поклажі не можна, то зарядні пристрої, power bank і літієві батареї перевозяться тільки в ручній поклажі.

19. Ручна поклажа розміщується або на полицях над головою, або під сидіннями під ногами. Часто місця на полицях для сумок не вистачає, тому варто зайти в літак першим, щоб місця точно вистачило і можна було комфортно розміститися. Як це зробити? Або пріоритетна посадка, або дивимося, через що і як буде проходити посадка. Якщо через повітряний рукав, то намагаємося стати першими в чергу, якщо підвозять автобусом, то краще зайти в автобус останнім і вийти першим.
20. Стежте за правилами та інформацією на офіційних сайтах компаній. Іноді вони міняються і ви повинні тримати руку на пульсі!

Легких і часті перельоти! Літати без нічого - це чудово!

Наступного разу розповім про нюанси перельотів з багажем.

Якщо стаття була корисна, буду рада Вашим коментарям і якщо поділіться нею в соц.сетях (роботи було на кілька годин 😎)

Згадали ще якісь поради або нюанси, обов'язково поділіться.

===

Не забудьте підписатися на нас у соц.сетях Facebook , Вконтакте і Instagram

Вам допоможуть заощадити в подорожі:

  • Airbnb - кращий сайт по оренді квартир і кімнат у всьому світі, при реєстрації отримуєте 30 євро знижки на перше бронювання від 65 євро.
  • Booking - найвідоміший сайт бронювання житла по всьому світу. За посиланням отримуєте 10% повернення при сумі бронювання від 30 $.
  • Agoda - кращий пошуковик готелів і гестхаузе в Азії. Часто працює в цьому регіоні краще, ніж Booking.
  • Skyscanner - найзручніший пошуковик авіаквитків, гнучкий пошук, опції куди завгодно і коли завгодно.
  • Kiwi.com - зручний агент пошуку авіаквитків. Можна шукати по радіусу. Шукає лоукост і стикується рейси.
  • Publicfast - майданчик заробітку для блогерів і лідерів думок. Можливість заробити на своїх постах.
  • Monobank - зручний мобільний банк подорожей для громадян України. При реєстрації за посиланням отримуєте на рахунок карти 50 грн. Реєструватися краще з телефону.

Як це зробити?

Новости