Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Перший офіційний одностатевий шлюб в штаті Нью-Йорк уклали бабусі

Перший офіційний одностатевий шлюб в штаті Нью-Йорк уклали бабусі
Кити Ламберт і Шеріл Рудд, кожній з яких вже за 50 років, більше десяти років йшли до цього відповідального рішення
На честь урочистої церемонії Ніагарський водоспад, біля якого відбувалося одруження, підсвічували всіма кольорами веселки, символізуючи райдужний прапор ЛГБТ-руху

Дві літні жінки стали першою в штаті Нью-Йорк парою, що зв'язала себе узами одностатевого шлюбу, передає в неділю агентство Reuters.

Сенат американського штату Нью-Йорк 25 червня схвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів. Таким чином, Нью-Йорк став шостим і найбільшим в США штатом, де дозволені подібні шлюби. Законопроект підтримали 33 нью-йоркських сенатора, 29 виступили проти.

Губернатор штату Ендрю Куомо підписав закон, який офіційно вступає в силу 25 липня. Однак, йдучи назустріч молодятам, влада вирішила почати реєстрацію одностатевих шлюбів на день раніше - у неділю, повідомляє РІА Новини" .

Кити Ламберт і Шеріл Рудд, кожній з яких вже за 50 років, більше десяти років йшли до цього відповідального рішення. Від колишніх заміжжя у жінок залишилося п'ятеро дорослих дітей. Крім цього у кожної з наречених є онуки.

На честь урочистої церемонії Ніагарський водоспад, біля якого відбувалося одруження, підсвічували всіма кольорами веселки, символізуючи райдужний прапор ЛГБТ-руху. Церемонія одруження зібрала кілька сотень гостей.

Одностатеві шлюби в США також реєструють в штатах Массачусетсі (де в 2004 році був укладений перший в історії США легальний одностатевий шлюб), Коннектикут, Айова, Нью-Гемпшир, Вермонт і в окрузі Колумбія. Також одностатеві шлюби дозволені в Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Канаді, ПАР, Норвегії, Швеції, Португалії та Ісландії. Легальні форми "гомосексуального союзу" існують ще в 20 країнах.

Новости