Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кожен рубль повинен бути ефективний. У мерії поговорили про вливання «Гірського струмка» в «Відпочинок»

Відразу варто відзначити, що представників від «Гірського струмка» не запросили - директор установи Людмила Мостовських звільнилася 7 травня, а виконує її обов'язки старший вихователь Велимир Абсадиев. Так що на питання відповідали виконуюча обов'язки заступника голови міста, начальник міського управління культури Світлана Тулупова, начальник міського управління освіти Наталія Сафонова, директор МБУ «Відпочинок» Любов Бруева. А від імені батьків була присутня голова міського батьківського комітету Світлана Ананьєва.
Відразу варто відзначити, що представників від «Гірського струмка» не запросили - директор установи Людмила Мостовських звільнилася 7 травня, а виконує її обов'язки старший вихователь Велимир Абсадиев

Світлана Тулупова початку прес-конференцію з того, що понад 13 тисяч дітлахів з початку літньої кампанії відпочинуть в різних таборах. Вона зазначила, що літнього відпочинку всіх вікових категорій міська адміністрація приділяє особливу увагу.

- Будь-яка літня кампанія починається з того, що табори готуються до сезону, - розповіла Тулупова. - І після того, як їх підготують, міжвідомча комісія починає приймання. Влітку 2018 року в кампанію вступили кілька баз відпочинку - це наші муніципальні бази «Карагайского бор» і «Абзаково», а також відомчі табори - «Уральські зорі», «Гірське ущелині», дитяча дача для дітей від 4 до 7 років «Гірський струмок »і спортивно-туристичний табір« Скіф ». Природно, у всіх таборах створили всі умови для прийому дітей відповідно до санітарних вимог, а також вимог трудового законодавства та комплексної безпеки. Території обробили від кліщів, дотримується контрольно-пропускний режим. Все укомплектовано кадрами відповідно до позначених штатним розкладом. Велика кількість дітей знаходиться і в міських таборах - це 50 установ. Всі зміни в таборах або тематичної спрямованості, або профільною.


Світлана Тулупова підкреслила, що особливою увагою і популярністю користується відпочинок дітей дошкільного віку в єдиному заміському таборі «Гірський струмок», який підвідомчий управління освіти Магнітогорська. «Гірський струмок» відкрили в 1959 році. Він є, на думку Тулупової, єдиним в Уральському федеральному окрузі, який приймає маленьких дітлахів. Сам оздоровчо-освітній центр для дітей дошкільного віку працює в цілорічному режимі. За рік він приймає близько 8 тисяч дітей. Тривалість зміни 21 день, а кількість змін за рік - 12. Основним видом діяльності даного табору є реалізація додаткових загальнорозвиваючих програм, нагляд, догляд та організація відпочинку дітей дошкільного віку.

- Останнім часом мусується недостовірна і неперевірена інформація про те, що «Гірський струмок» планують якимось чином перепрофілювати або взагалі закрити, - розповіла Тулупова. - Насправді, жодним адміністративним актом ніде не вказано про те, що якась подібна діяльність станеться з цією установою. Діти продовжують їздити на відпочинок дитсадівськими групами. З ними їх вихователі і молодші вихователі. Батьки в будь-який час можуть відвідати своїх дітей і подивитися, чим вони на дачі займаються, що їдять. Зазначу, що подібна дача - це унікальний досвід для Магнітогорська, і їм можна пишатися. Природно, ні про яке закриття мова не йде. Ми це можемо сказати з повною відповідальністю. «Гірський струмок» як функціонував, так і буде. Тим більше, потреба у відпочинку та оздоровленні дітей дошкільного віку з кожним роком зростає.

Тулупова повідала, що зараз з'явилися думки про те, як розширити і збільшити кількість місць в «Гірському струмку» за рахунок вивільнення наявних площ і, можливо, незначного скорочення штату.

- З'явилася інформація про об'єднання двох структур - муніципального бюджетної установи «Відпочинок» та оздоровчо-освітнього центру для дітей дошкільного віку «Гірський струмок», - розповіла Світлана Тулупова. - Багато хто, напевно, помітили, що в Магнітогорську багато чого змінюється. Ми бачимо, що реконструюються парки, оновлюються дороги. Школу на 825 місць плануємо відкрити до 1 вересня. Думаю, що якщо стояти на одному місці, то, напевно, нічого доброго не буде. Дитячий відпочинок не залишається осторонь. З огляду на певні вимоги до організації дитячого відпочинку, в міській адміністрації думають, яким чином можна реорганізувати ці структури.

Тулупова зазначила, що в зв'язку з майбутньою можливою реорганізацією створили дорожню карту, в якій наочно показано, яким чином привести дошкільну заміську базу у відповідність, щоб не тільки зберегти охоплення дітей, а й збільшити.
Тулупова зазначила, що в зв'язку з майбутньою можливою реорганізацією створили дорожню карту, в якій наочно показано, яким чином привести дошкільну заміську базу у відповідність, щоб не тільки зберегти охоплення дітей, а й збільшити

Директор «Відпочинку» Любов Бруева розповіла, що, коли в 2007 році прийшла на керівну посаду, то жахнулася розрусі заміського відпочинку. Якісь бази, наприклад, «Сосновий бір» пішли з тих пір в небуття, а якимось баз чекає реорганізація. У цьому зацікавлені, власне, мер Сергій Бердников і адміністрація міста.

- Ми розробляли два варіанти моделей по «Гірському струмку», - розповіла Бруева. - Все-таки це діти дошкільного віку, дещо інша категорія. Одне я чітко знаю, що для них потрібно створити комфортні та безпечні умови. Природно, вони також будуть виїжджати зі своїми вихователями - це важливо. Що ж стосується підвищення вартості путівок, повірте мені, ці чутки не мають жодних підстав. Абсолютно. Вартість завжди затверджується засновниками, тобто адміністрацією міста та депутатським корпусом. Не думаю, що депутати проголосують за підвищення вартості. Наші ціни на сьогодні в муніципальні табору - найнижчі по Челябінській області. Якщо і буде підвищення, то незначне і то через подорожчання електроенергії. Але це вже від нас не залежить.


Але це вже від нас не залежить

Бруева зазначила, що «Гірський струмок» до сих пір у відомстві управління освіти. Перш, ніж заміська дошкільна дача перейде в «Відпочинок», їй потрібно пройти певну процедуру. У квітні міська адміністрація затвердила дорожню карту, де повністю все розписали.

- Що таке бюджетні гроші? Це ті гроші, де кожен рубль повинен бути ефективний, - пояснила Любов Бруева. - Я була двічі в «Гірському струмку». Ми склали технічне завдання, провели опис для необхідного ремонту. Адже потрібно створити нормальні людські умови навіть для тих людей, які там працюють. Нехай це будуть не віп-номери і недорогі меблі, але має бути комфортно. І все-таки ще раз підкреслю, що постанови глави міста про передачу «Гірського струмка» «Відпочинку» ще немає.


Наталія Сафонова в свою чергу зазначила, що капітальний ремонт дач в «Гірському струмку» проходить щорічно. Подібний ремонт був в січні. І зараз один з корпусів також стоїть на капітальному ремонті. Крім того, виділено кошти на заміну віконних блоків. А охороняють дачі за договором співробітники Росгвардіі. Також вона додала, що міжвідомча комісія, яка приймала «Гірський струмок», зауважень не знайшла. Сам дошкільний табір на контролі в щотижневому режимі.

- Я не хотіла вас образити, - відповіла Бруева Сафоновой. - Але все завжди можна поліпшити. Адже так?

Варто додати, що якщо все-таки «Гірський струмок» приєднають до «Відпочинку», наступним на черзі стане заміський комплекс «Карагайского бор», основи якого, можливо, переведуть в Абзаково.

Тим часом, в прес-службі міської адміністрації, коли матеріал був уже готовий до друку, відзначили, що з боку невідомих поки осіб ведеться цілеспрямована робота по дискредитації міської адміністрації в ракурсі заходів щодо подальшого розвитку заміського відпочинку дошкільнят. В руки управління безпеки мерії потрапив документ, в якому чітко прописаний алгоритм цієї самої дискредитації - починаючи від поширення чуток з продажу «Гірського струмка» якимось абстракним москвичам і закінчуючи переліком організацій, в які слід писати скарги.

«Замовникам і виконавцям інформаційною диверсією, якій ми опинилися піддані в останні місяці, залишається порадити визнати поразку. Скільки б разів не вкидали в інформаційний простір чутки одна страшніша за іншу, стільки раз їм буде дано конструктивний і грунтовну відповідь. А в тому, що це справжня інформаційна провокація, сумніватися вже не доводиться », - повідомили в мерії.

Що таке бюджетні гроші?
Адже так?

Новости