Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гід по Rogue Legacy Vita

Rogue Legacy відноситься до тій невеликій кількості ігор, які мають одну дуже приємним якістю - загинувши героєм 54 рази поспіль, вам не хочеться розбити вщент джойстик об стіну, вимкнути приставку і набити комусь пику. Навпаки, гра приваблює ще більше, а після чергового провалу хочеться грати і грати.

Трофейним гурманам гра пропонує дуже гідний набір призів на будь-який смак: збірні, ситуаційні, сюжетні, накопичувальні і, звичайно ж, люті хардкорно-олдскульний. Для перемоги над деякими босами вам потрібно буде зробити десятки спроб, до тих пір поки ваші пальці не стануть виконувати потрібні натискання на рефлекторному рівні. Якщо говорити про тривалість отримання платини, то тут все залежить тільки від вашого ігрового досвіду. Але в будь-якому випадку ви витратите не менш 20 годин, тому що тут якраз є трофей, який видається за 20 годин, проведених вами в грі.

Зміст
план
Проходження 1 (NG)
Проходження 2 (NG +)
Проходження 3 (New Save)
план
Пропоную вам звернути увагу на 2 трофея:
Опис першого трофея говорить про те, що вам належить пройти гру як мінімум 2 рази. Для отримання ж іншого потрібно виконати певні умови.

У зв'язку з цим, можливо 2 шляхи отримання платини:

  1. Укластися в два проходження, одне з яких виконати без допомоги архітектора і занапастити не більше 15 героїв. Формально цей спосіб позбавить вас від третього проходження, але при цьому перші два будуть пекельним хардкором. Тому далеко не факт, що цей варіант заощадить вам якийсь час, і вже тим більше нерви.
  2. Пройти гру 3 рази, тобто проходження з певними умовами зробити окремим кроком. Цей спосіб гуманніше в плані складності і не зіпсує задоволення від цієї чудової гри.

У цьому гіді буде розглянуто, звичайно ж, другий спосіб отримання платини, як оптимальний по співвідношенню час / складність. Погнали!
У грі не передбачена можливість ручного збереження, і весь прогрес зберігається автоматично. Але якщо у вас виникли якісь непереборні труднощі, то ви завжди можете скористатися перенесенням важливих збережених даних на флешку або в хмару, щоб в разі невдачі не починати все заново. Але це буде вже не буде той самий олдскул, так що я закликаю вас особливо не зловживати цим фокусом.
Проходження 1 (NG)

Просто починайте нову гру, знайомтеся з вируючим життям і різними тваринами замком і отримуйте задоволення від олдскульного хардкору. Ну і не забувайте про трофеї. Пропоную вам по-максимуму зібрати всі можливі трофеї саме в цьому проходженні, щоб в двох, що залишилися ні за що не морочитися, а тільки швидко пробігти весь замок.
збірні трофеї
Найбільше часу на цьому кроці у вас займе отримання збірно-накопичувальних трофеїв, тому краще відразу почати з них. Замок генерується кожен раз випадковим чином, тому швиденько зібрати всі штуки по готовеньке карті не вийде.
Отже, є такі види предметів:
Руни - 55 шт.

Креслення - 75 шт.


Щоденники

- 24 шт.

Навички - 32 шт.

  • Для розблокування навичок вам будуть потрібні тільки золото.
  • Складність може виникнути з найдорожчими навичками, тому що за них треба одноразово заплатити близько 5000 золотих. Можу порадити просто акуратно і методично зачистити три локації ( «Замок Хемсон», «Ліси Абхазії», «Майя») - цього, швидше за все, буде досить. Також для прискорення процесу можна використовувати клас Спелеолога або руни і навички, які збільшують кількість піднімається золота.

Золоті скрині

- 1 шт.

  • Золоті скрині можна отримати: а) побудови міні-боса; б) знайшовши секретну кімнату за допомогою компаса Каліпсо. І те, і інше вам доведеться виконати десятки разів, тому тут все елементарно.

Як загальне ради рекомендую для збору всіх вищевказаних предметів використовувати клас Спелеолога, так як у нього відразу доступна карта світу. Тобто починаєте візит, швиденько обходьте всі довколишні кімнати зі значками Як загальне ради рекомендую для збору всіх вищевказаних предметів використовувати клас Спелеолога, так як у нього відразу доступна карта світу , Збираєте потрібні предмети, гинете, вибираєте нового нащадка, повторюєте всі дії в новому світі.

легкі трофеї
Працюючи над збором предметів в попередньому пункті, ви напевно відкриєте більшість простеньких ситуаційних і накопичувальних трофеїв зі списку нижче. Складність може виникнути тільки з клоуном. Можу впевнено сказати, що клоунська гра з сокирою набагато простіше гри з ножами. Також не забуваємо про можливість хмарного зберігання, тобто знаходите клоуна, швиденько виходите з гри, зливанн «сохраненку» в хмару і починаєте грати з клоуном. Якщо провалилися, то завантажуєте дані з хмари і катуєте удачу знову.

4 боса
Зараз саме час піти надавати по щам босам чотирьох локацій. Всі ці боси достатні прості, і навряд чи у вас виникнуть якісь складнощі, тим більше на даному етапі у вас, швидше за все, награно вже 20+ годин. Про всяк випадок наводжу кілька порад під спойлером.

Кхідр

(Замок Хемсон)

  • 3 види атаки. Рекомендую вам витратити 10-15 хвилин на вивчення цих атак. Після того, як розберетеся з тим, що він вміє, просто намагайтеся не потрапляти під його постріли, і при можливості атакуйте його серією з 3-4 ударів.
  • Руни Спринт і Стрибок будуть корисні.

Олександр

(Ліси Абхазії)

  • Спеціальної тактики немає, просто намагайтеся завжди спершу вбивати фурій, яких створює бос, а вже потім бити його самого.
  • Руна Вампір буде вкрай корисна.
  • Здатність Варвара видавати крик теж дуже допоможе.

Понсе де Леон

(Майя)

  • Тактика в тому, щоб бігати від Понсе по всій кімнаті по колу (за годинниковою або проти годинникової стрілки), щоб за той час, що ви робите коло, його вогняні кулі встигали зникнути.
  • Руна Поспіх буде корисна.

Геродот

(Край Темряви)

  • Мені здалося, що найлегше вбити цього боса, граючи за клас Дракон. Стратегія в тому, щоб акуратно виманювати ворога на верхні платформи, а вже там по черзі розстрілювати.
  • Інша стратегія - грати за персонажа без пульсу, щоб можна було безперешкодно ходити по землі з шипами в кімнаті боса.


5 ремікс-босів

Все, чим ви займалися в грі до цього моменту, було дитсадкові розвагою для хлюпиків. Бо попереду вас чекає порція добірного пекельного олдскульного хардкору у вигляді прокачаних версій чотирьох основних босів. Під спойлером наведені варіанти тактик боротьби з ними.


Нео-Кхідр

(Замок Хемсон)

  • Так само, як і у випадку зі звичайним Кхідром, рекомендую перші 20 хвилин витратити на вивчення атак ремікс-боса і потренуватися ухилятися від них. Як тільки зможете легко ухилятися від всіх варіацій пострілів, пробуйте здолати його.

Олександр IV

(Ліси Абхазії)

  • Найскладніший нео-бос.
  • У грі є глюк (а може і задумка розробників), який значною мірою знижує перемогу. Якщо в той момент, коли Алекс зупиниться для випускання рожевих куль, ви оперативно телепортіруетесь в іншу частину карти, щоб його не було видно (наприклад, якщо Алекс, наприклад, в лівому верхньому кутку, ви повинні переміщуватися в правий нижній), то він зависне там до тих пір, поки не побачить вас. Крім того, кількість одночасно живих фурій обмежена. Все разом це означає, що якщо ви почекаєте кілька хвилин після зависання Алекса, а потім маленькими кроками підете в його сторону, щоб виманити, то при вдалому збігу обставин на вашу сторону прилетить тільки він (без фурій). Це дуже сильно полегшить вам задачу, так як одного Алекса перемогти дуже просто - просто стрибайте по колу від нього і бийте, коли він випускає рожеві кулі.
  • Втрати від шипів набагато менше, ніж шкоди від фурій і від самого Олександра IV. Тому якщо вас затиснули, стрибайте на шипи.

Понсе де Фреон

(Майя)

  • Тут тактика точно така ж, як і з Понсе де Леоном - просто бігайте по колу приміщення, так щоб залишаються кулі встигали забратися. Понсе випускає кулі, рухаючись колами. Зробіть так, щоб він зробив 3-4 кола на нижній платформі, і після цього стрибайте на верхній рівень. Поки ви по верху біжите з одного краю на інший, кулі внизу вже почнуть прибиратися.
  • Не забувайте про наявність магічної здатності - використовуйте її, якщо нікуди відскочити без втрат.

Астродот

(Край Темряви)

  • Перша тактика полягає в тому, щоб спершу розібратися з червоною «соплів», так як вона швидша. Робити це потрібно акуратно, так щоб не наплодити багато дрібних «соплів». Тобто вбивайте по одній штуці і намагайтеся відразу вбивати дрібних. Після червоної, виконайте те ж саме з зеленою «рідиною».
  • Друга тактика заснована тільки на везіння. Можна спробувати відразу почати стріляти чергою з усього, що рухається. Якщо пощастить, то за перші 10 секунд ви розстріляти велику частину клітин Астродота, а від решти вже буде не складно ухилятися.

брати
  • Якщо на самому початку битви ви швидко підбіжить до одного з ворогів, то другий не буде вас чіпати. Тобто вам залишається тільки по черзі розібратися з кожним братом, що не повинно скласти ніяких труднощів.


фінальний бос

Попереду залишився фінальний бос. Перед тим, як вбити його, не забудьте здивувати його, граючи за клас Зрадник, який ви відкрили, розібравшись з Братами. Сам по собі бос не дуже складний. Під спойлером заховані декілька порад.


Проходження 2 (NG +)

Першочергово збираєте залишилися креслення, попутно вбиваючи чотирьох основних босів.
Увага!
Набір креслень для самого останнього рівня спорядження в цьому проходженні можна знайти за допомогою компаса Каліпсо і в скринях міні-босів. Якщо не хочете морочитися з компасом і міні-босами, то ці креслення можна буде знайти в скринях в NG ++.
Після того, як всі креслення зібрані, йдете до боса і розбираєтеся з ним вдруге, тим самим завершуючи друге проходження.

Проходження 3 (New Save)
Для отримання останнього трофея, що відокремлює вас від заповітної платини, вам буде потрібно створити новий профіль. Зараз, коли у вас позаду величезний досвід в цій грі, пройти гру всього за 15 героїв буде достатньо просто. Швидше за все, вам вистачить і 10-12 нащадків. Але якщо все-таки не виходить встигнути за 15, то не забувайте про фокус з хмарними сейвами.

Вітаю!
Ви пройшли крізь вогонь, воду і мідні труби всесвіту Rogue Legacy і заробили видатну олдскульний платину! Ви - справжній воїн!

Новости