Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коли виробництво в Росії прибутково. Завод Bosch в Енгельсі

Навіть в непростій економічній ситуації, в якій опинилася наша країна, деякі підприємства продовжують успішно працювати. Це твердження повною мірою відноситься до заводу «Роберт Бош Саратов», який випускає свічки запалювання, стартери і генератори, світлову техніку, паливну апаратуру, акумулятори та іншу продукцію.

Справа в тому, що приблизно половина продукції підприємства йде на експорт, а це значить, що від падіння курсу національної валюти завод навіть виграв. Звичайно, тут використовуються імпортні комплектуючі, але не в такому обсязі, як при складанні автомобілів на іноземних заводах.

Звичайно, тут використовуються імпортні комплектуючі, але не в такому обсязі, як при складанні автомобілів на іноземних заводах

Директор ТОВ «Роберт Бош Саратов» Еккарт Хельмут Райлі

Чому саме Енгельс і «Завод автотракторних запальних свічок» був обраний під російську складальний майданчик Bosch?

«Завод керамічних виробів» був заснований в 1942 році, і відразу після війни тут налагодили випуск ізоляторів для свічок запалювання. Потім запустили виробництво свічок запалювання по повному циклу. На заводі в радянський період виготовляли свічки для автомобілів ГАЗ, ВАЗ, УАЗ, двигунів ЗМЗ, вантажівок ЗІЛ, КАМАЗ, «Урал», автобусів ПАЗ та РАФ, мотоциклів ІЖ.

В середині 90-х років, коли багато виробництв в Росії прийшли в занепад, заводом зацікавилася німецька компанія Bosch, тому як обсяг продаваних в нашій країні свічок запалювання цього бренду дозволяв задуматися про локалізацію виробництва. Тому в 1997 році Robert Bosch GmbH придбав контрольний пакет акцій ВАТ «Завод автотракторних запальних свічок», а вже в 2001 році була випущена перша свічка з логотипом Bosch. Потім в 2004 році підприємство розширилося за рахунок придбання заводу з випуску компонентів уприскування палива. У 2015 році Bosch планує відкрити новий завод в Самарі, інвестиції в який склали 50 мільярдів доларів.


Спочатку завод випускав свічки запалювання ЕЗ для вітчизняних підприємств. Зараз тут проводяться свічки запалювання марок ЕЗ, APS Пріоритет, Bosch, а також для ряду іноземних компаній. Клієнтами «Роберт Бош Саратов» є практично все автоскладальні підприємства в Росії, не тільки «АВТОВАЗ». Навіть якщо на свічці запалювання буде написано «Ford» або «Opel», насправді вони зроблені Bosch.

Лінійка ЕЗ Standard і ЕЗ Yttrium тепер включає в себе великий асортимент свічок, призначених для іномарок. Виробляються свічки з одним і декількома бічними електродами; свічки, що містять рідкоземельні метал ітрій; свічки, спеціально розроблені для двигунів, що працюють на газі і багато інших. При цьому продукцію бренду ЕЗ відрізняє приваблива вартість.

Все виробництво свічок запалювання розділяється на три великі частини: керамічна, металообробна і складальна. Головний продукт керамічного виробництва - це ізолятор. Зараз «Роберт Бош Саратов» виготовляє три види кераміки, яка витримує напругу 35 кВ, 50 кВ і 60 кВ.

Виробництво ізолятора починається з помелу вихідної сировини - глинозему (Al2O3), з якого і робиться кераміка. Глинозем поміщається в млин, де знаходяться керамічні кулі, подрібнюючі масу. Розмір зерна становить 2-3 мікрометра. Тут використовуються італійські млини, що працюють в автоматичному режимі. Дивно, але глинозем закуповується за кордоном, в Росії виробляти його в необхідному обсязі ще не навчилися.

Дивно, але глинозем закуповується за кордоном, в Росії виробляти його в необхідному обсязі ще не навчилися

Одержаний шликер фільтрується декількома способами для того, щоб позбутися від можливих забруднень, які потенційно можуть бути присутніми в матеріалі. Потім додаються сполучні компоненти, і після цього відбувається процес отримання прес-порошку: шликер під високим тиском 40-50 атмосфер розпорошується усередині колби через отвір діаметром 0,5 мм. Далі починається формування ізолятора - прес-порошок надходить в гумову матрицю, де він стискається під тиском 400-500 бар. Це вже готова заготовка, якій надається потрібна форма.

Це вже готова заготовка, якій надається потрібна форма

Гордість підприємства - піч випалу, привезена з заводу в Бамберзі (основне виробництво Bosch). Піч дозволила збільшити виробничу потужність заводу до 100 мільйонів одиниць продукції на рік. Крім того, з появою цієї печі зважилася стара проблема коливання температури. Тепер ця різниця між верхньою і нижньою частиною становить не більше 5 градусів Цілься. Це відразу позитивно позначилося на якості готових ізоляторів.

Це відразу позитивно позначилося на якості готових ізоляторів

Трохи технічних подробиць. Температура в печі становить 1600 градусів, а весь цикл займає 33 години. За один раз в печі проходить близько 30 вагонеток, в кожній з яких знаходиться близько 10 тисяч заготовок. Майбутні ізолятори поміщені в спеціальні відкриті бокси - дорогі Капсель. Так що працівники повинні бути вкрай обережні, щоб не розбити їх. На виході з печі ізолятор отримує свої механічні характеристики міцності; досягається щільність 3,7 г / см3 і задана виробником електропрочность.

На виході з печі ізолятор отримує свої механічні характеристики міцності;  досягається щільність 3,7 г / см3 і задана виробником електропрочность

Паралельно з виробництвом ізоляторів ведеться складання сердечника. Автоматизована лінія доставлена ​​сюди з того ж заводу в Бамберзі. Так, обладнання не нове, але працює справно і дає необхідну якість.

Далі елементи свічок потрапляють на лінію остаточного складання, яка, до речі, спроектована і створена тут, на заводі в Енгельсі, а не привезена з Німеччини. Продуктивність лінії складає 30-40 тисяч свічок на добу. Завершальний етап - упаковка: тут є і одномісна, чотиримісна, коробки і блістери. Пакувальні машини на заводі автоматичні і напівавтоматичні.


На початок 2015 року асортимент розширився трьома новими модифікаціями ЕЗ Yttrium: FR7LDC +, FR7HC + і FR7LCX +. Модель FR7LDC + призначена для таких автомобілів як Renault Logan, Chevrolet Lacetti, Sandero, Clio, Kangoo, Skoda Fabia, Octavia, Volkswagen Polo, Golf IV, Caddy і інших.

FR7HC + - для Volkswagen Polo, Jetta, Skoda Fabia, Roomster, Rapid, SEAT Ibiza.

Третя новинка FR7LCX + призначена для Chevrolet Aveo, Cruze, Honda Accord, Civic і CR-V, Mazda 323 і багатьох інших.

Новости